Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 17.marts 2023, 01:32 | Komentēt | 1437 skatījumi

Jaunieši aicināti izmēģināt spēkus karpu makšķerēšanas sportā

Tuvākie pāris gadi solās būt ļoti aizraujoši tiem jauniešiem, kas vēlas pilnveidot savas spējas karpu makšķerēšanas sportā. Pirmkārt, jau tagad ir iespēja pieteikties dalībai Latvijas čempionātā jauniešiem. Pirmo reizi šis čempionāts notiks Baļotes ezerā, turpat, kur notiek "lielie" čempionāti. Un, lai arī līdz šīm sacensībām ir gana daudz laika, tās notiks 18.-20. augustā, gatavoties vajadzētu sākt jau tūlīt. Lai arī bagāts ar karpām, Baļotes ezers ir viltīgs un nevienam nekad nav ļāvis uzvarēt "uz vienas slidas".

Tomēr vislielāko intrigu ieviesis ir fakts, ka nākamgad šai pašā ezerā notiks pirmais vēsturē Pasaules čempionāts karpu makšķerēšanā jauniešiem. Lieki teikt, ka mājiniekiem vienmēr ir priekšrocības, kur nu vēl tādā sporta veidā, kā makšķerēšana. Tas nozīmē, ka mūsu jaunajiem puikām ir reālas iespējas tikt pie tik prestižas trofejas - pasaules čempionāta medaļām. Turklāt, pie pirmajām vēsturē.

Loģiski, ka valsts jauniešu izlase tiks komplektēta no tiem, kas būs veiksmīgāk nostartējuši jau minētajā Latvijs čempionātā. Patīkami ir tas, ka vairāki daudzgadēji "lielās" izlases dalībnieki un karpinieki ar pieklājīgu stāžu ir pieteikušies palīdzēt jauniešu sagatavošanā gan startam mūsu valsts čempionātā, gan tam sekojošajā Pasaules čempionātā.

Latvijas čempionātu jauniešiem organizē LMSF, nesen nodibinātā Latvijas Karpu Makšķerēšanas Asociācija sadarbībā ar Copes Nams. Sacensības notiks divās vecuma grupās U18 un U22. Sacensību nolikums ir samērā specifisks, ietverot jauniešu makšķerēšanas sporta īpatnības. Ar pilnu sacensību nolikumu var iepazīties šeit.

Pieteikšanās nosūtot epastu uz lkma2022@gmail.com

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager