Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 28.janvāris 2023, 19:23 | 3 komentāri | 3065 skatījumi

Ar 2kg līdaku uzvarai nepietiek

Baļote ezerā sācies LČ zemledus makšķerēšanā 2.posms. Šim posmam pieteicās jau 20 vienības, pēc pirmā posma Balvos klāt nākusi vēl viena komanda. Čempionāts ar katru tūri paliek aizvien populārāks. Iespējams, tas pat ir galvenais.

Baļote ziemā ir slavena ar ļoti daudz sīkām raudiņām lomos un nelieliem breksēniem. Tas, protams, ja ķeras. Pagājušajā gadā Boļotes posmā ķērās pavisam švaki, tādēļ pirms šī posma sportisti bija daudz piesardzīgāki ar prognozēm uz sacensībām. Ezerā smalces netrūkst, to apstiprināja arī treniņu sesija. Sīkās raudiņas un ķīši ķērās uz nebēdu visu treniņu sesiju. Ar brekšu bērniem bija nedaudz savādāk, tie arī labi ķērās, bet tikai kādu pusotru stundu no treniņu sesijas sākuma. Tad vienkārši aizvēra mutes. Spriežot pēc treniņu rezultātiem, sportisti šodien varēja cerēt uz intensīvu copi arī mačos. Biežāk gan ir tā, ka mačos viss ir nedaudz savādāk nekā iepriekšējā treniņā.

Treniņi vēl notika pie pozitīvas temperatūras, naktī pirms mačiem bija jau neliels sals. No rīta pie ezera uz kokiem bija sarma. Daži bērzu zari bija ne tikai apsarmojuši, tie bija pārklāti ar ledus kārtiņu, līdzīgi kā austrumnieku vēja grabuļi. Pārliecība par intensīvo copi sportistu rindās sāka mazināties. Kā jau Baļotē ierasts, sacensības tika atklātas ar valsts himnu un karoga pacelšanu mastā. Karoga pacelšanas gods tika iepriekšējā posma uzvarētājam Krišjānim Lisovskim no OK COPE SPORT komandas.

Sacensību sākumā bija neliels mīnuss, viegli pūta dzestrs vējiņš. Šogad ezers bija nedaudz žēlīgāks pret sportistiem. Bija sektori, kuros cope bija tīri neko, īpaši, ja startā trāpīja uz brekšuku plantācijas. Tas vairāk sakāms par A sektoru, tur labākie rezultāti bija virs 3 kg. Toties B un C sektorā cīņa notika par katru asaku. Ķērās ļoti vāji. Bija daži veiksminieki, kas īsu brīdi trāpīja uz nedaudz rupjāku zivi, bet kopumā bija jāpriecājas arī par sīkiem ķīšiem un raudiņām. Zivju skats lomos bija ļoti pieticīgs. Kārlim Goldmanim no OK COPES sacensību laikā ar smalku rīku izdevās izvilkt smuku līdaku ap 2 kg. Tāds bonuss vēl ir jāprot izvilkt, kas Kārlim izdevās godam. Zobainā iecēla viņu 2. vietā savā sektorā.

Šodienas labākie sportisti sektoros:

A sektorā Maksims Kurtišs (COPEVKAIF) - 3.266 kg;

B sektorā Valdis Barūklis (COPES NAMS) - 1.312 kg;

C sektorā Vjačeslavs Šidlovskis (COPEVKAIF) - 1.798 kg.

Šodien labāko sniegumu komandu vērtējumā uzrādīja jaunie sportisti no Daugavpils (COPEVKAIF). Viņiem visiem bija vienota komandas taktika, līdzīga barība, viss viņiem izdevās lieliski, ļoti pārliecinošs rezultāts – 5 punkti (5.718 kg);

2. vieta TAVA COPE PREIĻU NOVADS – 13 punkti (3.910 kg);

3.vietā PANSIJA – 14 punkti (3.380 kg).

Rīt sola nedaudz siltāku laiku. Jācer, ka baltā zivs būs aktīvāka un sportistiem būs ko atvilkties.

LČ Zemledus makškerēšanā atbalsta: Salmo; Copes Lietas; Jēkabpils novads.

@A.Rudzāns. Foto: Ilmārs Luksts

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

Cik bij diametrs auklai, ar kuru to divnieci izstīvēja?))

29.01.23 Atbildēt | Ziņot 0
SerBar

es nezinu

04.02.23 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka
badapiicka > SerBar:

man kaut kur feisbukā atbildēja, ka esot bijusi 0.07!! Adrenalīns gan jau pillas bikses tā dancināt divnieci!))

05.02.23 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager