Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 3.aprīlis 2023, 19:18 | 1 komentārs | 5068 skatījumi

Noskaidrots jaunais lašu karalis

Jaunais karalis ir jauns dažādās nozīmēs. 2. aprīlī Salacā notikušajā Major Craft Salacas lašu kausā, kuru tradicionāli rīkoja Makšķernieku Klubs Salackrasti, meistarību un nu jau arī pieredzi četriem desmitiem rūdītu lašinieku nodemonstrēja Nemo Olte. Viņam balvas par lielāko lašu + taimiņu kopgarumu, par lielāko lasi un par lielāko lašu kopgarumu (divi laši 106 un 86 cm un divi taimiņi 54 un 53 cm). Lielākais taimiņu meistars šogad izrādījās Aleksandrs Meirāns (taimiņi 67, 61, 61 un 59 cm), bet visgarākais taimiņš Aleksandram Gaļicinam 76cm. Arī viņam četri taimiņi, tomēr līdz uzvarai taimiņu kopgarumā pietrūka vien 4 cm.

Kopā noķerti 28 taimiņi un 12 laši. Laika apstākļi dalībniekiem sagādāja virkni izaicinājumu. Agrais aprīļa rīts nāca ar mīnusiem gaisā, nepatīkamu vēju un attiecīgi arī aizsalušiem riņķiem - tiem, kas tādam pavērsienam nebija gatavi. Vēlāk gan saule dienu iesildīja un aizvējā bija pat omulīgi. Tas gan uz pašiem makšķerniekiem mazāk attiecās, jo ūdens līmenis Salacā bija, lai arī nedaudz nokrities, tomēr ļoti augsts. Krasti pārplūduši un makšķerniekiem nācās brist un stāvēt ledainajā ūdenī, lai varētu apmakšķerēt perspektīvākos punktus. Arī ar tiem skaidrības bija mazāk, jo augstā līmeņa dēļ zivīm nākas pamainīt savas iecienītākās stāvvietas. Tādēļ šoreiz nostrādāja ne tik daudz pieredze, cik iepriekšējās nedēļas laikā veiktie treniņi. Pie tādiem gan varēja tikt tikai tie, kas tālredzīgi bija iegādājušies licences uz marta pēdējo nedēļu, jo visiem pārējiem licences uz copi Salacā jau šai sezonai beigušās. Fakts, ka puse dalībnieku, tai skaitā vesela strīpa medijos un sociālajos tīklos labu zināmu sporta makšķernieku šajās sacensībās palika vispār bez nevienas zivs, liecina tikai un vienīgi par to, ka lašu makšķerēšana Salacā nebūt nav viegla un vienkārša pastaiga. Pat tiem, kas it kā upi ļoti labi pazīst.

Jāuzteic sacensību organizatori un tiesneši, kas šajās tradicionālajās sacensībās ieviesuši 100% noķer un atlaid principu. Visas maču laikā noķertās zivis ir nofotografētas uz mērlentes, reģistrētas Mana Cope sistēmā un saudzīgi atlaistas upē. Jācer, tā Salacā kļūs par stabilu tradīciju un arī ne tikai maču laikā.

Tāpat jāuzteic glīti iekārtotais Lašu laukums Vecsalacas muižā. Tagad visiem lašu copes entuziastiem ir ērta vieta, kur novietot auto, sapulcēties un turpat blakus upē arī pacopēt. Cerēsim, ka infrastruktūras iekārtošana Salacas krastos turpināsies un vistuvākajā nākotnē redzēsim arvien vairāk labiekārtotu auto stāvvietu, drošāku kāpņu un celiņu tīklu, pirmās palīdzības un glābšanas inventāra punktus utt.

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Kuha
Kuha :

Mazais Oltēns notesa veco un visus pārējos! Smalki!

05.04.23 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager