Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 6.septembris 2022, 22:57 | Komentēt | 977 skatījumi

Mergupe aicina uz zivju dzīvotņu talku

Turpinot upes atjaunošanas darbus Mergupē, sestdien, 10. septembrī, Pasaules Dabas Fonds kopā ar BIOR organizē LIFE programmas atbalstītā projekta LIFE GoodWater (IP LIFE18 IPELV/000014 LIFE) šī gada otro zivju dzīvotņu talku.

Mergupe ir brīnišķīga upe ar daudzveidīgu zivju faunu. Neskatoties uz daudzajiem pāridarījumiem (zivju migrācijas šķēršļi, gultnes iztaisnošana un HES ekspluatācija), Mergupē joprojām ir sastopamas tādas ekoloģiski jutīgas zivis kā strauta forele, strauta nēģis, platgalve un pavīķe. Taču ne visur. Dažos taisnotajos posmos Mergupes gultne ir tik vienveidīga, ka tajā nav sastopams teju nekas.

Mūsu talku mērķis šajā smilšainajā, iztaisnotā un vienveidīgā Mergupes posmā ir palielināt zivju dzīvotņu daudzveidību. Ievietojot koka konstrukcijas pirmajā talkā tika izveidotas zivju “mājiņas”, kas dažādos straumi, radīs slēptuves un veicinās padziļinājumu veidošanos un grants atsegšanos upes gultnē. Zivju, kurām šādi veidojumi ir nepieciešami, Mergupē netrūkst!

Talkā paredzēts apsekot pirms nedēļas izveidotās koka konstrukcijas upē, novērtēt to stāvokli un veikt papildu stiprināšanu, ja nepieciešams. Paredzēta arī konstrukciju papildināšana ar jaunām "zivju mājiņām".

Pasākuma laikā būs iespēja kopā ar ekspertiem un makšķerniekiem entuziastiem dziļāk izprast, kādiem upes elementiem ir noteicošā loma veselīgu zivju populāciju uzturēšanai.

Mergupes posms ir izvēlēts, sekojot projekta sadarbības partneru ekspertu ieteikumiem BIOR un ZMNĪ - Meliorācijas departaments.

Ja vēlies arī tu piedalīties šajā talkā, tā notiks sestdien, 10.09.2022. no plkst 10.00 līdz 12.30 Mergupē, Mores pagastā. Pulcēšanās vieta: Mores pagasts (koordinātas tiks nosūtītas uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi).


Ierasties vajadzētu piemērotā apģērbā - garās bikses un krekli ar garām piedurknēm pasargās no saskrāpēšanās, ejot uz upi un darbojoties tajā. Vēlams vilkt apavus, kuri ir ērti un kurus var samērcēt, vai ūdens necaurlaidīgu apģērbu. Sausas drēbes nomaiņai.

Pēc darba visi talcinieki varēs sasildīties, baudot gardu spēka zupu! Lūgums paņemt līdzi savus traukus! Lai piedalītos talkā, jāaizpilda pieteikšanās anketa https://bit.ly/3AUmHgu
(pieteikšanās obligāta!)

Papildus informācija par pasākumu: 28343418 (Elīna)

Kopīgiem spēkiem, darīsim visu, lai Latvijas ūdeņi rit!

www.goodwater.lv

" target="_blank">Iepriekšējās talkas video

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager