Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 27.septembris 2021, 14:03 | Komentēt | 1500 skatījumi

BTA Latvijas Kausa Spiningošanā no laivas ieguvēji noskaidroti

Skaista rudens diena, saulaina ar dzestru vēju sagaidīja sacensību dalībniekus. Tas nozīmēja tikai to, ka atpalicējiem būs ļoti grūti ķert līderus, īpaši, ja sarakstā pietrūkst līdakas. Pēc manas pieredzes šādos laika apstākļos cope parasti ir ļoti sarežģīta. Bija paredzama sīva cīņa.

Mums ar junioru šodien izdevās izbaudīt procesu un iesauļot sejas, bet cope nevedās. Nepareiza starta vietas izvēle un rezultātā lavīnveidīgi aizgāja nepareizā virzienā, pie mēra netikām.

Sacensību laikā vairākkārt mainījās līderi, katra noķertā zivs mainīja svaru kausus par labu veiksminiekiem. Jo nāca tuvāk sacensību dienas beigas, jo vairāk dalībnieku sapulcējās virs salu tilta, kur jau nedēļu notiek jauno zandartu dresūra, bet pa kādam mēram tomēr iekrīt. Bija dalībnieki, kuriem tur izdevās aizvērties no rīta, citi tur zaudēja vērtīgo laiku, vingrojot ar sīkajiem vampīriņiem, tā arī pie mēra netiekot. Pēc pusdienām makšķernieki sāka pazust no Rīgas ūdeņiem, cope beigusies. Arī virs salu tilta aktivitāte pieplaka, zandarti no sēkļiem pavirzījās uz bedri, bet tomēr vēl ķērās. Tāpēc laivu blīvums tur bija ļoti liels, nomainīt copes lokāciju tur bija ļoti sarežģīti. Arī mēs ar junioru tur noslēdzām sacensību dienu, bijām liecinieki kā vienā no dalībnieku laivām pēdējās minūtēs tika ievilkts paprāvs zandarts, gaviles bija skaļas. Izrādījās, ka tas tiešām bija zelta zandarts.

Visi dalībnieki ieradušies Laivu centra piestātnē, protokoli nodoti, atliek gaidīt, kamēr rezultāti tiks sarēķināti un organizatori aicinās visus uz apbalvošanu. Nedaudz pārsteidza, ka tikai 8 komandas spēja savākt pilnu listi. Šķita, ka pie jaunā formāta to izdarīt būs daudz vieglāk, bet izrādījās, ka nav vis tik vienkārši.

Noslēguma ceremonijā tika atzīmēta mūsu jaunā maiņa, abi jaunākie sacensību dalībnieki Adrians Saulītis(12.gadi) un Rūdolfs Rudzāns (11.gadi), arī daiļais dzimums netika aizmirsts, Baiba un Laura tika pie nelielām balvām.

Harijs Raciborskis tika atzīmēts kā vienīgais dalībnieks, kurš piedalījies pilnīgi visos 11 Latvijas Kausos.

Harijs ar Māri Bremzi arī saņēma balvu par lielāko sacensību līdaku 110 cm, viņiem arī lielākais asaris 42 cm, tieši tādu pašu izdevās noķert FACCEX FISHING TEAM ekipāžai RICARDAS SINKEVICIUS / AIGARS UZULS. Lielākais zandarts 61 cm PROGRESA SĪVIE VILNIS MATUSĒVIČS /ALBERTS KALNS

BTA Latvijas Kausa labākās ekipāžas:

  1. PROGRESA SĪVIE - 545 punkti. VILNIS MATUSĒVIČS (LAT) / ALBERTS KALNS (LAT)
  2. JÄGERMEISTER FISHING TEAM - 526 punkti. AGRIS RACIBORSKIS (LAT) / ROBERTS ZDANOVSKIS (LAT)
  3. ZK STREAM - 525 punkti. IGORS KISLICKIS (LAT) / ALEKSANDRS ZIKOVS (LAT)

BTA Latvijas Kausa godalgotās komandas:

  1. JÄGERMEISTER FISHING TEAM – 1026 punkti;
  2. LAIKS COPEI/ BALTIC XL- 821 punkti;
  3. FANATIK – 792 punkti.

Gribu atzīmēt, ka uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji, kopā ar titulu ieguva arī sacensību atbalstītāju balvas no Laivu centra MotorGuide tehnikai, no BTA apdrošināšanas pakalpojumiem, no SALMO makšķerlietu iegādei, kā arī vērtīgas balvas no Autoriepu nams, Copes lietām, Mana Cope, Rocket Bean Roastery. Protams, bija arī foršas balvas no Alus "Brālis" - Mazā alus darītava, un sildoši un atspirdzinoši dzērieni no Baltic XL.

Latvijas Kausa uzvarētāja ekipāžas PROGRESA SĪVIE Alberta Kalna komentārs:

Ar pārinieku Vilni Matušēvicu cepējām kopā jau 8 gadus. Mūsu laiva stāv uz ūdens Rīgas ūdeņos, tur arī visu laiku tiek copēts. Kad jautāju, cik ilgi gatavojās sacensībām? Alberts atbildēja, ka no maija - katru brīvo brīdi copē Rīgas ūdeņos. Lai pilnveidotu savas iemaņas, bieži copē tieši LK formātā 3x3. Ekipāžas sacensību pieredze ir 5 gadi, pamatā dalība LK un citos Rīgas ūdeņos organizētajos mačos. Labākais rezultāts iepriekš 2.vieta 2017.gada “Čaikas” kausā.

Sacensībās pamatā tika ķerts Ķīšezerā, jo zināja, ka tur viss notiek. Akcents tika likts uz dziļumiem, līdakas un asari nebija problēma, zandarts gan bija ļoti pasīvs. Otrajā dienā vajadzēja tikai vienu zandartu, lai aizvērtu listi, bet ķērās tikai līdakas un asari. Pa dienu izvilktas 8 mēra līdakas un čupiņa ar asariem virs 30 cm. Pat pie kuģu remonta rūpnīcas, ķerot zandartu, pieķērās līdaka! Stundu pirms sacensību beigām, puiši saprata, ka Ķīša zandartu neizdosies pierunāt un devās uz makšķernieku “sapulci” pie Laivu centra bedres. Tur, tāpat kā visi, cīnījās ar zemmēriem, ik pa laikam blakus laivās pa kādam mēram iecēla, tātad cerība bija. Laiks bija praktiski beidzies, pārinieks jau salicis savas makšķeres un uztveramo tīkliņu, Alberts vēl iemetis pēdējo metienu, sūtot dzelmē nelielu silikonu ar lielu svaru, tad cope un galā ir zelta mērs.

Alberts atzina ka šā gada LK formāts ir ļoti interesants. Protams, atzīmēja pasākuma labo organizāciju.

11. BTA Latvijas kausa ģenerālsponsors - BTA Latvija, atbalstītāji - Salmo Fishing Latvija, Lucky John, Alus "Brālis" - Mazā alus darītava, Copes Lietas, Vertexo, Baltic XL, Mana Cope , Autoriepu nams, King Coffee Service Latvia, Food Factory, Rocket Bean Roastery, Laivu centrs.

Rezultāti

@Agris_Rudzāns / Foto: LSMF

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager