Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 15.aprīlis 2023, 22:40 | Komentēt | 950 skatījumi

Pure Fishing finansiālā situācija nestabila

Pure Fishing, kura paketē ir AbuGarcia, Berkley, Penn, Shakespeare, Mitchell, Hardy, Greys, Spiderware un citi zīmoli, finansiālais reitings pazemināts pēc tam, kad šī pasaulē lielākā makšķerēšanas piederumu piegādātāja pārdošanas apjomi pagājušajā gadā samazinājās par gandrīz 15%.

Moody’s Investment Services samazinājis Pure Fishing Korporatīvo Ģimenes Reitingu — ilgtermiņa reitingus, kas atspoguļo korporatīvās ģimenes parāda saistību nepildīšanas iespējamību – un saistību nepildīšanas varbūtību līdz Caa2 (ļoti augsts risks).

"Reitinga pazemināšana un negatīvā perspektīva atspoguļo Pure Fishing neilgtspējīgo kapitāla struktūru un paaugstinātu saistību nepildīšanas risku nākamajos 12 līdz 18 mēnešos, ņemot vērā tā ļoti lielo finanšu plecu," sacīja Olivers Alkantara, Moody’s AVP-analītiķis. “Mēs sagaidām, ka pieprasījums un izaicinājumi nozarē saglabāsies 2023. gadā, un uzņēmumam ir ierobežota finansiālā elastība, lai absorbētu ilgstošu spiedienu uz ieņēmumiem, ņemot vērā tā ierobežoto likviditāti."

Pure Fishing ziņoja par “nozīmīgi zemākiem darbības rezultātiem” fiskālajā 2022. gadā, ieņēmumiem gada griezumā samazinoties par 14,6%, jo pastāvīgi augsta inflācija un makroekonomisko apstākļu vājināšanās izraisīja spiedienu uz patērētāju pieprasījumu pēc uzņēmuma produkcijas.

Turklāt Moody’s norādīja, ka paaugstinātais krājumu līmenis noliktavās ir negatīvi ietekmējis atkārtotus pasūtījumus.

Uzņēmuma parādu apjoms bilancē pēdējo divu gadu laikā dubultojies, daļēji tāpēc, ka bija jāfinansē Plano Synergy iegāde 2021. gada aprīlī un Svendsen Sport iegāde šā gada februārī, piebilsts ziņojumā. Kopš 2021. gada pastāvīgais naudas plūsmas deficīts arī veicināja parāda pieaugumu.

Moody's atzīmēja, ka fiskālā 2022. gada beigās un 2023. gada sākumā uzņēmums Pure Fishing pabeidza virkni darījumu, lai uzlabotu savu likviditāti. Tas ietvēra 60 miljonu dolāru hipotēkas noslēgšanu līdz 2024. gada oktobrim, kā nodrošinājumu izmantojot uzņēmuma nekustamo īpašumu Ziemeļamerikā. Uzņēmums arī ieguva 50 miljonu ASV dolāru parādzīmi, kuras termiņš ir līdz 2027. gada februārim, lai finansētu apgrozāmo kapitālu un vispārējiem korporatīvajiem mērķiem. Turklāt uzņēmums pagarināja sava ABL apgrozāmā instrumenta termiņu līdz 2026. gada martam.

Pure Fishing šomēnes paziņoja par izmaiņām savā menedžmenta komandā, tās izpilddirektoram Harlanam Kentam atkāpjoties no amata, bet paliekot valdē, un Deivam Alenam viņu aizstājot. Uzņēmums ir arī ieviesis produktivitātes uzlabojumus, kas ietver darbaspēka izmaksu samazināšanu un ražošanas efektivitātes uzlabojumus.

"Parāda kapitāla iepludināšana nodrošina īstermiņa finansiālu elastību, lai finansētu operācijas un apgrozāmā kapitāla sezonalitāti, īpaši 2023. gada pirmajā ceturksnī, pirms makšķerēšanas sezonas Ziemeļamerikā," piebilda Moody’s.

“Uzņēmums paredz, ka naudas plūsmas veidošanās uzlabosies šī gada vidū, stabilizējoties pasūtījumiem un samazinoties liekajiem krājumiem. Tomēr uzņēmumam Pure Fishing būs ilgtspējīgi un jēgpilni jāuzlabo sava rentabilitāte un naudas plūsmas, lai nodrošinātu augstākas prasības parāda apkalpošanai un finansētu uzņēmējdarbības sezonalitāti pēc 2023. gada.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager