Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 5.oktobris 2022, 00:32 | 1 komentārs | 2159 skatījumi

Latvijas spiningotāji no laivas Pasaules čempionātā Čehijā

Pēc divu gadu pārtraukuma tiek rīkots Pasaules čempionāts spiningošanā no laivas. Tas sākotnēji bija paredzēts Polijā, bet, atsaucoties uz karu Ukrainā, poļi neuzņēmās to sarīkot. Čempionāta liktenis palika uzkārtā stāvoklī. Burtiski pēdējā brīdī to organizēt izteica vēlmi čehi. Kā čempionāta ūdeni čehi noteica Slapy ūdenskrātuvi, kas ir uzpludināta Vlatvas upe, nepilnas stundas brauciena attālumā no Prāgas. Ūdenskrātuve atrodas gleznainā ielejā, stāvas klintis ieskauj uzpludināto upi.

Izlases formēšana mūsu spiningotājiem šoreiz sanāca tāda sasteigta. Stipri vēlu saņēmām informačiju par to, ka čempionāts vispār notiks. Beigu beigās izdevās čempionātam pieteikt divas ekipāžas: Imants Tiltiņš, Gatis Armans un Māris Bremze, Agris Rudzāns. Kopā ar mums šogad čempionātā piedalīsies16 valstu izlases.

Pirms saudzēšanas nedēļas ar vienu laivu izdevās uz četrām dienām aizbraukt uz čempionāta ūdeni. Treniņos noskaidrojās, ka ūdenstilpe ir ļoti sarežģīta, sacensībām atvēlētais sektors ir 40 km garš. Ūdenstilpe atrodas ielejā, tā viscaur ir kalnu ieskauta, krasti ir ļoti stāvi, praktiski visur pie krasta ir 20 metru dziļums, lielākais dziļums sasniedz 58 metrus. Protams ir radziņi un atsevišķi plašāki sēkļi, kur dziļumi ir mazliet saprotamāki no 6 līdz 20 metriem. Pavisam seklu vietu praktiski nav, ūdenstilpē nevienā vietā neredzējām nevienu pašu zālīti. Ūdenstilpe ir ļoti populāra vietējiem atpūtniekiem, neskaitāmas lielākas vai mazākas ostas, ļoti daudz mājas uz ūdens, kempingi, viesnīcas. Brīvdienās visi krasti pilni ar cilvēkiem, kur tik var tikt klāt ūdenim. Ūdenstilpē mīt sami, karpas, zandarti, asari, mežavimbas, foreles, līdakas un visas ierastās baltās zivis.

Četru brīvo treniņu dienas tika aizvadītas, lai daudz maz saprastu ūdenstilpi. Tika meklētas potenciālās zivju ķeršanas vietas. Tieši mūsu treniņu laikā norisinājās diezgan apjomīgas sacensības, kurās piedalījās 85 laivas. Šāda sagadīšanās mums nedaudz palīdzēja atrast potenciālās copes vietas. No otras puses, šī milzīgā armija, plus vietējie copmaņi un citas treniņos izbraukušās valstsvienības paspēja krietni nopresēt vietējo zivi.

Čempionātā ieskaitē iet asari no 28 cm, zandarti no 40 cm, līdakas no 50 cm un meža vimbas (salates) no 45 cm. Jau pirms brauciena ievācām informāciju par ūdeni. Bija skaidrs, ka līdakas tur ir ļoti maz un tām nav vērts tērēt laiku. Meža vimbu sezona ir beigusies, tādēļ atlika koncentrēties uz asari un zandartu. Bija ļoti sarežģīti saprasties ar vietējām zivīm, neko daudz arī nesanāca noķert, tikai dažas ieskaites zivis. Lai arī tā, zināms priekšstats tomēr radās.

Otrdien notika pirmais oficiālais treniņš, kurā jau ar divām laivām varējām pārbaudīt treniņu iestrādes. Jāsaka, ka diena mums ar Māri nebija pārāk sekmīga, bet nebija arī bezcerīga. Sapratām, uz ko akcentēties noslēdzošajā treniņā. Imantam ar Gati gāja labāk - viņi ir uz sava, domāju, pareizā ceļa. Šī diena ievilkās ļoti gara, jo notika arī čempionāta atklāšanas ceremonija, dalībnieku kopējās vakariņas un pārstāvju sapulce, līdz mājoklim tikām tikai pirms desmitiem vakarā. Rīt pēdējais treniņš un tad sekos trīs sacensību dienas.

Latvijas izlasi dalībai PČ atbalsta: SALMO, Vizion, Faccex, Eiriks, Baltic XL, CopesLietas.


Sacensību oficiālā mājas lapa

@A_Rudzāns

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

Lai izdodas! LATVIJA, LATVIJA, LATVIJA!!!!

05.10.22 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager