Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 8.oktobris 2022, 14:23 | Komentēt | 1329 skatījumi

Ar spiningu uz gastrobāru

Tieši to nozīmē strītfishings, jeb spiningošana pilsētas vidē. Turpat, kur tūristi apskata vēsturiskās vecpilsētas arhitektūru un malko smalku beļģu eilu, sporta spiningotāji cenšas noķert pa kādam asarim. Vai varbūt zandartam, līdakai vai meženei. Latvijā jau pāris gadus notiek čempionāti šajā dinamiskajā copes disciplīnā, kur ir jāmāk ne tikai eleganti mest un vilkt, bet arī daudz un ātri skriet. Jo pārvietošanās no vienas copes vietas uz otru notiek tikai un vienīgi kājām. Visbiežāk tas notiek skriešus, jo laiks strītfishingā var izšķirt visu.

Tikmēr pasaulē strītfishinga tradīcijas ir pat senākas nekā pie mums. Tai pašā vecajā Eiropā ir pulka izcili skaistu pilsētu ar ne mazāk skaistiem kanāliem, upēm, dīķiem un ezeriem. Daudzos no tiem mīt zivis un vietām pat lielas. Tādēļ makšķerēšana pilsētas vidē, tāpat kā vairums citu copes veidu, pamazām no hobija pārvēršas par sportu. Un tas ir forši.

Nākamnedēļ Holandē, pilsētiņā Zwolle (kas izrunājas kā Cvole) startē sen gaidītais Pasaules čempionāts strītfišingā. Pagājušajā gadā vispasaules sērgas dēļ to nācās atcelt, šogad zvaigznes sastājušās spiningotājiem labvēlīgāk un mači tomēr notiks. Tādēļ tūristu iecienītā Zwolle pamazām pildās ar sportiskas komplektācijas vīriem as spiningiem rokās un mānekļu kastēm somās. Gumijas zābaki te ir nevietā, kā kritiskākais ekipējuma elements var izrādīties kedas. Jo jāskraida būšot daudz.

Sevišķi daudz jāskraida tiem, kas šeit vēlas patrenēties un kārtīgi sagatavoties čempionātam. Starp viņiem arī mūsu valsts izlase, kas nu jau ir ieradusies sacensību vietā. Turklāt, ne pirmo reizi, jau pagājušajā gadā dažiem no mūsējiem bija iespēja iepazīt šejienes ūdeņus.

Treniņiem paredzētas 4 dienas. Vakar izlase iepazinās ar akvatoriju. Tā būtībā ir kanāls, kuram ir zvaigznes forma. Krasta līnija ir apmēram 8 km gara. Ne visur var pieiet, jo piekrastē pieeju liedz privātīpšumi. Kanālā ir daudz mazo kuģu stāvvietu. Dziļums vidēji 3 metri. Aizaugums neliels. Ir milzums daudz mazu, apmēram 10 cm garu asarīšu, kuri klūp virsū visam. Ir mazas meženes un zandartiņi. Līdaku vakar mēs vēl neķērām. Pārsvarā puiši vakar darbojās ar džigu 4-10 gramos.

Prieks, ka mūsējie ir starp aktīvākajiem ūdeņu pētniekiem, jo konkurentus pie ūdens vēl īpaši nevarot manīt. Toties mums jau Ir treniņu plāns nākamajām dienām. Tuvākajās dienās ziņosim, ko tas nesīs.

@Jānis_Briedis

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager