Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 4.oktobris 2022, 20:46 | Komentēt | 2710 skatījumi

Noķert 3 zivis – vienkārši (Teksta tiešraide)

15.30. Noslēgums un apbalvošana, tiekamies šajos pat ūdeņos nākamgad!

15.00. Turnīra balva par lielāko izvilkto zivi šoreiz Sakret komandai. Viņiem padevās iespaidīgs 23.4 kg monstrs, kas sacensību režīmā, kad ūdenī ir pulka auklu, ir pat ļoti pieklājīgi. Neierasti, bet Sakret šoreiz iztika bez komandas līdera Jāņa Placēna, kuram, starp citu, pieder ezera rekords starp latviešiem – mazliet virs 30 kg karpa.

Kā Copes Lietām pastāstīja Mairis Sproģis, barojuši esot ļoti maz, pa visām 100 stundām izbarojuši mazāk par 7 kilogramiem boilu. Boilas mērcētas, sagrieztas trīs vai četrās daļās un arī krešotas. Klāt likuši tīģerriekstu, veselu un krešotu un mazliet mazliet kaņepes. Sākumā barojuši divus punktus, atraduši to, kurš strādā un vēlāk koncentrējušies tikai uz to. Ja runā par barības boilu izvēli, tad te nekāds kosmoss nav izgudrots, Sakret izmantojuši tās veikalā pirktās boilas, kas palikušas pāri pēc Latvijas čempionāta Baļotes ezerā.

Ēsmām Mairis izmantojis ļoti ilgi dipā stāvējušas ēsmas boilas, bet pirms iemetiena tās paturējis vismaz 4 stundas ūdenī, lai padarītu aromātu ievērojami maigāku. Arī pārmetot ēsmas boilas netika mainītas, atstājot iepriekšējo, ja vien tā bija kaut cik vesela. Pavadiņām Mairis izmantojis cieto fluorkarbonu un PB 6. izmēra āķus ar mīksta materiāla matu.

Ar lielo zivi esot bijis interesanti, cope esot bijusi praktiski nemanāma, svingeris esot knapi kustējies. Burtiski 5mm uz augšu un leju, signalizatorā skaņas vispār neesot bijis. Mairim ir aizdomas, kas zivis šeit ir ļoti gudras, sajūtot āķi mutē tās nevis metas bēgt, bet gan ļoti uzmanīgi cenšas izspļaut boilu un šūpo galvu tā, lai atbrīvotos no āķa. Ja šajā brīdī makšķernieks nepiecērt, zivij tas arī var izdoties. Sevišķi tāda situācija varētu būt ar lielajām zivīm. Mairis arī pieļauj, ka sportisti, nesēžot pie kātiem un zibenīgi nereaģējot šādi uz vismazāko svingera kustību, arī pazaudē šīs gudrās zivis. Izvadīt lielo karpu gan neesot bijis sarežģīti, zivs nākusi viegli un tikai pie krasta mazliet pavilkusi uz zāļu pusi.

Un jā, šiem puišiem mazliet savādāks viedoklis par to, kas ir auksts ūdenis, ko viņi arī apliecināja ar veselīgu peldi uzreiz pēc finiša.

14.30. Nu ko, finišs sagaidīts. Uzvara Massive Baits komandai, kuras sastāvā cīnījās Gatis Raņķis un Uģis Grišāns. Puišiem kopā 3 karpas ar kopējo svaru 52.48 kg. Lielākā - 21.13 kg, ar ko gan nepietika otrai balvai – par Gig Fish. Bet vīri priecīgi un labprāt padalījās ar Copes Lietām par izmantotajām taktikām. Kā pastāstīja Gatis, jau no paša sākuma konstatējuši, ka ūdens ir auksts, tādēļ barošanas apjomu uzturējuši ļoti minimālu. Barojuši vienu centrālo punktu sektorā. Uzreiz aiz šī punkta, maksimāli atļautajā distancē 80 metros arī divas copītes, trešā no kants kreisajā pusē. Barošanai un arī ēsmām Massive Baits izmantojuši pašu rullētas boilas ar ļoti minimālu Krila atraktora daudzumu, lai nebiedētu Taurages skolotās karpas. Barojuši gan ar veselām boilām, gan krešotām, kā arī nelielu piedevu pelešu. Barošanā izmantojuši principu - labāk mazāk, bet regulāri. Šāda taktika arī nesusi uzvaru sacensībās, par ko arī puišus apsveicam!

09.00 Pēdējās sacensību dienas rīts sākas ar divām zivīm:

4Carpers 13,55kg
Sakret uzstāda turnīra Big Fish latiņu uz 23,4kg latiņu.

Sestdiena. 08.10. No plkst. 01:30 - 02:39, Aigars&Juris paceļ otro zivtiņu, igauņi noslēdz apli ar trešo zivi svarā 11,725kg.

09.00 Pirmspēdējā nakts. Laikapstākļu maiņa ieviesa savas korekcijas: Igauņu komanda Hell Carp tiek pie otras zivtiņas - 14,480, Tā pat ir ar Sakret komandu - 9,880 un Massive Baits. Šie puiši ir šā brīža turnīra Big Fish turētāji - 21,130.
Pie pirmās zivs izdevās tikt Karma Fishing Team komandai - 17, 200. Uz doto brīdi bez zivs ir tikai viena no desmit komandām.
Attiecībā uz divu komandu lomu bildēm, igauņi ar tik mazu zivi atteicās bildēties, Big Fish turētāju komandā Gatim ir pleca trauma, bet Uģis nebija pārliecināts par sevi. Smejies vai raudi, dīķa saimnieka uzstādījums - zivs drošība!

23:00 Komandu uz nullēm kļūst mazāk - Carp Stalker noķer 8,800 smagu karpu. Pēc Taurāges mērauklas “tuziks”…

Tikmēr nevienai komandai nav otras zivs. Intriga ir samilzusi, izskatās, ka tiem, kam izdosies noķert kopā trīs zivis, praktiski vienalga, kāda izmēra, var vinnēt.

Šobrīd vadībā Massive Baits Latvia, otrie 4Carpers, trešie Aigars&Juris.

18.00 pie skaistas karpas tikusi 4Carpers komanda. Gandrīz 16 kilogrami.

16:00. zivju ziņā izmaiņu nav. Vēja brāzmu ietekmē dīķis viļņojas kā jūra. Dalībniekiem nervi kā stīgas, veči turpina izsēdēt!

16:00. zivju ziņā izmaiņu nav. Vēja brāzmu ietekmē dīķis viļņojas kā jūra. Dalībniekiem nervi kā stīgas, veči turpina izsēdēt!

12:00, pusdienas laiks. Vērojama krasa laikapstākļu maiņa, vēja brāzmas sasniegšot 18m/s. Ceram, šis fakts liks zivtiņām pamest savu komforta zonu un iekrist makšķernieku saliktajās lamatās.

23:00. Septiņas komandas joprojām uz nulles. Arī pirmajam trijiniekam nav izdevies piemānīt otru zivtiņu. Krastā valda pilnīgs klusums un tumsa, gaidam!

18.00. Plkst. 18:00 ir laikrāža rādījums, līdz kuram drīkst izmantot smago barojamo artilēriju! To iespēju, tad arī dažas no desmit komandām izmantoja, raidot pa kādai spombai ūdens virzienā. Savukārt pārējie dalībnieki cīnās ar sevi, iztur taktiku uz lielo zivi, darbojoties ar kobru un retiem pārmetieniem.

13.00. Uz doto brīdi, pie zivīm ir tikušas trīs komandas, katrai pa vienai:

Massive Baits Latvia - 16,55kg
Carpio - 14,9kg
Aigars&Juris 15,525kg

Ar barošanu komandas ir uzmanīgas, maksimums ko dzird, izšautās boilas no kobras.

12.00. Šodien, 4. oktobrī ir sācies 4Carpers&Sakret rīkotais trīs lielāko zivju turnīrs. Sacensības notiek daudziem karpiniekiem labi zināmajā trofeju ūdenskrātuvē Taurāgē. Atšķirībā no klasiskā karpu makšķerēšanas sporta, šajās sacensībās ieskaitē ies tikai trīs lielākās katras komandas noķertās karpas. Tas nozimē, ka mazāka loma ir noķerto zivju skaitam, lielāka – to izmēram. Šajā ezerā ir bijušas reizes, kad vienā dienā izdodas noķert par pāris desmitus pieklājīga izmēra karpu un ir bijuši arī eksemplāri krietni virs 20 kg svarā un pat pāris reizes, kad īpašie zivju svēršanas svari ir pārsnieguši 30kg atzīmi.

Ja runā par taktikām, tad šoreiz jāsaka, nianses slēpjas zināšanās, pieredzē un, protams, spējā analizēt laikapstākļus, kā arī prasmē pielietot praksē iepriekš minēto!

13.00. Komandu izvietojums sektoros

15.00.Taurāges ezerā mīt arī pieklājīga izmēra stores, kas labprāt uzkož karpinieku piedāvātās boilas. Sacensību ieskaitē gan šīs zivis neiet, kaut gan pieklājīgu adrenalīna porciju noķērājam garantē gan.

16.00. Katrai komandai atļauts copēt ar 4 makšķerēm, tomēr ne visi to uzskata par obligātu nosacījumu panākumu gūšanai. Dažiem liekas, ka pārlieka sektora pārslogošana ar ūdenī esošām auklām varētu lielās zivis aizbaidīt. No otras puses, ar šādu taktiku var palikt arī pavisam bez nevienas copes.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager