Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 5.augusts 2022, 11:26 | Komentēt | 1431 skatījums

Kas nepieciešams, lai varētu makšķerēt ar papildu komfortu?

Latvija ir bagāta gan ar ūdeņiem, gan makšķerniekiem. Makšķernieku skaits Latvijā tiek lēsts virs 100 000. Realitātē skaits ir vēl lielāks, taču to ir grūti precīzi pateikt, jo uzskaitītas tikai tās personas, kuras iegādājas makšķerēšanas karti un makšķerē regulāri. Pie mums daudz makšķernieku, kas savam hobijam nododas pilnībā un makšķerē visu cauru gadu, bet ne mazums jauniņo, kas tikko iegādājušies pamata aprīkojumu – kātu un spoli, un izbaudījuši pirmā loma prieku. Neatkarīgi no tā, vai esat iesācējs vai profesionālis, veiksmīga makšķerēšana nav iedomājama bez papildu aprīkojuma, kas nodrošina makšķernieka ērtības visdažādākos aspektos.

Ērta piederumu organizēšana

Makšķerēšanai ir nepieciešams pietiekami liels skaits dažādu piederumu. Daudzi no tiem ir maza izmēra, tādēļ tik svarīgi tos glabāt pieejami un ērti, lai izvairīties no nekārtības un haosa. Tam ir paredzētas īpašas makšķerēšanas kastes ar dažāda izmēra sekcijām, futrāļi un pat somas, kā, piemēram, soma ar polsterējumu rezerves spoļu bungu transportēšanai un uzglabāšanai. Tāpat ikvienā makšķerēšanas somā paredzēta vieta maza izmēra piederumu glabāšanai.

Makšķerēšanas somas

Mūsdienu makšķernieku soma ir daudzfunkcionāla un izgatavota no ūdens necaurlaidīgiem materiāliem. Padomāts, lai tā būtu ne tikai ietilpīga, bet arī izturīga un daudzveidīgi izmantojama.

Pievērsiet uzmanību universālām makšķerēšanas somām, kam ir:

  • Izturīgs pārsegs – ideāla darbagalds ēsmu vai citu smalku makšķerēšanas detaļu uzstādīšanai;
  • Vāks, kas nedaudz platāks par pašu somu, lai pasargātu somas iekšpusi no lietus;
  • Makšķeru turētājs;
  • Vāks ar ātrās atvēršanas/aizvēršanas slēdzeni, lai makšķerēšanas laikā to nav nepieciešams aizvērt ar rāvējslēdzēju.

Ērtībai pievienots nozvejas mērīšanas lineāls. Laba makšķerēšanas soma piemērota ne tikai dažādiem makšķerēšanas rīkiem, bet arī zivju uzglabāšanai. Populāri kļuvuši somu risinājumi ar integrētiem galdiņiem.

Makšķerēšanas mugursomas

Tiem makšķerniekiem, kam svarīgi ar aprīkojumu veikt lielākus attālumus, neiztikt bez speciālas ietilpīgas mugursomas. Šīs mugursomas paredzētas visu nepieciešamo zvejas instrumentu ielikšanai. Ārējās kabatas atbilst standarta piederumu kastes izmēram; mugursoma ir izgatavota no stingra un izturīga materiāla, izturīga pret mitrumu. Mugursoma nodalījumi ir konstruēti tā, lai, atverot rāvējslēdzēju, zvejas piederumi neizkristu. Domāts par makšķernieka papildu komfortu:

  • ērtas un platas siksnas lieliski sadala mugursomas svaru;
  • aizmugurējā daļa ir polsterēta - pielāgojas makšķernieka mugurai;
  • mugursoma ir aprīkota ar papildu siksnām priekšpusē, papildus stabilitātei un drošībai;

Makšķerēšanas krēsls

Makšķerēšanas saliekamais krēsls ir ideāli piemērots ilgstošai lietošanai - tas ir arī ļoti ergonomisks un ērts. Izvēlaties modeli, kam ir papildu priekšrocība - iespēja regulēt roku balstu augstumu. Neiztrūkstošs elements - vieta krūzes, ūdens pudeles vai skārdenes ievietošanai. Krēsls ir viegli salokāms un salocītā veidā aizņem maz vietas.

Makšķerēšanas lietussargs – telts

Telts pasargās makšķernieku un tā aprīkojumu no lietus, saules un brāzmaina vēja. Lietussargu – telti var izmantot kā lietussargu ( pret sauli un nelielu lietu), vai nolaist sānus un iegūt praktisku aizsardzību no stipriem nokrišņiem un vēja. Priekšējā plakne atverama, lai varētu turpināt ērti makšķerēt. Teltij viens vidus stiprinājums, apkārt pa perimetru caurspīdīga plastikāta ielaidumu redzamībai.

Makšķernieka telts

Aprīkojums nebūs pilnīgs bez telts. Piemērota būs vienvietīga telts, kas paredzēta makšķerniekiem, ņemto vērā dažādos laika apstākļus, kādos tā tiks lietota. Ideāls risinājums - pašsalokāmā Mistrall telts, kas pasargās no vēja, lietus un saules. Tās rāmis izgatavots no elastīga tērauda un, noņemot no tenta, telts pati salokās. Pateicoties ūdensnecaurlaidīgajam un vēja necaurlaidīgajam materiālam, biezai dubulto šuvju aizsardzībai un integrētai grīdai, telts ir lieliski piemērota mitriem apstākļiem Teltij ir bīdāms priekšējais panelis, lai makšķernieks to var pielāgot savām vajadzībām.

Interneta veikalā 220.lv Jums būs iespējams iegādāties arī guļammaisu, galvas lukturīti un pat pārbaudītu pretodu līdzekli!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager