Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 3.jūnijs 2023, 15:03 | Komentēt | 36882 skatījumi

Noķerts pasaulē lielākais sams

Pasaulē lielākā sama rekords pārsists par 4 cm - ar šādu fenomenālu panākumu var lepoties itāļu makšķernieks ar 23 gadu pieredzi samu copē Alesandro Bjankardi (Alessandro Biancardi). Viņa pirms dažām dienām Po upē noķertais sams uz mērlentes sasniedzis iespaidīgu 285 cm atzīmi, vien sprīdi atpaliekot no trīs metru garuma.

Kā stāsta pats Alesandro Bjankardi no MADCAT Italia komandas, viss sākās kā parasta makšķerēšanas diena. Viņš aizbraucis uz vareno Po upi. Pirms tam pārbaudījis mezglus, āķus, katru savienojumu. Šajā ziņā vīrs ir ārkārtīgi pedantisks, viņam vienmēr ir jābūt par 100% pārliecinātam, ka viss ir ideālā kārtībā, ja sapņu zivs nolemj paņemt viņa piedāvāto ēsmu.

Alesandro bija viens savā laivā, pēc lieliem plūdiem ūdens līmenis sāka kristies. Nolēmis šoreiz likt pie darba spiningu, viņš sāka mest mānekli dubļainajā ūdenī. Parasti Alesandro sāk ar lielo krenku, lai ātri saprastu, vai zivis ir aktīvas vai nē. Šoreiz gan intuīcija teica priekšā ko citu un viņš sāka copi ar CannibalShad SavageGear uz 40-gramīgas svina galvas ar 12/0 āķi.

Klusi pietuvojies pirmajai copes vietai, Alesandro jau pēc dažiem metieniem sajuta spēcīgu copi. Zivs dažas sekundes palika nekustīga, pirms sāka nežēlīgu cīņu spēcīgajā straumē starp neskaitāmiem zemūdens ķērājiem. Alesandro profesionālā mierā kausējis zivi, kas, viņaprāt, likās kaut kāds aizvēsturisks nezvērs. Viņam nācās sekot tam laivā 40 bezgalīgas minūtes, līdz tas pirmo reizi parādījās. Šajā mirklī Alesandro bija skaidrs, uz āķa ir milzīgs briesmonis. Adrenalīns sāka izdalīties vēl straujāk, un bailes zivi pazaudēt dzina panikā. Tā bija pirmā reize Alesandro 23 gadu garajā makšķernieka mūžā, kad viņam nācās cīnīties ar tik milzīgu torpēdu.

2-3 reizes neveiksmīgi pamēģinājis paņemt samu aiz mutes, Alesandro saprata, ka sams joprojām ir pārāk stiprs. Līdz ar to tika nolemts virzīties uz seklāka krasta pusi, kur, izkāpis uz zemes, Alesandro turpināja cīņu. Pēc vairākiem mēģinājumiem viņam tomēr izdevās monstrozo zivi izvilkt krastā!

Piesējis zivi, lai tā atgūtu spēkus pēc ilgās cīņas, Alesandro pēkšņi pamanīja, ka laiva nav noenkurota un straume to pamazām nes prom. Vīram nācās lēkt ūdenī un peldēt tai pakaļ, lai atgūtu laivu ar visām mantām.

Vēlāk Alesandro piezvanījis savam draugam Marko, lai viņš pievienojas un paaicina puišus no tuvējās makšķerēšanas bāzes WELS-CAMP AM PO. Veiksmīgais makšķernieks bija pārliecināts, ka noķertā zivs ir kaut kas īpašs, taču viņam ne prātā nenāca, kas sekos tālāk. Nolikuši zivi uz brezenta, vīri 10 liecinieku klātbūtnē ķērās pie sama garuma mērīšanas. Daudzo sanākušo makšķernieku pārsteigtajās acīs zivs izmērs apstājās pie 285 cm. Tas izrādījās jauns sama pasaules rekords!

Protams, puišiem gribējās arī zivi nosvērt, tomēr bailēs pārāk samocīt šo reto eksemplāru svēršana šoreiz izpalika. Uzreiz pēc fotosesijas vīri nolēma zivi droši atbrīvot, cerot, ka monstrozais sams sagādās vel kādam citam makšķerniekam tādu pašu prieku, kādu tas sniedza Alesandro.

Pieteikums par jaunu pasaules rekordu uzreiz tika nosūtīts uz IGFA, tomēr jārēķinās, ka oficiālā rekorda reģistrācijas procedūra aizņem laiku.

Alesandro izmantotais aprīkojums:

Spinings: MADCAT #X-TAAZ Spin 2,70m

Spole: Savage Gear # SGS8 8000

Aukla: MADCAT prototipa pītā aukla

Māneklis: Savage Gear #Cannibal 15cm

Svina galva: MADCAT (12/0) 40g

Citas ziņas no copes pasaules: https://www.copeslietas.lv/site/zinas/

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager