Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 5.jūnijs 2023, 21:38 | Komentēt | 1363 skatījumi

Baļotes ezerā aizvadīts CopesNama kausa 1.posms

Liekas, Baļotes ezerā sacensību ir tik daudz, ka makšķerniekiem vajadzētu būt atkodušiem visas šī ezera iemītnieču copes nianses. Patiesībā viss ir tieši otrādi, daudziem ezers ar katru reizi sagādā arvien jaunus un jaunus pārsteigumus. Arī ķeršanas nianses lielajam vairumam vēl ir kopt un izkopt. Par ko vien liecina daudzie nogājieni, kas šajos mačos daudziem sagādāja pamatīgu stresa porciju un lika rakties piederumu kastēs meklējot to vienu pareizo montāžu, kas varētu pārvarēt šo problēmu.

Pēc pāris gadu pārtraukuma pie kausu organizēšanas atgriezusies pieredzējušākā karpu copes inventāra tirdzniecības kompānija Copes Nams. Šogad kausa izcīņa sadalīta trīs posmos, turklāt dalībnieku skaits ar katru posmu samazināsies. Ja pirmajam posmam Baļotes ezerā bija pieteiktas 22 komandas, tad otrajā posmā Pētera dīķī uz starta tiks tikai 18 labākās, bet trešajā posmā Vallē - tikai 12 kopvērtējuma top komandas. Iespaidīga ir arī šī izslēgšanas turnīra galvenā balva - četras jaunākā modeļa Shimano Aero Technium MGS XTB spoles. Pie tām tiks tā blice, kas trīs posmu kopvērtējumā būs savākusi vislabāko rezultātu.

Starp dalībniekiem redzējām gan tādus, kas vienlaikus startē Latvijas čempionātā, gan arī komandas, kas šogad devušas priekšroku dalībai šāda formāta mačos. Tas arī saprotams, vieni uztvēra šo kā iespēju papildus patrenēties, citiem tā ir iespēja reāli pacīnīties par vērtīgām balvām un izmēģināt jaunus ūdeņus. Katrā ziņā sektoru izkārtojums Baļotē tika izvēlēts maksimāli sportisks, komandām sēžot cieši blakus vienā ezera krasta līnijas posmā. Protams, zināmas priekšrocības bija malējiem sektoriem, bet citādi iespējas komandām bija samērā līdzīgas.

Pirmsstarta mandrāžu noņēma organizatoru sarūpētās brokastis un draudzīgā atmosfēra, satiekot jaunus un arī dažus stipri sen neredzētus karpu copes specus. Ko vien vērta ir iespēja pamačoties ar daudzkārtēju valsts čempionu un izlases dalībnieku, PČ bronzas medaļas īpašnieku Uģi Nuķi! Tāpat uz starta redzējām arī lietuviešus, viņiem jau pēc nedēļas tepat notiks Lietuvas čempionāta posms. Vīri zina, kā gatavoties PČ, kas pēc pāris gadiem plānojas Baļotē.

Laiks gan izrādījās nedraudzīgs, mainīgais vējš, pēkšņi iepūstais aukstais ūdens un intensīvais lietus padarīja copes apstākļus izaicinājuma pilnus. No otras puses, Baļotes ezers allaž cenšas parādīt dalībniekiem zobiņus arī šajā ziņā.

Noslēdzoties sacensībām, rezultātu tabula sanāca visnotaļ interesanta - pirmās trīs komandas vienu no otras šķīra vien vienas zivs tiesa. Par kilogramu vairāk nekā sekotāji savilka pieredzējušā komanda Mālpils zivīm, otrie pagājušā gada valsts izlases dalībnieki Fox Team Latvia, bet trešie šoreiz lietuvieši Dinamite Baits-Žuklys LT.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager