Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 20.augusts 2022, 22:10 | Komentēt | 1272 skatījumi

Garmin Latvijas Kausā iet pavisam karsti

Sacensību formāts prasa lielu daudzpusību un ļoti labas Rīgas apkārtnes ūdeņu zināšanas no sportistiem. Šķiet, ka gandrīz katrā ūdenstilpē ir visas sacensību mērķa zivis, bet jāņem vērā, ka šajos ūdeņos zivju daudzums un to aktivitāte ir vairāk vai mazāk saistīta ar zivju migrāciju. Vēl nav sācies mazo sīkzivju pulcēšanās laiks, līdz ar to plēsēji ir nedaudz paklīduši. Tie var būt visdažādākajās vietās, gaidot labākus laikus, kad ledusskapji – bedres un caurtekas tiks piepildīti ar kārumiem. Saules šajā augustā ir pāri pārēm, ūdens temperatūra katru dienu paaugstinās. Tādi apstākļi līdakas noteikti padara ļenganas, asari šogad savus paradumus un slēptuves maina katru dienu. Zandarts šajos mačos nebūs viegls pasažieris nevienam, bet dzīvo tehnoloģiju izmantotājiem tomēr būs daudz lielākas izredzes par klasiķiem, jo patreiz nav bijis svaiga jūrnieku pieveduma.

Šorīt bija skaidrs, ka sagaidāms ļoti sarežģīts mačs. Nedrīkst aizmirst, ka 55 ekipāžām mērķi ir līdzīgi, arī vietēji makšķernieki uzcītīgi retina esošos krājumus. Atsevišķu ekipāžu treniņu lomi sociālajos tīklos liecināja, ka viss nav tik bēdīgi, vajag tikai meklēt.

Treniņiem mūsu vienībai izbrīvēt sanāca tikai trīs dienas. Dažās populārās vietās izdevās uztaustīt kādu līdaku, kādu asarīti. Zandarts grieza mums muguru, taisnību sakot, tam nesanāca veltīt pietiekami daudz laika. Mūsu draugi zināja stāstīt, ka vakarā, naktī, agri no rīta tos vēl varot šur tur noķert, bet sacensībām paredzētājā laikā būšot grūti. Mūsu vienības galvenais mērķis bija gūt baudu no labi pavadīta laika, makšķerējot labā kompānijā. Šogad vienā laivā ar mani makšķerēt piekrita Juris Boldirevs, ļoti azartisks un prasmīgs copmanis. Ar viņu vienmēr sanāk jautras, interesantas, priekš manis pamācošas copes. Otra komandas laiva arī labi nokomplektēta, Mārim ar Hariju ir pazīstama uzvaru garša.

Sacensību organizācija ar katru nākamo sacensību sāk pārsteigt aiz vien vairāk. Droši, ka atkārtošos, bet LMSF ar Kristapa Kotāna komandu spiningošanas svētkus ceļ aizvien augstākā līmenī. Pats galvenais, ka sacensību atmosfēra ir ļoti tīkama, padomāts par daudz dažādiem sīkumiem, atsevišķas lietas man pat prātā neienāktu, piemēram, katrai laivā ostā ir ierādīta sava numurēta vieta ar elektrības rozeti. Sacensību rītā sacensības ieguva starptautisku mērogu, pēdējā brīža piedāvājumu izmantoja lietuviešu ekipāža, tātad uz starta veselas 56 laivas.

Kā jau solīts sacensību rīts bija ar skaidrām debesīm un spilgtu sauli. Vienīgais glābiņš bija diezgan stiprais vējš, kurš deva cerības uz kaut kādu līdaku aktivitāti. Uz to arī cerējām, jo plānojām sākt tieši ar līdaku ķeršanu Ķīšezerā. Kamēr ar savu nelielo laivu aizlaidām līdz Ķīsim, konkurenti nesnauda - Raivja Berga un Oskara Dzelzkalēja ekipāžas kontā jau divas līdakas.Ātri gan! Mums ar Juri nebija tādas jautrības, pirmais gumiju uz ofseta pagrāba mēra asaris, tad dažas līdaku copes un beidzot arī pirmā knapmēra līdaka laivā. Ap mūsu kaujas lauku jau sapulcējušās kādas piecas laivas, arī viņi ik palaikam cilā uztveramo tīkliņu, bet kopumā zivis bija ļoti kūtras. Asari bija pavisam pierimuši, pirmajā asaru punktā tik daži zemmēri, otrajā bija paredzēts ātri aizvērt asari, bet mēri neķērās. Toties asarim paredzēto džigu pagrāba 57 cm līdaka. Mainījām lokāciju. Kur jābūt asarim un līdakai, asarus arī izdodas pielasīt, līdaka izrāda pavisam vāju reakciju uz mūsu mānekļiem, vien dažas copes un viss. Noslēgumā vēl mēģinām dziļuma kantēs sameklēt pārsteigumus, bet tie bija aizgājuši citur. Septiņas stundas paskrējušas kā nebijušas, tikai finišā atcerējos, ka izlaidu pusdienu sviestmaizi.

Organizatori visus dalībniekus ieprecināja ar auksto zupu, arī BTA sarūpētais gaišais alus no ledusskapja bija tieši laikā. Alus no alus darītas Brālis arī šoreiz dienas labākajām ekipāžām un komandām.

Tikai Aleksandram Zareckim un Ruslanam Baranovam (Salmo) izdevās savākt full hause, viņu loma kopgarums ar bonusa 100cm sastādīja 523cm. Dienas otro rezultātu sasniedza Igors Fiļipovs un Aivars Gaters (Fish Hunters) – 354 cm, pietrūka 2 zandartu. Trešais dienas rezultāts Pēterim Liderim un Pēterim Griezem (Strike Pro Latvia) - 338 cm, pietrūka viena līdaka un viens asaris.

Dienas labākais rezultāts komandu vērtējumā Salmo – 795 cm, 2. rezultāts Fish Hunters – 518 cm, 3. rezultāts Strike Pro Latvia – 474 cm.

Dienas lielākās zivis: līdaka – 80 cm, zandarts – 74 cm, asaris 42 cm.

Sacensību tiešraides:

www.facebook.com

www.facebook.com

Rezultāti tiešsaistē

Video un Foto no sacensībām varēs apskatīt LMSF un Baltic fising league FB vietnēs, kā arī reportāžas par sacensību būs apskatāmās Copeslietas.lv

@A_Rudzāns

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager