Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 30.aprīlis 2023, 22:15 | Komentēt | 1230 skatījumi

Aizvadīts LČ 1. posms pludiņmakšķerēšanā

Netālu no Skrundas Ventā aizvadīts Latvijas čempionāta pludiņmakšķerēšanā pirmais posms. Pirmajā tā dienā ķērās stipri vāji, no rīta salna un mīnus 2 grādi, otrajā dienā naktī lija lietus un no rīta sāka pūst spēcīgs sānvējš, brāzmās līdz 15m/s. Tāds vējš priekš pludiņmakšķerēšanas ir stirpi nepatīkams. Spītējot tam pie loma tika visi, cits pie dažām raudiņām, dažs arī pie nopietnākām zivīm.

Normunds Grabovskis sacensību starplaikā sūdzējās, ka Latvijā jūtams pludiņmakšķerēšanas popularitātes kritums. Šogad uz starta vien 16 dalībnieku. Daļēji pie vainas arī ekonomiskā situācija, viena nedēļas nogale sacensībās vidēji izmaksā ap 200 eiro, kas vienu otru potenciālo dalībnieku attur no piedalīšanās.

Pats Normunds sestdienā uzrādīja labāko rezultātu ar 3.8kg. Zīmīgi, ka vairāk kā puse no šī kopsvara bija breksim 2.6kg. Patīkamas bonuss! Viņa pamatinventārs bija šterermakšķere, taču otrajā dienā tika copēts piecās distancēs, katrā distancē savi pludi un sistēmas. Pavadas 0.10-0.12 un pamataukla 0.15/0.16mm.

Otrajā dienā pārsteidzoši labu rezultātu uzrādīja Agris Ziediņš ar kopsvaru 7.995kg un četriem plaužiem, kur vistreknākais svēra 2.7kg. Nekādu noslēpumu gan viņam nav ko atklāt, vienkārši paveicās. Barība bija paredzēta priekš smalkas zivs, āķis un pavadiņa arī. Interesanti, kā ar 18. izmēra āķi, 0.11mm mono pavadiņu un 11m garu kātu var šādus plakanos izvadīt līdz tīkliņam.

Divu dienu kopvērtējumā prasmīgākie pludiņu dancinātāji izrādījās:

1. vieta Normunds Grabovskis

2. vieta Artūrs Bērziņš

3. vieta Vladislavs Tolmačovs

Kā jau pēc rezultātiem var redzēt, svarīgi ir stabilitāte. Pirmajā dienā noķerot maz un otrajā noķerot daudz, kopā iegūsti tikai vidēju rezultātu, bet, ja abās dienās tiek ķerts +/- 2kg zivju, trijniekā tikt var.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager