Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 31.augusts 2022, 12:16 | 3 komentāri | 6493 skatījumi

PČ karpu makšķerēšanā sievietēm [teksta tiešraide]

0:40. Līdz finišam vēl pietiekoši daudz laika – sacensību noslēgums sestdienas priekšpusdienā. Šodien (piektdien) ir pirmā iespēja papildināt komandu barības krājumus, ko arī mūsu izlase plāno izmantot. Tai skaitā, bet ne tikai – ar vietējos pārtikas veikalos nopērkamiem karpu gardumiem. Tāpat ir pietiekoši liela boilu, pelešu un dažādu šķidrumu krājumu rezerve. Precizējot par kopvērtējuma tabulas veidošanās principiem – izlases 3 pāri startē 3 dažādās zonās (A, B un C). Par katrā zonā ieņemto vietu tiek piešķirts attiecīgs penalities daudzums – par 1. vietu 1 penality, par 2. vietu 2 penalities utt. Tad, saskaitot visu trīs pāru iegūtos penalities iegūst izlases kopējos penalities, kas arī nosaka vietu kopvērtējumā. Ja divām valstīm ir vienāds penalities skaits (kas gadās samērā bieži), augstāku vietu saņem tā komanda, kurai ir lielāks kopējais noķerto zivju svars.

0:30 Ukrainai C zonā ir zivs un tā nobīda Latviju uz trešo vietu. Zivs arī mūsu Ingai ar Mārīti A zonā, bet diemžēl pārgriezta aukla izvadīšanas laikā. Pēc Ingas vārdiem, esot bijusi pieklājīgi liela zivs. No vienas puses, tā ir ārkārtīgi bēdīga ziņa, jo šis mūsu pāris joprojām ir uz nulles, bet no otras puses ziņa ir cerīga, jo nozīmē, ka šajā it kā bezcerīgajā sektorā copes tomēr ir iespējamas. Ļoti ceram, ka meitenēm izdosies sagaidīt vismaz vēl vienu.

21:30. Līdz ar Anglijas izlases veiksmīgo rezultātu, mūsu izlase bez nevienas papildus zivs ir pacēlusies no 3. uz 2. vietu.

20:15. Otrās dienas vakars, zivs ir arī Holandei B zonā un Anglijai B zonā. Mūsu sektori pagaidām klusē. Abi ezeri praktiski visu komandu izpildījumā tiek aktīvi baroti uz nakti.

19:15. Velsietēm darbs ar marķieri pusdienlaikā tagad atmaksājies. Cope un smuka zivtiņa.

18:50. Trenera darbs šādā formātā ir apbrīnas vērts. Praktiski ir jāizstrādā stratēģija un jāorganizē tās īstenošana ar 12 kātiem, 12 rokām, 6 galvām 3 pilnīgi atšķirīgos sektoros. Raivis nosaka visu, gan copes punktu izvēli, gan barošanas sastāvu, apjomu un laiku un pat kādas ēsmas kurā brīdi likt un kad mainīt. Sportistu darbs nav vieglāks, jo katram vai katrai, protams, gribas pielikt kaut ko no sevis.

18:40. neoficiālie rezultāti šobrīd kopvērtējumā ir šādi. Latvija trešie. Un mums ļoti vajag vēl zivtiņas. Turam īkšķus.

18.30. Dažiem ir sava telts.

18:05. Anglietēm A1 tomēr nogājiens

18.00 Anglijai zivs arī A1 sektorā. Kamēr tiek gaidīti tiesneši, aizbrauc vēl viens kāts.

17:00. Anglijai no nulles nomukusi arī trešā komanda ar 8 kg karpu B5 sektorā.

16.45. Anglijai otra zivs C6 sektorā, šoreiz 9.6 kg. Pēc skata izskatījās lielāka, tādēļ pēc komandas treneru lūguma tika svērta otrreiz. Beigās tika reģistrēts lielākais rezultāts.

15.50 Velsas komanda, kas šeit makšķerē ļoti regulāri un jūtas kā mājās, ar rezultātu, izskatās, nemaz nav apmierināta. Tāpēc mēs redzam visas četras makšķeres izvilktas no ūdens un aktīvu darbu ar marķiera svinu. Acīmredzami no jauna tiek meklēti ļoti precīzi punkti ar cietu grunti, kur vakarā un naktī strādāt.

15:45. Ja runājam par taktikām, tad šobrīd pilnīgi noteikti nevienai komandai nav kaut kāda izkristalizējusies ēsma vai barība. Gan krāsu, gan smaržu ziņā redzam samērā plašu spektru ēsmu. Ir gan rozā, gan dzeltenas, baltas un melnas ēsmas strādājušas. Arī par pva maisiņu vai stiku lietošanu komandu domas joprojām dalās.

15:00. B zonā zivs ir holandietēm, tā viņām ir otrā un summā viņas tagad apsteidz Zani ar Maiju.

14:45. Kā Copes Lietām pastāstīja Ukrainas izlases pārstāvji, viņiem starts šajā PČ ir milzīgs izaicinājums. Sievietēm, kā zināms, problēmu izbraukt no valsts neesot, bet vīriešiem treneriem gan izbraukšana ir liegta. Kopš maija pastāv nosacījums, ka oficiālo sporta veidu pārstāvjiem uz pasaules mēroga meistarsacīkstēm doties drīkst, ir tikai jāsaņem oficiāls organizatoru uzaicinājums. Ar to gan nepietiek, jo uz Angliju ir nepieciešama vīza, bet tuvākā vēstniecība ir Varšavā. Tas nozīmē, ka vēl jādabū atļauja izbraukt no valsts vīzu saņemšanai. Tomēr viss esot izdevies un komanda ar 3 vīriešu treneriem ir uz starta

14:40. Anglietēm karpa

14.20 C zonā arī Anglijai ir zivs, tā viņiem šeit ir pirmā. C zona vispār skaitās zivīm nabadzīgāka, bet pagaidām tas diez ko neapstiprinās

13:00. Uz doto brīdi Latvija izrāvusies vadībā komandu kopvērtējumā! Turam pilnīgi visus īkšķus!!!

12:45 mūsu karpiņa nosvērta uz 5,4 kg

12:40. A un B zonās raksturīgi ir karpām staigāt apkārt baros. Tas nozīmē, ka tikai laika jautājums, kad bars var nonākt arī pie Ingas ar Mārīti, kuras pgaidām bez zivs.

12:35. Mūsu meitenēm B zonā Zanei ar Maiju otrā zivs!! Pēc skata uz 5 kg. Gaidām tiesnešus.

12:20 Kopvērtējums pagaidām izskatās šādi.

12:10. Interesanti, ka sektori šeit ir izveidoti ļoti dažādi. Pāris, piemeram, ir ļoti plati, ir pat iespēja kātus izvietot uz diviem atsevišķi tālu izvietotiem rodpodiem.

10:30. Tabulā redzam visas uz šo brīdi noķertās zivis izņemot divas mūsu zivis C zonā. Līdz ar to mums C zonā šobrīd pirmā vieta! B zonā 5. vieta

9:40. Mūsu meiteņu divdesmitniece esot labi zināms eksemplārs, izcili viltīgā un tiekot noķerta ne biežāk kā reizi gadā. Tas pie nepārtrauktā makšķernieku presinga 12 mēnešus gadā

9:30. Nosvērta mūsu milzīgā zivs, 20.3 kg

9:20. C1 sektorā mums Lindai ar Loretu otrā zivs! Esot milzīga.

9:10. Uz vakardienas vakaru Anglijai A1 sektorā bija jau divas zivis. Tomēr pa šo nakti esot vilkts aktīvi pa abiem dīķiem, gaidām rezultātu apkopojumu.

8:43. Rīts sācies ar ziņu, ka nakts bijusi nemierīga spēcīgā vēja dēļ, toties no paša rīta Lindai ar Loretu ir skaista zivs!!!

24:00. nosvērta zivs mūsu meitenēm, 9.1 kg. Turam īkšķus tālāk

23.45. ir zivs mūsu meitenēm Zanei ar Maiju B6 sektorā!!!

23.30. viena zivs reģistrēta A3 sektorā holandiešu pārim. Tas šo izlasi izvirza šīvakara vadībā kopvērtējumā

20.45. Velsai B7 sektorā arī trispadsmitniece. Precīzāk 13.9 kg

20.20. Holandes izlases vadībā satikām WorldCarpClassic 2013. gada uzvarētājas, Biancu un Lizette. Pēdējā strādā kapteiņa statusā, otro redzam iepriekšējā bildē ar tikko noķerto trīspadsmitnieci. Toreiz pirms 9 gadiem visa pasaule bija šokā, kā tik masveidīgu pasākumu varēja novinnēt divas dāmas, turklāt ar tik fantastisku rezultātu.

20.00. nākamā zivs ir holandietēm no B8 sektora. Iespaidīgi 13.600 kilogrami un ļoti skaista zivs. Jāsaka, ilgas dūšīgas barošanas rezultāts.

18.20. Ja velsietes B7 aktīvi baro, tad Zanei ar Maiju ir jātur līdzi.

18.00. Informācija par zivi Francijai izrādās nepatiesa. Vienīgā reģistrētā karpa joprojām ir Anglijai, tās svars 8.250 kg. Tikmēr holandietēm trāpījies pieklājīga izmēra līnis un vēl kāda no komandām pzaudējusi zivi zālēs.

17.30. Kopā pirmajā pasaules čempionātā piedalās 8 valstu izlases - kopā ar mūsu meitenēm startē Anglija, Velsa, Francija, Nīderlande, Itālija, Ungārija un Ukraina.

17.15. dāmas šai dīķu kompleksā nav retas viešņas, tepat uz stenda var aplūkot viņu pagājušā gada veikumu.

16.50. pamazām uz barošanu aktivizējas arī pārējās komandas, tai skaitā mūsējās. Jāatzīst, kaijām arī barošana ar spombu nozīmē pamatīgu pusdienreizi, līdz ar raķetes iekrišanu ūdenī tās steidz uzlasīt visu no tās izbirušo barību.

16.45. C zonā zināmu izklaidi noorganizēja itāļu meiteņu pāris - viņas izdomāja barot ar kobru. Kaiju pulks to tik vien gaidīja, uzreiz saradās un sāka gaisā vai pie ūdens pārtvert visu boilu kanonādi. Spriežot pēc meiteņu pārsteigtās reakcijas, trenējušās šeit viņas nav un tāda kaiju uzvedība viņām ir jaunums.

16.30. Atšķirībā no mums ierastām sacensībām, šajās svēršana notiek uzreiz pēc zivs izvilkšanas. Turklāt ne tikai dienā, bet arī naktī. Pa piekrasti dežūrē tiesneši, kas gatavi svēršanai jebkurā laikā.

16.20. Anglijai A1 sektorā pirmā zivs. Esot rozā popaps nostrādājis. Francijai arī viena zivs.

15.55 A4 sektors ir aptuveni tur, kur 10 gadus atpakaļ pasaules čempionātā cīnījās Edvīns. Toreiz mūsējie palika uz nulles šajā šaurajā bumbiera daļā, bet tagad komandu skaits dīķī ir mazāks un līdz ar to cerības Ingai ar Mārīti lielākas. Pāris labus punktus meitenēm izdevās uztaustīt, viena makšķere aizgāja pa tikko izlēkušu zivi. Gaidām copi.

15.45. Pagaidām visas izlases ir samērā konservatīvas, strādā ar pva maisiņiem un par bez tiem, aktīvas barošanas neredz. Kaut gan saržīgie spaiņi stāv gatavībā.

15.00. Ir dots starts un pirmās makšķeres jau ir ūdenī. Tas gan notiek samērā lēni, meitenes savu treneru vadībā cenšas saprast pareizos punktus un distances. C1 sektorā blakus kreisajā pusē Loretai un Lindai ir itālietes. Itālijā, kā zināms, makšķerēšana ir sports Nr 2. Un karpas tur ķert prot ne sliktāk kā Anglijā.

14.55. mūsu meitenes pa zonām sadalījušās sekojoši: A zonā 5. sektors Inga ar Mārīti, B zonā 6.sektors Zane ar Maiju un C zonā 1. sektorā Loreta ar Lindu.

14.50. Mūsu meitenēm C zonā ir 1. sektors. Labajā pusē ir garš krasts, kur nav nevienas komandas. Pretī esošās francūzietes izvietojušās un šaura uzbēruma un ir tālu. Kopumā šis dīķis, kurā ir izvietota C zona, ir mazāk zivīgs. Toties attālumi starp komandām ir lieli, tradicionālajā veču čempionātā par tādiem varētu tikai sapņot. Tas nozīmē, ka meitenēm ir plašas iespējas veidot pašām savas barošanas stratēģijas un nav tik ļoti jāsatraucas, ka kaimiņienes varētu nogriezt zivis ar tālākiem metieniem.

14.05. Jāatzīst, sīkus noteikumu pārkāpumus jau varam novērot vairāku komandu izpuldījumā. Redzams, ka šis tomēr ir pirmais čempionāts un ne visām meirenēm ir izdevies izlasīt nolikumu. Tomēr ar krāsainām kartiņām pagaidām tiesneši nemētājas.

14.00. Ir komandas, kas bruņojušās ar pusmilitāru ekipējumu, jau mēģina ielūkoties zemūdens dīķa iemītniecēm acīs.

12.50. Linear fisheries dīķos ir stingri noteikts veikt inventāra dezinfekciju. Pirms makšķerēšanas sākuma tas jāpamērcē tam speciāli ierīkotā konteinerā. Tādā veidā tiek pasargātas zivis no infekciju izplatīšanās.

12.45. Dīķī samērā daudz putnu, tie koncentrējas konkrētās vietās. Kā Copes Lietām pastāstīja Latvijas izlases kapteinis Raivis Trečaks, šajās vietās zem ūdens ir zāles. Vispār šis dīķis pamatīgi aizaugot un krastā var redzēt izpļautās zāles čupas. Kā tas viss ietekmē zivju lokāciju, pagaidām nevaram spriest.

12.40. Mūsu B6 ir ielozejušies starp veselām DIVĀM mājnieku komandām. Pa labi no mūsu meitenēm anglietes, pa kreisi velsietes. Kā pēdējās pastāstīja CopesLietām, kā vienas tā otras šeit makšķerē regulāri. Dīķī zivju esot daudz, vairāk par 2000, un tās samērā labi ķeroties. Pieradušas pie pastāvīga makšķernieku presinga, tās aktīvi barojas ar karpinieku piedāvāto barību gan dienā, gan naktī.

12.30. Vakar pēcpusdienā notika atklāšanas ceremonija. Kā jau Anglijā pierasts, te nebija ne bezmaksas alus, ne skaļas dziedāšanas. Ēdiens esot bijis nebaudāms, toties runas īsas un kodolīgas. Tiesa, pats FIPSed prezidents Mateo personā ir ieradies un šodien vadīja kapteiņu sapulci. Tas vien apliecina, cik starptautiskajai makšķerēšanas federācijai ir svarīga šī pilnīgi jaunās disciplīnas pievienošana plašajam copes sporta spektram.

Arī laikapstākļi esot piemēroti. Varbūt derētu mazliet vairāk mākoņu un varbūt mazāks vējš. Tas pūš nedaudz slīpi uz mūsu B6 pusi un pa šo laiku, kamēr vēl nebija atļauts ieiet sektorā, jau varēja redzēt zivju iznācienus.

12.00. Sveiciens no sektora B6. Pēc brīža te sāksies lielā kņada, tiks būvētas teltis, skrūvēti rodpodi un marķēta grunts. Mēs esam kaut kur netālu no Oxfordas, Lineries fishing dīķu kompleksā, kur pēc dažām stundām tiks dots starts pirmajam oficiālajam pasaules čempionātam karpu makšķerēšanā sievietēm. Tikko noslēgusies izloze, Latvijai A zonā ir 4. sektors, B zonā 6. sektors un C zonā 1. sektors. Viens no tiem ir labs, otrs vidējs un trešais slikts. Tā organizatori ir rīkojušies, lai padarītu komandu izredzes pēc iespējas līdzīgas - katrai izlasei ir pa vienam labam, vienam vidējam un vienam sliktākam sektoram. Tā kā šeit nav malējo sektoru, dīķi ir apaļi un komandas izvietotas pa visu dīķu perimetru, sektoru “labums” ir noteikts pēc organizatoru un dīķu apsaimniekotāju pieredzes. Cik šīs perspektīvas tiks izmantotas, to rādīs laiks. Arī mums pagaidām nav 100% pārliecības par to, kurš no mūsu trim sektoriem ir perspektīvākais, tādēļ katrs var pats pēc kartes vērtēt.

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
BunL
BunL :

Svēršanas laiki un biežums tāpat kā LV čempionātā?

31.08.22 Atbildēt | Ziņot 0
BunL
BunL :

31.08.22 Atbildēt | Ziņot 0
BunL
BunL :

Izmērs labs?

01.09.22 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager