Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 5.jūnijs 2023, 13:13 | Komentēt | 1505 skatījumi

Ticība tārpiem un citi Pēterdīķa brīnumi

Noslēdzies Latvijas čempionāta makšķerēšanā ar fīderi A līga 2. posms. Jau ierasts, ka A līga izceļas ar eksperimentiem, meklējot arvien jaunas trases, kur fīdercopes amatieriem pierādīt savas spējas ne tikai ātri vilkt zivis, bet arī likt lietā zināšanas, čuju un prasmi sarunāties ar zivīm. Otrais šī gada posms izrādījās īpaši aizraujošs, pilns dabas gādātu pārsteigumu un negaidītu lomu. Uzvarēja komanda "In worms we trust", kas tulkojumā nozīmē "Mēs ticam tārpiem". Arī individuālajā ieskaitē pirmajā vietā pēc divām sacensību dienām šīs komandas pārstāvis Mihails Savenkovs, otrais Guntis Cēders (4funFT), bet trešais bez komandas startējošais Gatis Indrijaitis.

Lūk, ko Copes Lietām pastāstīja sacensību organizators Eduards Burģelis:

"Šis ir pirmais tāds eksperiments šajā ūdenstilpē fīdermačos. Šeit ir notikušas sacensības metodfīderī, kas vairāk virzīts uz karpu copi, pēc kā arī mēs izdomājām izmēģināt šo ūdeni. Priekš mums kā organizatoriem tas bija izaicinājums. Sportistiem tas bija nezināms ūdens, kuru vajadzēja apgūt treniņos.

Dīķis atnesa diezgan daudz pārsteigumu gan treniņos, gan sacensību dienās. Pirmā diena bija salikusies ideāli, izņemot to, ka laika apstākļi ieviesa savas korekcijas. Negaidīta krusa, asais, aukstais vējš un citi prieki sportistiem sagādāja diezgan lielas problēmas. Tādēļ arī zivs uzvedība bija stipri neprognozējama. Bija nepieciešams mainīt visas treniņos sagatavotās iestrādnes un plānus. Rezultāti izrādījās diezgan negaidīti. Sportisti, kas bija trenējušies un treniņprocesā ķēruši ļoti labus svarus un negaidīti labas zivis, sacensību dienās nostartēja slikti.

Otrajā dienā spiediens it kā nostabilizējās. Breksim patika diezgan rupja barība, brutāla pieeja. Tas sāka justies diezgan aktīvs, kas parādījās arī rezultātos. Šodien redzējām vairākus patiešām lielus brekšus. Es arī saskaitīju vismaz 11 sportistus, kuriem bija karūsas, sākot no 900 gramiem un virs kilo. Tie bija tādi patīkami pārsteigumi, bonusi, kas cilvēkiem ļāva celties augstāk tabulā.

Protams, visi šie pārsteigumi ietekmēja gan posma tabulu, gan kopvērtējumu. Pēc otrā posma pamainījās līderi gan individuālajā, gan komandu ieskaitē. Tiesa, īpaši daudz atpalikšanas no pirmās un otrās vietas nav. Trešā vieta mazliet pakāpās uz augšu, kāds paslīdēja uz leju.

Kopumā sacensības izvēršas ļoti interesanti, jo katrs posms laikam mainīs līderu tabulu pamatīgi. Tāpēc arī ir vajadzīgi jauni ūdeņi, kur gan laiks, gan jauna ūdenstilpe var ieviest savas korekcijas."

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem vadībā Mihails Savenkovs (In worms we trust), otrais Aivars Voldeks (CMS), trešais Guntis Cēders (4funFT). Komandu ieskaitē pirmie In worms we trust, otrie CMS, treši 4funFT.

Nākamais posms A līgā plānots 26-27. augustā Lielupē un interesentiem joprojām ir iespējas pieteikt tajā savu dalību. Savukārt tie, kas vēlas izmēģināt spēkus metodfīdera disciplīnā, laipni gaidīti Baļotes ezerā 29.-30. jūlijā, kur notiks Latvijas Kauss 2023 šajā disciplīnā.

Piedalījies A līgas otrajā posmā? Ieraksti komentāros, kā tev klājās! Popularizēsim fīdercopi kopā!

Rezultātu tabulas

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager