Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sports | 19.novembris 2022, 19:34 | Komentēt | 2275 skatījumi

Makšķerēšanas sportā ienāk pārbaudes ar melu detektoru

Copmaņu kasta ir pazīstama ar neticamu pasaku stāstīšanu un makšķerēšanas sports no šādiem gadījumiem nebūt nav simtprocentīgi pasargāts. Kāds ASV Ziemeļdakotas uzņēmējs palīdz nodrošināt, lai krāpšanās gadījumi ar mērķi saņemt naudas balvas makšķerēšanas turnīros, kļūtu par pagātni.

Derikam Zimmelam (attēlā) pieder True North Polygraph un viņš organizē testus vairākiem lielākajiem makšķerēšanas pasākumiem ASV, tostarp National Walleye Tour un Masters Walleye Circuit.

Pats būdams kaislīgs makšķernieks, Zimmels sāka savu poligrāfu biznesu 2009. Gadā. Makšķerēšanas sportā viņš iesaistījās 2015. gadā, kad viņš tika nolīgts Scheel’s Boundary Battle samu copes sacensībās Red upē.

Krāpšanās problēma makšķerēšanā kļuva īpaši aktuāla šī gada septembra beigās, kad atklājās, ka makšķernieki Džeikobs Runjans un Čeiss Kominskis bija sabāzuši svina atsvarus un zivju filejas zivīs, ko viņi nodeva svēršanai Ohaio walleye makšķerēšanas sacensībās. Starp citu, šie vīri tā arī nav atzinuši savu vainu kriminālās apsūdzībās par liela mēroga krāpšanas mēģinājumu un citiem ar to saistītiem nodarījumiem.

Grandforksas policijas nodaļas leitnants Zimmels stāsta, ka viņa uzdevums ir nodrošināt vienlīdzīgus konkurences apstākļus sacensībās. Intervijā laikrakstam Grand Forks Herald viņš skaidroja: "Ja kāds uzvar, mēs vēlamies, lai pārējie mača dalībnieki varētu viņam ieskatīties acīs, apsveikt un zināt, ka viņš uzvarēja godīgi."

Viņš ir veicis testus makšķerēšanas sacensībās Minesotā, Dienviddakotā, Viskonsīnā un Ņujorkas štatā, bet lielākās no tām bija Atklātā Nacionālā Basu Makšķerēšanas Čempionāta fināls, ko Bass Pro rīkoja Table Rock ezerā, Misūri štatā, pagājušajā gadā ar iespaidīgu 1 miljona ASV dolāru balvu uzvarētājam.

"Tā bija neticama pieredze," viņš intervijā atzinās laikrakstam The Herald. "Tur bija ļoti daudz adrenalīna pārņemtu cilvēku. Turklāt es varēju satikt tādus slavenus makšķerniekus kā Rolands Mārtins, Bils Dejs un Džimijs Hjūstons, kurus kopš bērnības biju apbrīnojis televīzijā."

Līdz šim Zimmelam tikai viens cilvēks makšķerēšanas turnīrā nav izturējis poligrāfa pārbaudi – kāds no komandas locekļiem tika diskvalificēts pagājušā gada US Open amatieru basu spiningošanas pasākumā Misūri štatā.

Zimmels par saviem pakalpojumiem iekasē fiksētu maksu, kā arī ceļa izdevumus. Viņam ir arī valsts un federālie līgumi par dzimumnoziedznieku pārbaudēm pēc notiesāšanas Ziemeļdakotā. Tāpat viņš veic poligrāfa pārbaudes pirms darba uzsākšanas.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager