Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 26.februāris 2023, 21:06 | Komentēt | 4037 skatījumi

Zivju dievs nāk no Alūksnes puses

Latvijas izlasei PČ zemledus makšķerēšanā izcīna BRONZAS medaļu! Alūksnietis Andris Jerums izcīna PČ individuālā vērtējuma sudrabu!

Tāds ir šīs dienas visnotaļ patīkamais noslēgums, bet šī bija nenormāli traka diena. Mūsu komandai un līdzjutējiem bija jāskrien pēc sirds zālēm, nervi zibeņoja, smadzenes gandrīz uzsprāga.

Pēc vakar lieliski aizvadītās dienas, nekas neliecināja, ka šodien būs jāpiedzīvo tādi amerikāņu kalniņi. Vakar guvām pārliecību, ka esam uz pareizā ceļa un esam atraduši panākumu atslēgu. Sapulcē visu mierīgi izrunājām, sastādījām kaujas plānu katram sektoram, arī ar iebarojamo viss bija kārtībā. Šorīt mierīgu sirdi varējām iet uz startu un dzīties pakaļ zeltam.

Laiks šodien nelutināja, bija neliels mīnuss, apmācies un pūta ļoti stiprs ziemelis, brāzmās sasniedzot 17 m/s. Bija jārēķinās ar ļoti smagu copi, ar vējā un slapjumā aprautām rokām. Zivīm lielais vējš galvas sāpes neradīja, tās kopumā ķērās labi. Nedaudz bija jāpagaida, līdz pienāk uz iebarojamo, tad tikai ķeršanas vaina. Atsevišķos sektoros gan nebija tik vienkārši, tie kas trāpīja uz zivju koncentrācijas vietām, tie vilka slapju muguru, pārējie knapinājās.

Šodien liela nozīme bija bonusiem. Tie, kuriem tie iekrita, varēja droši cerēt uz labu rezultātu. Mūsējiem šodien brīvais kritiens, kritām ilgi un dziļi. Visi strādāja slapju muguru, pat tie, kuriem ķērās, bet viņu ķertās zivis bija pārāk mazas, lai cīnītos par uzvaru sektorā. Tika pieļautas dažas taktiskas kļūdas laukumā, vietām pietrūka pacietības. Tas viss rezultējās nokārtās galvās, izejot no sektora. Bija mums tikai viens izņēmums, Andris, viņam šodien veicās labi. Arī bonusi viņam negāja garām, vienīgi viņš varēja cerēt uz augstu vietu sektorā.

Vakar uz svēršanas ceremoniju gājām daudz labākā garastāvoklī. Šodien visiem vaigs bija daudz drūmāks. Ja vakar svēršana mūsu prognozētos rezultātus pārtrumpoja ar labākiem rezultātiem faktiski, tad šodien viss bija otrādi. Bija skaidrs, ka par uzvaru vairs nevaram cīnīties, medaļās trāpīt vēl varam. Katra nākamā sektora svēršana padarīja mūsu skatu aizvien drūmāku, pēc četru sektoru svēršanas bijām noslīdējuši jau uz 4. vietu! Visam bija jāizšķiras pēdējā E sektora svēršanā, kurā startēja Andris Jerums, tur varējām sagaidīt labu rezultātu. Galvenais, lai Andris būtu priekšā norvēģiem, tad komandai būs BRONZA. Ieraudzījām Andra maisu uz skatuves, sirds palika mierīgāka, vēl mierīgāka pēc Andra pārliecinošā uznāciena uz skatuves, bet vienalga kamēr svari nenostājās 4,580 kg atzīmes, likās, ka sirds pa muti izlēks. Andris sektorā otrais, norvēģis aiz viņa. Latvijai BRONZA! Prieki ar to nebeidzās, jo Andrim kopvērtējumā izcīnīti 3 punkti. Tas nozīmēja tikai to, ka Andris Jerums ir šī gada planētas otrs labākais zemledus sporta makšķernieks.

Čempionāts noslēdzies ar zelta birumu Ukrainas komandai, uzvara komandu vērtējumā 24 punkti, Oleksijs Zaiko ar 2 punktiem izcīnīja čempionāta individuālo ZELTU. SUDRABS ar 40 punktiem Lietuvas komandai. Individuālā vērtējuma bronzas medaļa arī Ukrainas sportistam Igoram Novgorodskim – 4 punkti.

Atlikusi tikai apbalvošanas ceremonija, rīt mājās. Detalizētāks izklāsts par komandas gaitām PČ žurnālā CopesLietas.

Mūs komandas atbalstītāji: Latvijas izlases ekipējuma atbalstītāji ir Salmo Fishing Latvija, jaunajos Norfin Verity kostīmos būs silti, sausi un ērti. Latvijas izlases atbalstītāji: Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija, makšķerēšanas preču veikals OK COPE, apģērbu tirdzniecības un apdrukas uzņēmums ERVITEX, atspirdzinošu dzērienu veikals Baltic XL, žurnāls un portāls makšķerniekiem COPES LIETAS.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager