Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 26.februāris 2023, 14:30 | Komentēt | 5452 skatījumi

LV izlase noslēdz cīņu PČ zemledus makšķerēšanā Igaunijā

16.40. Nu ko, alūksnietim Andrim Jerumam sudrabs individuālajā ieskaitē. Atgādināsim, kas viņam arī pagājušā gada Latvijas čempiona tituls, par ko pienācās arī CopesLietu balva – 300 eiro atbalsts startam PČ Igaunijā. Nu ko, balva godam likta lietā, par ko mums visiem dubults prieks.

16.30. Individuālais vērtējums vēl tiek apkopots, bet provizoriski mūsu Andrim Jerumam ir 3 punkti, kas ļoti smaržo pēc medaļas.

16.25. E zonā Andrim labākais starts šodien no mūsējiem – 2. vieta. Zonā uzvar ukrainis, trešais lietuvietis. Komandām uzvar Ukraina, Lietuvai sudrabs, Latvijai – bronza!!!

16.20. E zonā Latviju šodien pārstāvēja Andris Jerums. Un darīja to godam!!! Viņam lomā 4.580 kg zivju !!! Tikmēr norvēģim tikai 1642 un tas nozīmē, ka mums ir bronza!!!!!

16.10. D zonā mums šodien Māris Āriņš, viņam 630 gramu loms un 10. vieta. Norvēģis piektais. Tas nozīmē mums vienādu punktu skaitu ar Norvēģiju, bet viņiem ir lielāks svars un trešā vieta pagaidām. Bronzas medaļu liktenis izšķirsies E zonā Latvijas un Norvēģijas pārstāvju divkaujā.

15.55 C zonā mums šodien Artūrs Baltais, viņam lomā 1.374 kg un attiecīgi 9. vieta. Norvēģis par vienu vietu augstāk, kas kopvērtējumā mūs vēl notur 3. pozīcijā. Uzvara zonā poļu sportistam, otrais ukrainis, trešais mājinieks. Ļoti izskatās, ka Ukraina uzvarēs šajā Pasaules čempionātā.

15.30 B zonā šodien mūsējos pārstāvēja Latvijas čempions Krišjānis Lisovskis. Šodien viņa maisiņā 3.426 kg zivju, kas nes viņam 5. vietu zonā. Uzvara zonā Polijai, otrais ukrainis, trešais soms. Komandu vērtējumā vēl esam trešie, bet Norvēģija strauji tuvojas.

15.20. A zonā no mūsējiem šodien Harijs, viņam svari uzrādīja 2.488 kg lomu, kamēr titulētajam ukraini Oleksijam Zaiko 4.890. Tas nozīmē, ka Oleksijam pasaules čempiona gods individuālajā vērtējumā jau kabatā. Apsveicam! Labs rezultāts arī Lietuvai – 2. vieta, trešais norvēģijas pārstāvis. Tikmēr Harijam 9. vieta zonā. Kopvērtējumā tas nostumj mūsu izlasi pagaidām uz 3. vietu. Bet vēl 4 zonas sveramas.

15.05. Kopumā zivis šodien ķērās neslikti, bet tās bija pulcējušās bariņos. Atlika vien kaut kur nokļūdīties ar lokācijas izvēli, un copju skaits strauji kritās. Bija pazīmes, ka mūsējie ir iebarojuši un atstājuši konkurentiem ļoti labus āliņģus, palīdzot tiem uztaisīt rezultātu. Tieši vairākas šādas taktiskas kļūdas šodien, kā domā Agris Rudzāns, arī ietekmēja mūsējo rezultātu. Cik ļoti – gaidām svēršanas rezultātus.

15.00 Komandas sastāvs mums pēc vakardienas netika mainīts, puiši visi tie paši, tikai citās zonās.

14.55 Piecas minūtes līdz svēršanas sākumam atcerēsimies, ka Latvijas izlasei zemledus makšķerēšanā nav izdevies iekļūt medaļās kopš 2018 gada, kad Kazahstānā tika izcīnīts sudrabs. 2019. gadā mums 4. vieta, 2020. – 5. , bet pagājušajā gadā Lietuvā palikām 8. vietā. Pavisam kopš 2001. gada Latvijai pasaules čempionātos zemledus makšķerēšanā ir 2 zelta, 5 sudraba un 2 bronzas medaļas komandu ieskaitē. Individuālajā pasaules reitingā visaugstāk no mūsējiem – Harijs Raciborskis, 4. vieta, bet Raimondam Kinertam 5.

14.00 Pirmās ziņas par mūsu izlases startu nav īpaši iepriecinošas. Izskatās, ir pāris pamatīgi iekritieni divās zonās. Arī pārējie no mūsējiem diez vai būs trijniekos savās zonās, kaut gan, protams, svēršanas rezultāti dos precīzāku informāciju. Harijam, piemēram, šodien netrāpījās neviens bonuss, kamēr ukrainim viņa zonā vairāki – tas uzreiz dod pusotra kilograma klāt. Gaidām svēršanu.

12.00 Rīts sācies ar to, kas jau bija prognozēts – pamatīgu sniega vētru un ekstra uzmanību mūsu komandas virzienā. Tas arī loģiski, pēc vakardienas mūsējo izcila starta (uzvaras trijās no piecām zonām), visu konkurentu komandas spiegi no mūsējiem šodien neatstāsies ne soli.

Kā Copes Lietām pastāstīja Agris Rudzāns, komanda šim čempionātam gatavojusies nopietnāk nekā jebkad agrāk. Par ko vien liecina stundām garās 12 vīru komandas sapulces mazās viesnīcas istabiņās, kur līdz skābekļa zudumam gaisā un asinīs analizēti visi treniņu rezultāti, izstrādāti darbības scenāriji visdažādākajām situācijām.

Nevar, protams, noliegt arī pieklājīgo stresa līmeni, kas vakar svēršanas noslēgumā sasniedza savu kulmināciju. Harijam E zonā pēc sajūtām zivju maisiņa svars šūpojās kaut kur virs 3 kilogramiem, konkurentiem izskatījās vairāk. Nav vārdos aprakstāms gan Harija, gan visas izlases prieks, ieraugot uz ekrāna maģisko skaitli – 4. Jā, Harija maisiņš pavilka mazliet virs 4 kilogramiem, kas deva stabilu pirmo vietu ne tikai zonā, bet arī individuālajā kopvērtējumā.

Tomēr šodien ir jauna diena, un viss sākas no gala. Milzīgais vējš prasīs augstākā līmeņa meistarību, rokas sals un auklas pīsies. Kurš ar to tiks labāk galā, rādīs svari nu jau pēc pāris stundām. Turam īkšķus.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager