Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 20.novembris 2022, 18:11 | Komentēt | 1433 skatījumi

Rapala pārceļ ražošanu uz Pērnavu

Darbu uzņēmumā pārtraucis Rapala VMC prezidents un izpilddirektors Nikolā Sederstrēms Varšalovskis. Paziņojums nāca trešdienas pēcpusdienā, un tajā teikts, ka viņa aiziešana ir abpusēji saskaņota ar grupas direktoru padomi.

Luiss d’Alansons ir iecelts par pagaidu prezidentu, un viņš arī turpinās pildīt valdes priekšsēdētāja pienākumus. Nekavējoties sāksies jauna izpilddirektora atlases process.

Varšalovskis tika iecelts amatā 2020. gada martā. Viņš ieviesa vienkāršāku vadības komandu un vadīja Okuma Eiropas un Krievijas preču zīmju iegādi šī gada janvārī.

Taču spiediens sāka pieaugt, kad tirgi sāka sarukt pēc to pieauguma COVID laikā. Situāciju pasliktināja arī vispārēja ekonomiku sarukšana pasaulē. Uzņēmuma pēdējā pusgada rādītāji uzrādīja 7% kritumu salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, bet sešu mēnešu peļņa ir samazinājusies gandrīz uz pusi.

Tomēr Varšalovskis uzstāja, ka viņa komanda ir smagi strādājusi, lai sasniegtu pat šādus rezultātus sarežģītajos apstākļos.

Pārmaiņas vadībā notiek interesantā laikā, kad materiālu izmaksas pieaug un Rapala līdz šī gada beigām pārceļ visu savu mānekļu ražošanu uz Pērnavu Igaunijā. Pieprasījums pēc produkta ir samazinājies kopš COVID, bet izmaksas ir pieaugušas, sacīja Rapala.

Varšalovska plānos bija atatgriezties pie “agresīvākas izaugsmes ceļa” caur inovācijām un jaunu produktu izstrādi. “Mūsu zīmolu portfelim ir jāpiedzīvo zināma atdzīvināšana," bija viņa pārliecība vēl dažus mēnešus atpakaļ.

Luiss d’Alansons savā pēcpusdienas paziņojumā sacīja: “Mēs vēlamies pateikties Nikolā par viņa spēcīgo ieguldījumu mūsu stratēģiskajās iniciatīvās, kuru mērķis ir izaugsme, rentabilitātes uzlabošana un operatīvās darbības uzlabošana sarežģītajā Covid-19 periodā.

"Mēs sagaidām, ka viņa pēctecis turpinās šīs darbības un īpašu uzsvaru liks uz globālo pārdošanu, zīmola veidošanu un darbības veiktspējas uzlabošanu."

Varšalovskis, kurš Rapala valdei būs pieejams līdz 2023. gada 16. maijam, lai palīdzētu īpašos projektos un palīdzētu nodrošināt vienmērīgu pāreju, komentēja: “Vēlos sirsnīgi pateikties visiem Rapala VMC darbiniekiem un citām ieinteresētajām pusēm par lielisko sadarbību un pieredzi, strādājot Rapala VMC. Mēs esam strādājuši kopā vairākās jaunās frontēs ar stratēģiskām iniciatīvām, kas, manuprāt, veidos labu platformu Rapala ilgtermiņa panākumiem. Tagad ir pienācis laiks kādam citam uzņemties vadību un man noteiktajā laikā tiekties pēc jaunām lietām.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager