Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 6.maijs 2023, 14:57 | Komentēt | 1128 skatījumi

Ar kādiem rīkiem copē karalis Čarlzs III

Sestdien, 2023. gada 6. maijā Vestminsteras abatijā Londonā notiek Karaļa Čārlza III kronēšana. Dienā, kad pasaule vēro šo nozīmīgo notikumu, ir vērts atcerēties arī par vienu no jaunā karaļa iecienītākajiem hobijiem - makšķerēšanu.

Ģimenes hobijs

Karalis Čārlzs vienmēr ir bijis kaislīgs makšķernieks. Šis hobijs ir bijis viņa dzīves sastāvdaļa jau kopš agras bērnības. Makšķerēt viņu mācīja viņa māte, karaliene Elizabete II un viņa tēvs. Šo hobiju viņš turpinājis nodot jaunākajiem karaliskās ģimenes locekļiem. Karalis Čārlzs jau no mazotnes apmācīja gan Viljamu, gan Hariju mušiņmakšķerēšanas mākslā. Arī puišu aukle un uzticības persona Tiggija Legge Burka ir viena no pieredzējušākajām mušiņcopes meistarēm visā Apvienotajā Karalistē. Tiek uzskatīts arī, ka prinča Edvarda un Sofijas Veseksas dēls Džeimss vikonts Severns (14) ir jauns, bet talantīgs mušiņmakšķernieks.

Cope Baltmorālā
Karalis Čārlzs ar Viljamu un Hariju pie Dī upes

Gadu gaitā karalis Čārlzs ir makšķerējis daudzās dažādās vietās visā pasaulē, taču viņam visvairāk patikušas Karaliskajā Balmoralas īpašumā Skotijā pie Dī upes pavadītās dienas.

Papildus tam, ka makšķerēšana ir viens no viņa hobijiem, Čārlzs to ir padarījis arī par profesionālu atbildību. Jau būdams Velsas princis, viņš bija un paliek makšķerēšanas Karaliskās Atzinības (Royal Warrant) sniedzējs makšķerēšanas piederumu ražotājiem. Viņa piešķirtā Karaliskā Atzinība pienākas tikai labākajiem uzņēmumiem -Hardy & Grays Ltd un Farlows, kuriem pašlaik pieder šis prestižais tituls. Tāpat Karalis Čārlzs ir arī patrons Londonas Fly Fishers Club — džentlmeņu klubam, kas izveidots 1884. gadā mušiņcopes entuziastiem.

Seriāls The Crown

2019./2020. gadā Thomas Turner kompāniju uzrunāja The Crown producenti ar lūgumu nodrošināt makšķerēšanas inventāru, ko varētu izmantot dažādu 1979. gada ainu filmēšanai (seriāla ceturtajai sezonai). Viņi meklēja vislabākās kvalitātes mušiņmakšķerēšanas piederumus, kādus Karaliskā ģimene tolaik varētu būt izmantojusi.

Kadrs no seriāla The Crown 4. sezona
Prinča Čārlza makšķere seriālā The Crown
Princis Čārlzs makšķerē seriālā The Crown

Thomas Turner īpašnieks Ričards Hjūits, kas iepriekš ir saņēmis Karalisko Atzinību kā Farlows vadītājs, ir labi pazīstams ar karaļa Čārlza iecienītajiem rīkiem. Kompānija Thomas Turner nodrošināja seriāla veidotājiem Hardy mušiņkātu izlasi, tostarp The Wye pašam princim Čārlzam, komplektā ar Farlows Dee spoli. Viņa makšķerēšanas biedriem tika Hardy the Shearwater Neocane lašu kāts, Hardy LRH 15 pēdu bambusa lašu kāts un virkne Fibalite un stiklašķiedras lašu kātu. Tie tika komplektēti ar dažādām Hardy Perfect un Hardy Hydra spolēm un ar īpašu Hardy Perfect spoli ar misiņa pārklājumu.

Karalis Čārlzs makšķerē

Kādus rīkus karalis Čārlzs III varētu izmantot tagad?

Arī šajā jautājumā Thomas Turner ir savs viedoklis. Lai arī Hardy Perfect joprojām būtu lieliska izvēle, līdz ar tehnoloģiju attīstību viņš tagad makšķerētu ar Hardy Gold MLA — šī spole patiešām izskatās kā radīta karalim. Tās augstākās kvalitātes inženierija un dizains (2001. gadā spole ieguva labākā jaunā produkta balvu EFFTEX makšķerēšanas inventāra izstādē) noteikti palīdzēs noķert daudz zivju gan saldūdenī, gan sālsūdenī.

Farlows Dee spole un Hardy Wye kāts
Hardy Elite 10. klases 15 pēdu divrocīgais lašu mušiņkāts
Hardy MLA Gold 400lt edition mušiņspole
Hardy Perfect spole

Ekskluzīvo spoli varētu apvienot ar Hardy Elite lašu mušiņkātu — izcilu luksusa divrocīgo makšķeri ar dziļi caurspīdīgu karaliski zilu blanku ar ātru progresīvu akciju, kas apvieno jaudu ar precizitāti, nodrošinot izcilu kontroli un padarot makšķerēšanu Dī upē par sapni.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager