Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 11.septembris 2022, 19:42 | 1 komentārs | 2010 skatījumi

Baļotes Kauss aizbrauc uz Lietuvu

Šodien noslēdzies nu jau tradicionāli rudenī notiekošais Baļotes Kauss karpu makšķerēšanā. Dažiem tā ir iespēja revanšēties par Latvijas čempionāta trīs posmos piedzīvotajām neveiksmēm, citiem - iespēja izmēģināt sevi sportiskajā formātā bez pārliekām saistībām. Vēl citiem Baļotes Kauss ir neslikta iespēja papildināt ģimenes budžetu, jo tradicionāli šeit ir arī naudas balvas, atliek vien novinnēt pasākumu.

Lai arī komandu kopskaits šogad bija mazāks nekā iepriekšējos gados, spriedzes pakāpi tas nemazināja. Jo īpaši tādēļ, ka sektori bija izvēlēti atstatus viens no otra, kā rezultātā dalībniekiem bija iespēja tikt pie pieklājīgākiem lomiem nekā LČ, kur komandas stāv ļoti cieši viena pie otras.

Jau pirmās dienas rezultāti nāca ar izcili priecīgu ziņu – pacelta 14.55 kg karpa! Baļotē šāda izmēra zivis sacensību laikā parādās reti, lai arī ezerā tās mīt. Tiesa, Ej Sporto Fishing Team noķertā trofeja tā arī palika lielākā šajā Kausā noķertā zivs līdz pat sacensību finišam. Hilda, ezera īpašais eksemplārs svarā tuvu pie 20 kilogramiem, noķerta netika un arī Copes Lietu specbalva par šīs zivs noķeršanu – radio vadāmais kuģītis ar eholoti tā arī palika redakcijas plauktā.

Tikmēr tabulā zivju skaits un kopējais noķerto kilogramu cipars auga, līderi mainījās un visu izšķīta pēdējā nakts un rīts. Ar nepilnu 10 kilogramu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem un 232 kilogramu kopējo svaru uzvarēja lietuvieši – komanda Trauk Žuvi (velc zivi). Šiem puišiem ezers nav jauns, tie jau piedalījušies šeit rīkotajos Lietuvas čempionāta posmos. Pats rezultāts diez vai uzskatāms par nejaušību, atliek vien papētīt to pašu Baļotē notiekošo Lietuvas čempionāta posmu rezultātus un salīdzināt tos ar cipariem Larvijas čempionātā. Tikmēr otrajā vietā Baļotes Kausā mūsējie Bite Fishing Team, bet trešie – komanda REA.

Baļotes Kausu atbalstīja Jēkabpils pašvaldība, Total Fishing Life, Copes Nams, Shimano, Dynamite Baits un, protams, Copes Lietas. Kausa uzvarētājiem tradicionāli arī vērtīgas balvas no atbalstītājiem.

Noslēgumam ir vērts pieminēt, ka karpu makšķerēšana pamazām atsakās no ģeogrāfiskajām robežām un vismaz ar tuvākajām kaimiņvalstīm mums atkal veidojas sadarbība – viņi brauc pie mums, mēs pie viņiem. Tā jau pavisam drīz Tauragē notiks 4Carpers un Sakret organizētās sacensības mūsu lielo trofeju medniekiem, bet nākamgad jau ir nolemts trešo un izšķirošo Latvijas čempionāta posmu organizēt Kintai ezerā Lietuvā. Un, lai arī Baļotes ezers ir ideāli piemērots poligons karpu makšķerēšanas attīstībai, dažādība ir ne mazāk nepieciešama. Jo īpaši, ja gribam lūkoties starptautisku panākumu virzienā.

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Suenny

Vo

13.09.22 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager