Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 12.aprīlis 2023, 22:24 | Komentēt | 1007 skatījumi

Pirmie AREA kausi sadalīti

Kamēr kristīgā pasaule draudzīgi kaulējās ar olām, foreļu spiningotāji ne mazāk draudzīgi mačojās par kausiem. Sestdien Lietuvā, Vasaknos dīķī risinājās AIRRUS AREA TROUT CUP 2023. Šajā dienā makšķerniekus dīķis sagaidīja mierīgs, vien dažās vietās parādījās nelieli vilnīši. Tur zivis iznira palūkoties, kas tie par letiņiem atbraukuši. Nē, ne tikai letiņi, bet arī lietuvieši, ukraiņi un pat viltus somi. Vienu brīdi organizatori domāja, ka sacensībās pieteicies soms, bet izrādījās, ka nepareizi uzsvari uzvārdam izrunājot uzlikti.

Tradicionāli, šajā dienā cīņā tiek laisti tikai cietie mānekļi - hardbaits only. Tas nozīmē ka varēja izmantot tikai šūpiņus un voblerus.
Kopumā uz starta izgāja 56 dalībnieki. Starp viņiem arī vairāki tādi, kas piedalījās pirmo reizi šāda veida sacensībās. Brīnumi gan nenotika un neviens jaunpienācējs finālos netika. Pats fināls gan bija ļoti internacionāls un pirmās trīs vietas ieguva: ukrainis Pavlo Melanich un lietuvieši S.Striupas un uzvarētājs M.Balčiunas. Pirmās vietas ieguvējs, gan būdams pieredzējis makšķernieks, Area sacensībās startēt sācis vien pagājušajā gadā un nu jau ir viens no Lietuvas vadošajiem sportistiem šajā disciplīnā. Arī mūsu rīkotajos mačos viņš parādīja lielisku rezultātu. Dienas šūpiņš šajā dienā izrādījās oranži dzeltens "makarons".

Ukrainis Pavlo Melanich gatavs fināla divkaujai
Pavlo šūpu izlase finālam
Pirmās dienas rezultatīvākais šūps


Svētdien tajā pašā dīķī risinājās RatterBaits kauss.
Diena sākās par stundu agrāk un mosties vajadzēja jau pirms saullēkta. No rīta pie tējas vēl tika apspriesti plāni un precizēta taktika. Tie, kas bija pirmie pie dīķa, varēja vērot, kā zivis atrāda savu esamību ar lēcieniem no ūdens, šļakatām un ļoti lielu aktivitāti.
Otrajā dienā varēja izmantot arī soft baits, jeb silikona mānekļus. Lielākā atšķirība starp šiem un cietajiem mānekļiem ir tas, ka gumijām ir gan smarža, gan garša. Līdz ar to, ja zivs nejūt āķi copes brīdī, tā uzbrūk māneklim atkārtoti. Tas dod iespēju noķert vairāk un pasīvākas zivis.

Jura Fjodorova fināla kvartets
Ukraiņa Dimas Korinchevsky fināla izlase


Rīta cēliens bija ļoti ražīgs un abos dīķa galos spoles dziedāja. Tīkliņos tika smeltas ne tikai varavīksnes foreles, bet arī asari, raudas un pat stores. Tiesa, pēdējie trīs ieskaitē neiet.
Uz fināla mačiem tika labākie un atkal tas sanāca starptautisks. Tajā tika arī mūsējais Rūdolfs Egle, kas ir pēdējā laika, iespējams, spilgtākais personāžs daudzās sacensībās, tieši labo rezultātu un vecuma dēļ. Un tieši vecums, vai, pareizāk sakot, jaunība un nespēja saglabāt vēsu prātu šoreiz izšķīra to, ka viņam ceturtā vieta. Trešā vietā "Barbra Streisand" Raimonds Kinerts.
Cīņa par pirmajām divām vietām bija tiešām episka titānu sadursme. Divi pieredzējuši un godalgoti sportisti cīnījās plecu pie pleca. Jurim Fjodorovam zivs izlēca no uztveramā tīkliņa un to neieskaitīja, ukrainis Dima Korinchevsky itkā iemeta autā, tomēr tas tika atspējots ar kliedzieniem, ka viss ir kārtībā no viņa komandas biedriem. Varbūt pietrūka veiksmes, varbūt netika atrasta īstā spēle, bet Juris Fjodorovs palika otrajā vietā.

Precīzi rezultāti šeit: foreluliga.lv

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager