Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 28.jūlijs 2022, 11:16 | Komentēt | 2606 skatījumi

Piepūšamās gumijas laivas makšķerniekiem

Ikvienam makšķerniekam, kas grib tikt pie sava lielā loma, ir nepieciešama uzticama laiva, kas aizvedīs viņu līdz labākajām zvejas vietām. Piepūšamās gumijas laivas ir pierādījušas savu piemērotību kā universāli, droši un viegli vadāmi peldlīdzekļi, kas piemēroti dažādiem dabas apstākļiem un ūdeņiem. Lielākais ieguvums, iegādājoties gumijas laivu, ir iespēja izbaudīt visas priekšrocības, ko dod makšķerēšana no laivas.

Gumijas laivām ir vairākas modifikācijas – airu laivas, motorlaivas un ķīļa motorlaivas.

Šajā rakstā atgādināsim galvenos izvēles kritērijus, kam pievērst uzmanību.

Laivas korpuss

Piepūšamās gumijas laivas un PVC (polivinilhlorīda) laivas ir lētākās. Piepūšamās gumijas laivas lieliski turas virs ūdens, pateicoties ar gaisu piepildītajām cauruļveida sienām un gaisa kamerām. Atsevišķās gaisa kameras piepūšamai laivai dod papildu drošību un nodrošina tās plūdlīniju, tā samazinot ūdens pretestību laivas ceļā. Gumijas laivas ir ļoti grūti apgāzt. To korpusā ir ievietotas triecienus absorbējošas detaļas, kas laivu padara īpaši stabilu.

Izvēloties laivu, pievērsiet uzmanību materiāla blīvumam, kas parasti svārstās no 850 līdz 1400 g / m2. Blīvāks materiāls nozīmēs, ka arī pati laiva būs smagāka.

Izmērs

Visbiežāk gumijas laivas tiek piedāvātas divvietīgas vai trīsvietīgas. Ja makšķerēt plānojat doties divatā, tad piemērota būs laiva garumā no 3,6 metriem. Savukārt, ja makšķerēšanā plānojat iesaistīt ģimeni vai draugu kompāniju, kas lielāka par 3 cilvēkiem, tad jāizvēlas laivu, kuras garums ir sākot no 4,2 metriem. Copei vienatnē piemērotākā laiva garumā no 1,8 līdz 3,3 metriem. Tā, piemēram, piepūšamā laivai Kolibri K-220T piemīt visas īpašības, kas padara šo modeli par vienu no kvalitatīvākajiem un piemērotākajiem individuālai makšķerēšanai - stabilitāte, izturība, vieglums un manevrējamība.

Kravnesība

Piepūšamās laivas makšķerniekiem ir ērtas, jo tās ir ietilpīgas un ar lielu kravnesību. Iegādājoties gumijas laivu, jums vairs nevajadzēs sevi ierobežot - laivā atradīsies vieta visam, kas nepieciešams vienas vai vairāku dienu makšķerēšanai.

Pamatne

Atkarībā no makšķerēšanas vajadzībām izvēlaties laivas pamatni.

  • Saliekamā pamatne. Laivas pamatne izgatavota no alumīnija un koka līstēm. Laivās ar šādu grīdiņu ir iespēja brīvi stāvēt kājās;
  • Piepūšama pamatne. Nav tik cieta un stabila kā saliekamā, bet laiva ir vieglāka;
  • Cieta pamatne. Nodrošina stabilitāti, rada labāku korpusa formu, tāpēc laiva var viegli un ātri pārvietoties ūdenī. Piemērota lietošanai pat viļņainajās ūdens tilpnēs.

Forma

Nopērkamas dažādu formu piepūšamās laivas. Laivas formu nosaka tās pamatne – tā var būt plakana, V formas vai dziļās V formas.

  • Plakana pamatne. Tās ir laivas bez ķīļa. Tās nav tik stabilas, ar tām ir grūtāk manevrēt un vadīt pareizajā virzienā. Paredzētas makšķerēšanai mierīgās ūdenstilpnēs;
  • V-formas. Laivai ir piepūšamais ķīlis. Ērta laiva, diezgan stabila, viegli pārvietojas ūdenī. Šī ir viena no populārākajām makšķernieku izvēlēm, jo V-formas laivai iespējams pievienot motoru;
  • Dziļās V -formas. Īpaši stabila, viegli lietojama, piemērota lietošanai viļņainajās ūdens tilpnēs.

Laivas piemērotība dažādiem makšķerēšanas apstākļiem

Nenoliedzami, ka laivu iegādāsities atbilstošu saviem makšķerēšanas plāniem - ja copējat nemierīgos ūdeņos, piemēram, jūrā vai upē, vispiemērotākā būs V formas laiva ar motoru, ko viegli kontrolēt. Savukārt, mierīgai un nesteidzīgai makšķerēšanai ezerā noderēs laiva ar plakanu pamatni, ar kuru gan labāk netuvoties nemierīgiem ūdeņiem, jo tā ir grūti vadāma un manevrējama. Prasmīgs un azartisks makšķernieks izvēlēsies dārgāko dziļās V-formas laivu, lai aprīkojums neierobežotu viņa vēlmi doties pēc bagātīgā loma.

Kā redzam, tad piepūšamās laivas ir daudzveidīgas un piemērotas visdažādākajiem makšķerniekiem un viņu vajadzībām. Apskatiet savu jauno piepūšamo laivu un nepieciešamos piederumus tai tirdzniecības centrā internetā 220.lv un neliedziet sev izcilu copi ar to!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager