Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 14.jūlijs 2022, 13:56 | Komentēt | 2225 skatījumi

Eholotes produktīvai makšķerēšanai

Tā kā labu copi vislielākā mērā nosaka makšķerēšanas vieta, tad arvien mazāk makšķernieku tās izvēlē paļaujas vienīgi uz veiksmi. Zināšanas un pieredze, kā jebkurā nodarbē, ir neatsveramas, savukārt eholote makšķerniekam sniedz tik daudz noderīgas informācijas, ka labs loms jau ir likumsakarīgs copes rezultāts un ne veiksmīgs gadījums. Eholote jeb hidrolokators ir tehnoloģiska ierīce, ko izmanto, lai atrastu labākās makšķerēšanas vietas zvejai ziemā, vasarā, no laivas vai krasta. To daudzveidīgajā produktu klāstā sev piemērotāko atradīs gan makšķernieks iesācējs, gan pieredzējis profesionālis. Pazīstamākie ražotāji Deeper, Garmin, Humminbird, Lowrnace, Praktik, Raymarine lietotājiem piedāvā arvien jutīgākus un tehnoloģiski drošākus eholotu risinājumus.

Eholote skenē ūdeni, nosūtot ultraskaņas viļņus. Tā tiek atklāti ūdenī esošie objekti, ieskaitot zivis. Eholotes atbalsta GPS vai Wi-Fi savienojumu, kas datus nosūta uz viedtālruni, datoru vai pašā ierīcē integrēto LCD ekrānu. Tādējādi ar to palīdzību ir iespējams novērot zemūdens objektus, izpētīt ūdenstilpes dibenu, atklāt zivju barus vai atsevišķas lielas zivis. Kā jebkura ierīce, tā prasa iemaņas iegūto attēlu interpretēšanā, tādēļ loģiski sākt ar vienkāršākiem risinājumiem.

Eholotes iegūtie attēli mobilajā ierīcē

Ja neesat pārliecināts, ka vēlaties kļūt par regulāru makšķernieku, bet reizēm tomēr gribas iemest makšķeri tuvējā upē, ezerā vai jūrā, iegādājaties Garmin Striker Cast eholoti – sonāro ierīci bez GPS. Eholoti iemetiet ūdenī un velciet to atpakaļ pie sevis - izmantojot lietotnes displeju savā viedtālrunī vai planšetdatorā, skatiet sonāru 60 metru metamā diapazonā. Pirms lietošanas gan jāizveido savienojums ar bezmaksas lietotni Apple® vai Android™ mobilajā ierīcē. Striker Cast sonārs darbojas gan saldūdenī, gan sālsūdenī (un pat izmantojams zemledus makšķerēšanā). Mobilajā ierīcē Jūs redzēsiet zivis un ūdenstilpes struktūru skaidrā, detalizētā attēlā. Piekļuve tiešsaistes Garmin Quickdraw™ Community ļauj lejupielādēt 0,3 metru kontūru kartes, lai varat atcerēties, kur atradāt vislabākās zvejas vietas.

Universāla ierīce iesācējiem

Garmin, citu starpā, ir ražotājs, kas piedāvā eholotes makšķerniekiem, kas tikai apgūst prasmes un, iegādājoties bāzes modeli, vēlas savā īpašumā iegūt pēc iespējas labāku ierīci.

Garmin STRIKER Plus 4 eholote makšķerēšanai gan no krasta, gan, atrodoties zvejas laivā, makšķerēšanu pārvērš par patiesu prieku un ir paredzēta darbam jebkurā vidē. Krāsains, pat saules gaismā nolasāms displejs nodrošina skaidru informācijas nolasīšanu. Lielāka izmēra ekrāns sniedz labāku priekšstatu par to, kas notiek zem laivas. Intuitīvas vadības ierīces ļauj ērti piekļūt jebkurai nepieciešamajai funkcijai.

  • 4,3” ekrāna izmēra GPS eholote ar sonāru un Quickdraw Contours batimetriskās kartēšanas programmatūru;
  • Komplektējama ar dubultās gaismas Garmin CHIRP izstarotāju, kas nodrošina skaidrus attēlus un lielisku objekta izšķirtspēju;
  • Integrēta Garmin Quickdraw Contours kartēšanas programmatūra ļauj izveidot un saglabāt līdz 8000 kv. km apgabala kartes;
  • Iebūvētais GPS uztvērējs ļauj atzīmēt trajektorijas punktus, izveidot maršrutus un redzēt savas laivas ātrumu.

Eholotes makšerniekiem ar pieredzi

Tiem entuziastiem, kas ar makšķerēšanu nodarbojas jau ilgāku laiku, hidrolokatora izvēlē noteikti jāpievērš papildu uzmanība ierīcē iekļauto funkciju klāstam. Jo daudzveidīgāks būs šis klāsts, jo augstāka ierīces cena un arī iespēja tikt pie kārotā loma.

Šos produktus atšķir izcila dažādu zemūdens objektu izšķirtspēja, plašas apgabalu karšu veidošanas iespējas. Tā, piemēram, tā ir iespēja precīzi atzīmēt savas iecienītākas un lomiem bagātākās makšķerēšanas lokācijas, kā arī veidot detalizētus ūdenstilpnes maršrutus daudzu tūkstošu kvadrātkilometru platībā. Kartēšanas programmatūra atļauj monitorēt arī savas laivas pārvietošanās ātrumu. Lai arī daļa no šīm funkcijām ir jau iekļautas bāzes modeļos, šīs eholotes ir atšķirīgas ar sniegumu, ko spēj novērtēt un izmantot vienīgi lietparatējs.

Ja meklējat kvalitatīvi eholotu piedāvājumu, ieskatieties tirdzniecības centrā internetā 220.lv makšķerēšanas aprīkojuma piedāvājumā!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager