Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 21.februāris 2023, 01:28 | Komentēt | 1810 skatījumi

Latvijas zemledus copes izlase dodas uz XIX PČ Igaunijā

Šogad mums atkal iekritis tuvais ceļojums uz PČ. Sacensības notiks 25.-26.februārī tepat pie mūsu kaimiņiem Igaunijā, netālu no Tartu pilsētas Võrtsjärv ezerā. Oficiālie treniņi sāksies šo trešdien.

Ezers ir ļoti liels, otrs lielākais Igaunijā. Sacensību arēnas paredzamais dziļums no 3 – 6 metri. Lomos prognozējami brekši, pliči, raudas, ķīši un pa kādam retam asarim. Igauņi ezerā rīko savu čempionātu, esam ievākuši informāciju par tā rezultātiem. Ezers ir ar raksturu, lomu svārstības var būt būtiskas. Ir dienas, kad labākie ķer ap 8 kg, ir reizes kad jāiztiek ar dažiem ķīšiem un raudiņām. Mūsējie jau vairākas reizes ir patrenējušies ezerā, viņiem veicās. Tajās dienās neslikti ķērās breksīši un pliči, par lomiem nevajadzēja sūdzēties. Kā ķersies sacensībās, to redzēsim šajās brīvdienās, esam gatavojušies visiem variantiem.

Šogad čempionātā dalību pieteikušas 11 komandas: Igaunija, Lietuva, Latvija, Polija, Somija, Zviedrija, Norvēģija, Rumānija, ASV, Mongolija, Ukraina. Pēdējā brīdi dalību atteica Kazahstānas valstsvienība. Zemledus makšķernieku pasaulē ir daudz, bet valstis, kurās zemledus makšķerēšana ir populāra, nav daudz. Maksimālais dalībnieku skaits kādā no PČ ir bijis 16 valstsvienības. PČ vismaz reizi, bez iepriekš nosauktajām, ir piedalījušās Čehija, Moldāvija, Bulgārija, Japāna un vēl divas valstis, kurām pārskatāmā nākotne dalība PČ būs liegta.

Šogad uz čempionātu dosimies kuplākā pulkā kā ierasts. Oficiālajā delegācijā ir 12 dalībnieki:

Sportists – Andris Jerums (C.ALBULA/ ALŪKSNE-1);

Sportists – Krišjānis Lisovskis (OK COPE SPORT);

Sportists – Artūrs Baltais (OK COPE SPORT);

Sportists – Harijs Raciborskis (MĒS ZIVĪM);

Sportists – Māris Āriņš (TAVA COPE PREIĻU NOVADS);

Sportists – Sandis Gribuška (TAVA COPE PREIĻU NOVADS);

Delegācijas vadītājs – Jānis Skulte (C.ALBULA/ ALŪKSNE-1);

Treneris - Kārlis Goldmani s(OK COPE SPORT);

Treneris – Agris Rudzāns (MĒS ZIVĪM);

Treneris – Juris Aigars Āboliņš (MĒS ZIVĪM);

Treneris – Raimonds Kinerts (COPES NAMS);

Treneris – Jānis Gailītis (COPES NAMS).

Uz pašām sacensībām vēl ieradīsies papildspēki, sportistu asistenti, jo ikkatrs vērīgu acu pāris būs liels atbalsts mūsu sportistiem. Lielākā daļa komandu ir jau ieradušas Tartu un gatavojas sacensībām. Pašreiz gan ezera sacensībām paredzētais rajons ir slēgts makšķerniekiem, bet Krišjānis ar Kārli ezera atļautajā daļā jau no pirmdienas strādā pie barību miksiem un vietējo zivju noslēpumu izzināšanas.

Sekojiet reportāžām no sacensību arēnas www.copeslietas.lv

Mūs komandas atbalstītāji:Latvijas izlases ekipējuma atbalstītāji ir Salmo Fishing Latvija, jaunajos Norfin Verity kostīmos būs silti, sausi un ērti. Latvijas izlases atbalstītāji: Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija, makšķerēšanas preču veikals OK COPE, apģērbu tirdzniecības un apdrukas uzņēmums ERVITEX, atspirdzinošu dzērienu veikals Baltic XL, žurnāls un portāls makšķerniekiem COPES LIETAS.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager