Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 7.oktobris 2022, 22:15 | Komentēt | 1149 skatījumi

Igauņi pirmie PČ spiningošanā no laivām pēc otrās dienas

Šorīt ieleja bija aizvilkusies ar biezu miglu, bet uz sacensību starta laiku tā izklīda un varēja jau vilkt šortus. Saulīte un praktiski bezvējš lutināja. Šodienas taktikā nolēmām neko daudz nemainīt, likām likmi uz zandartu tehno variantā. Bija skaidrs, ka asari ir TOP zivs un ar to var uztaisīt rezultātu, tomēr labu asaru vietu mūsu arsenālā nebija, izņemot starta vietu, kur pēc pirmās grupas laivu starta brīvu vietu nebūs. Oficiālajos treniņos tika likts akcents uz zandartu, jo resurss tiešām tur tiem stiklačiem ir liels, asarus bijām atstājuši novārtā. Arī pirms saudzēšanas nedēļas 3,5 dienu treniņos trāpījām uz augstāko ūdenslīmeni ūdenskrātuvē, tad visas zivis bija kļuvušas daudz ļenganākas, tai skaitā asari. To uzzinājām no komandām, kuras tur bija daudz ilgāk un daudz kuplākā skaitā.

Vakar iesmējām par starta laipas sindromu, jo līdzīgi kā LČ Alūksnes posmā zivis ķērās turpat pie starta vietas, blakus ostai. Viena ekipāža vakar tur pusdienu knibinājās, neko izcilu nevelkot, tad vairākām vienībām, kurām starts nesalikās, tika padota ziņa un tādā veidā vairākas ekipāžas izlīda no nepatikšanām. Šodien pirmajā starta grupā jau veči gandrīz viens otru taranēja, lai no zemā starta tiktu speķa robam tuvāk. Tikmēr Imants ar Gati no starta blieza uz vislabāko zandartu aploku, mēs uz tuvākām ganībām, kur vakar zīmējās lielie.

Katru dienu ūdens līmenis krītas par 20-30 cm. Tas, protams, ietekmē zivju paradumus. Acīmredzot, zandartu tas ietekmēja ļoti, bet asariem galva nesāpēja. Kādu laiku grozījām aparātus līdz konstatējām, ka mūsu rajonā bija sanākušas ļoti daudz milzīgas karpas, bet zandarti kaut kur paklīduši. Pa kādam pamanījām, bet tie labākā gadījumā pasekoja māneklim, bet ņemt neņēma. Otrajai laivai arī neizdevās neko noķert, lai gan par resursu viņi nesūdzējās. Sapratām, ka jāmet miers zandartam, turpat netālu ieraudzījām smuku pauguriņu ar grāvi apakšā, kur aparāti uzradīja asara klātbūtni. Pirmie pieci iznāca raiti, daudz arī nokabinājās, bet tad palika daudz gausāk. Arī apkārtējās laivas uztveramos cilāja reti. Varēja noprast, ka asaru aktivitātes laiks ir garām. Tā arī bija, līdz sacensību dienas beigām salasījām tikai 15 asarus. Imantam ar Gati arī gāja skarbi, trīs stundas praktiski bez copes, tad atlikušajā laikā izdevās piešmaukt 5 zandartus. Nopratām, ka diena priekš mums ir beigusies neveiksmīgi. Tā arī bija, Imants ar Gati 21. vietā mēs 25. Šodien labākie franču ekipāža ar 52 asariem (50396 punkti), otrie leišu ekipāža ar 51 asari (49395 punkti), trešie igauņu ekipāža ar 47 asariem (45674 punkti). Pēc divu dienu kopsavilkuma mēs nolīdējām uz 9. vietu, līderi ar 15 ballēm ir igauņu komanda, otrie lietuvieši ar 27 punktiem, trešie poļi ar 41 punktu. Rīt izšķirošā dienā, ceram uzlabot savu rezultātu.

Latvijas izlasi dalībai PČ atbalsta: SALMO, Vizion, Faccex, Eiriks, Baltic XL, Copes lietas.

Sacensību oficiālā mājas lapa

Rezultāti

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager