Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 2.septembris 2022, 10:27 | 2 komentāri | 6626 skatījumi

Latvijai medaļu komplekts PČ karpu makšķerēšanā dāmām

[ Teksta tiešraide ]

21.15. Medaļas pasniegtas, uz tikšanos pēc gada Francijā.

20.15. Ir oficiālie rezultāti ar visiem parakstiem!!!

15.15. Neoficiālās tabulas pa zonām. Līdz vakaram visi dati tiks vēlreiz pārbaudīti un oficiālie rezultāti paziņoti noslēguma ceremonijā.

15.00 nu ko, dāmas un kungi, lielā gaidīšana un īkšķu turēšana ir beigusies. Latvijai bronza komandām un sudrabs individuāli. Krāmējam mantas, pošamies uz apbalvošanu.

14.30. Finišs. Meitenēm C1 sektorā 72 pagājušas kā viens mirklis. Apsveicam Lindu un Loretu ar pārliecinošu uzvaru zonā, nevienai no konkurējošām komandām neizdevās pat kaut cik pietuvoties. Turklāt šī zona bija pati sarežģītākā, zivju te mazāk un cope grūtāka. Bez tam meitenēm arī sacensību lielākā zivs 20.3 kg svarā, kas turklāt pārspēj visu laiku visos vīriešu čempionātos noķertās karpas.

14.10 Nosvērām Lindas un Loretas zivtiņu, 11.35kg. Malači, meitenes! Savilkušas jau vairāk par 100 kilogramiem. Tai skaitā sacensību lielāko zivi.

13.45 Mums ir zivs Lindai ar Loretu C1 sektorā.

13.35 Šobrīdējā aina kopvērtējumā. Viena zivs Anglijai C zonā var atnest viņiem zeltu.

13.30 stunda līdz finišam. Mēs barojam.
12.50 Situācija tabulā ir tāda, ka mūsu Maijai ar Zani vajag vismaz 14 kg karpu, lai paceltu Latviju uz otro vietu. To pašu rezultātu dotu Francijai vismaz 4kg zivs B zonā vai Velsai 9 kg zivs C zonā.

12.35 vēl viena zivs B8 sektorā holandietēm.

12.30 ir zivs Itālijai A5 sektorā. Tas samazina Ingas ar Mārīti iespējas pakāpties no 3. uz 2. vietu zonā.

12.00. Līdz finišam divas ar pusi stundas.

11.50 atgriezusies cope arī holandietēm B8. Pa nakti Vika un Zoja no Ukrainas (B4) bija noķērušas vadošo holandiešu pāri un ar veselu 25 gramu starpību izsitušās vadībā individuālajā vērtējumā.

Jāatzīmē, ka arī individuālajā vērtējumā vietu skaitīšana ir specifiska. Pirmās trīs vietas ieņem visu trīs zonu pirmo vietu ieguvēji. Starp viņiem tad arī tiek sadalīts zelts, sudrabs un bronza individuālajā vērtējumā, atbilstoši noķertajiem kilogramiem. Lūdz ar to sanāk tā, ka mūsu Loretai ar Lindu varētu būt sudrabs pat tad, ja gan ukraiņu B4, gan holandiešu B8 noķertais svars ir lielāks par mūsējo. Sanāk, ka starp B4 un B8 cīņa notiek par zeltu, bet zaudētājs automātiski paliek 4.vietā.

11.30 Kā Copes Lietām atzina pašas angļu meitenes, tieši blakus esošās ukrainietes naktī pie sevis savākušas visas zivis. Tādēļ anglietēm naktī nulle. Bet līdz ar rīta iestāšanos, kad ir atļauts spodot, angļu pārim atgriežas copes. Tas nozīmē, ka ukraiņu šķīstošās boilas, uz kurām viņi šeit ir uzlikuši visas kārtis, strādā perfekti. Turklāt šīs boilas ir lielas, vismaz 24 mm, lido labi un dod pamatīgu barības signālu ūdenī. Šīs šķīstošās boilas (piļiki) Rietumeiropā nav iecienītas, tās nepazīst un nelieto. Tā kā naktī ir atļauts barot tikai ar boilām (ar kobru), tad tieši masveida barošana ar šķīstošajām boilām naktī, izskatās, ved Ukrainas izlasi pie zelta

11.25. Interesanta taktiska detaļa, ko varam pārņemt no Anglijas izlases. Viņi savu spēcīgāko meiteni, ar kvalitatīvu metienu un izvadīšanas iemaņām, sākumā bija atstājuši rezervē. Pēc pirmās dienas Anglijai B zonā bija visbēdīgākā situācija un tieši šajā pārī tika veikta maiņa. Rezultāts ir redzams, pāris savā zonā ir krietni pacēlies un līdz ar to arī ievilcis izlasi medaļās.

11.10. Līdz finišam dažas stundas, spriedze ir gigantiska!!! Katra zivs katrā zonā var izrādīties izšķiroša. Anglija nekādi nespēj pieņemt domu, ka neuzvarēs, otrā vieta viņiem tiks uzskatīta par zaudējumu. Ukrainas komandas vadībai arī pēdējā rīta stresiņš nav nekas jauns, viņi darbojas koordinēti un mierīgi. Velsa, Francija un Holande vēl var ielauzties trijniekā. Turam īkšķus par mūsu meitenēm!

11.05 Anglijai zivs B5 sektorā, kas viņus pacels uz otro vietu.

10.00. Šī rīta tabula rāda, ka Latvija ir otrie. Tas pateicoties Ukrainas un citu komandu saķertajām zivīm, mums pašiem pa nakti vairāk zivju nav. Joprojām ļoti vajag zivtiņu B zonā, tas mums ļoti palīdzētu.

9.00 Raganas, kas izgājušas medībās, ir krietni vēl pavilkušas – ukrainietēm no B4 jau 12 zivis, 114.150 kilogrami. Arī C zonā Alina ar Žeņu ir pacēlušas zivi.

5.45 Anglijā pulksteinis ir pusčetri un Lindai ar Loretu ir zivs. Šorezi astotniece

23.00 iestājoties tumsai, esam trešie. Nakts solās būt gara un rīts vēl garāks.

22.25 saskaņā ar noteikumiem nakts laikā visā sacensību teritorijā drīkst atrasties tikai divi kapteiņi (Raivis un Artūrs)

22.00 Meitenēm no Krivij Rihas un no Kijevas sauklis - nāk tumsa un raganas iziet medībās. Un vēl viņām vienpadsmitniece. Tas ir B4 sektors.

21.45 Nosvērām mūsu zivtiņu B6 sektorā -12.35 kg!!! Superīgākie apsveikumi Zanei ar Maiju!

21.05 mums arī ir zivs B zonā!!! Ir lielāka, gaidām svēršanu. Tikmēr mūsu C1 meitenes ir nosvērušas vēl vienu zivtiņu, 11.9kg.

20.55. Anglija svin jau pilnās burās, intervijas, apsveikumi, masu foto ar tikko noķerto zivi. Tā viņus ieved pirmajā vietā, bet nakts vēl priekšā.

20.35 Anglijai B5 sektorā vēl viena ļoti pieklājīga zivs. Šīm meitenēm strādā zigrigs, bet diemžēl mums tepat blakus - nē. Anglietēm uz mata putas, visticamāk, piesūcinātas ar kādu rozā vai sarkanu dipu vai likvīdu.

20.20. Iet vaļā barošana pirms pēdējās nakts. Ingai kaut kur ir iekšējā pazīme, ka drīz būs cope. Turam īkšķus!

20.00 Zivs B zonā velsietēm, B7 sektorā.

19.20 Linda ar Loretu uguņo! Ja pirmajās diennaktīs viņām copes bija tikai pa tumsu, tad tagad pilnā apmērā strādā diena. Turklāt ir “pieslēdzies” trešais punkts, kas, pastāvīgi barots, nu ir sācis nest rezultātus. No šī punkta jau otrā cope. Zivs nosvērta uz 10.325 kg.

18.50 tāpēc jau mēs mīlam sportu, ka viss ir tik neprognozējami. Anglijai B5 sektorā desmitniece, kas pacels Angliju pat uz pirmo vietu kopvērtējumā.

18.40 Individuālajā vērtējumā Linda ar Loretu dzenas pakaļ holandietēm. Viņām zivju ir vairāk, bet mūsējās zivis ir lielākas.

18.35 Pēc neoficiāliem rezultātiem atgriežamies otrajā vietā. Rezultāti B zonā mums ir īpaši būtiski, jo tieši šeit risinās mazās Latvijas cīņa ar karpu makšķerēšanas lielvalsti Angliju.

18.20 Nosvērām mūsu zivtiņu, iznāca 10.35 kg. Zane ar Maiju ļoti priecīgas, krietnu laiku gaidījušas un tagad brīnišķīga balva. Turpinām turēt īkšķus!!!

18.05. Beidzot!!! Mums ir zivs B6, skrienam fotografēt.

18.00 Turpinot stāstu par britu makšķerēšanas leģendām, Copes Lietām izdevās pārmīt pāris vārdus ar šo burvīgo būtni Steve Brigss partneri Joan, ar kuru viņi kopā makšķerē un kura ir pirmā sieviete, kas pārsniegusi 60 mārciņu (27.18 kg) karpas rekordu.

17.20 Mums ir zivs C zonā!!! Lindai ar Loretu kārtējais monstriņš, 14.2 kg. Tas nostiprina šī pāra vadību C zonā. Kopvērtējuma tabulā Latvijas pozīciju tas gan vēl neuzlabo. Savukārt individuālajā vērtējumā Linda ar Loretu dzenas pakaļ holandietēm no B8 cīņā par zeltu!!!

16.45. Vilciens iet tālāk, pēc B8, B7, B5 tagad zivs ir Ukrainai B4 sektorā. Tas meitenes nostiprina kopvērtējuma vadībā.

16.25 Linear fisheries kompleksā sāk parādīties karpu makšķerēšanas leģendas. Steve Brigss ilgstoši bijis žurnāla Carpworld autors, lielo kontinentālo ūdeņu lietpratējs, daudzu patiešām lielu lomu īpašnieks gan Rietumu, gan Austrumeiropas ūdeņos. Viņš arī pārī ar Tim Pasly novinnēja ne mazāk leģendāro Pasaules Kausu 2005.gadā St.Lawrence upē Amerikā. Nākamgad, starp citu, turpat notiks PČ vīriešiem.

16.20. Šobrīd kopvērtējuma vadībā Ukraina. Ja B5 būtu izdevies izvilkt zivi, Anglija pārņemtu vadību.

16.05. Anglietēm zivs sameklēja otras makšķeres auklu, iegāja zālēs ar abām un beigās tika vaļā. Vienīgā trofeja krastā ir pamatīgs zāļu kušķis un stresiņa deva.

16.00 ir cope B5 sektorā Anglijas duetam. Izskatās, ka bars būs pagājis mūsu B6 sektoram garām.

15.10. Velsietēm smagā cīņa devusi papildus 12.650 kg tabulā.

15.05. Velsietēm pagāja krietna pusstunda zivs izvadīšanai. Tā atrada zemūdens zāles un pamatīgi iesprūda. Tomēr ar pacietīgu un pastāvīgu spiedienu zivs ir krastā.

14:15. Kamēr abi dīķi ir pieklusuši, holandietēm no B8 ir kārtējā zivs. Pēc mirkļa aizbrauc arī kāts velsietēm B7 sektorā. Vai zivis aizies arī līdz mūsējām B6 sektorā? Ļoti gribētos sagaidīt.

14:00 laiku pa laikam līst lietus, komandām reizēm liekas, ka vestes drīkst nēsāt zem lietus jakām. Tas, protams, ir pārkāpums, tai skaitā arī no vadošajā pozīcijā esošā holandiešu pāra puses.

12.30. Ingas un Mārītes šīs nakts veikums bildēs

11:00 organizatoru piedāvātā maizveidīgā barošana mūsu meitenēm diez ko neiet pie sirds. Tādēļ no šodienas pārslēdzamies uz pašu gatavotām siltām maltītēm un svaigiem salātiņiem.

10:15. B zonā Maijai ar Zani galvenā problēma ir vēži. Tie ir sapulcējušies lielā skaitā un klūp virsū visām ēsmām. Tiek mēģināti neskaitāmi varianti ar ēsmām, aizsardzību un barošanas taktikām. Blakus sektorā velsietes pēc vakardienas kombinācijām ir izvilkušas pa nakti vēl vienu zivi. B zonā rezultāti ir cieši, katra zivs ir ļoti vērtīga.

8:20. Ir atlikusi mazliet vairāk nekā diennakts līdz finišam un šis rīts ir atnācis ar labām ziņām. C zonā Loretai ar Lindu pa nakti ir divas zivis!!! Viena astotniece un viena desmitniece. Tas viņām kopā dod 51 kg, kamēr otrajai komandai zonā ir 28kg. Tikmēr A zonā mums ari ir divas zivis, septiņarpus un astoņarpus kilogrami un tas meitenes ievedis stabilā trešajā vietā zonā, kamēr anglietes tur ir pirmās, itālietes otrās, bet pārējām komandām joprojām zivju nav. Diemžēl mums nav jaunu zivju B zonā, ar divām noķertajām karpām šeit Zane ar Maiju ir pēdējā vietā. Kopvērtējumā Latvija pagaidām ceturtā.

Sacensību pirmās daļas tiešraide

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
dr.laiva

Izturību, pārliecību un veiksmi.

03.09.22 Atbildēt | Ziņot 2
dr.laiva

Nervi beigti! Īkšķus vairs nejūt!

03.09.22 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager