Vilnis sāk mazās zivis aizvietot ar lielākām
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Karpu lietas | 16.jūnijs 2023, 12:14 | Komentēt | 2149 skatījumi

Kas būs Dzelzs Seniors? (Teksta tiešraide)

11.00 Pasākuma finišs un pirmais valsts vēsturē Dzelzs Seniora titula īpašnieks ir noskaidrots. Tas ir Vilnis Ķiepis, kuram tabulā 5 lielāko zivju kopējais svars sasniedza 49.9 kg. Otrais Armands Smiļģis, 48.58 kg, trešais Uldis Ratnieks 45.88 kg.

7.50 Vilnim īsā laika nogrieznī trīs copes, divas tukšās, viena realizētā, tabulā korekcijas neieviesa. dzSavukārt Armanda 5.775 amūrs nomainīja mazāko zivtiņu. Armands izmanto blowback pavadu, slīdošo montāžu un kā ēsmu sarkanīgu paku boilu.

6.00 Līdz pat šim brīdim nav izdevies fiksēt nevienu zivi, kura tabulā ieviestu kaut mazāko korekciju. Kungi ir piesardzīgi ar barošanu. Loģiski, ja copes dinamika nepieaug vai ir vērts barot vairāk?!

Pusnakts. Beidzot arī Normundam (4. sektors) izdodas nokāpt no nulles ar 7.500 smagu zvīņu karpiņu. Turnīrs ir finiša taisnē, bet tas nenozīmē, ka kāds no džentelmeņiem nesagriezīs tabulu kājām gaisā.

Plkst. 23:00 Līdz finišam vairs tikai divpadsmit stundas. Labu brīdi dīķis klusēja līdz Uldis atzīmējās ar sešinieci. Turpinam atslepenot montāžu elementus - Uldis šancē ar klipša sistēmu, Vilnis ar heli rigiem.

17.30 Izskatās, ka zivs atgriežas pie saviem ikdienas paradumiem. Neilgi pēc Viļņa teju dupleta, apejot Gata lamatas, Uldim pieteicās 9.55 kg spoguļkarpa. Starp citu, viena no Viļņa karpām īsi pirms mačiem jau priecēja vienu makšķernieku - Andreju.

Tikmēr atslepenojam Ulda pēdējo veiksmīgo pavadu - Ronnie rig ar sarkanu popapu.

17.00 Tuvojoties vakaram, saaktivizējās Viļņa dīķa puse. Vien dažu minūšu intervālā Vilnis pacēla divas zivis, abas nomainīja mazāka izmēra zivis tabulā. Sākam atslepenot montāžas pēdējos centimetrus. Amūrus Vilnis veiksmīgi tvarstīja ar KD tipa pavadu, kā ēsmu izmantojot košos vafterīšus. Karpu tvarstīšanai tiek izmantoti tumšas krāsas vafteri un šķīstošās boilas (pavada tā pati).

Vilnis sāk mazās zivis aizvietot ar lielākām

14.00 Zivtiņas labu laiku kā neizrāda interesi par džentelmeņu uzservērajām ēsmām. Līst lietus, bet vīri ir sūri, nav no cukura un turpina darboties, lai izprovocētu zivi uz copi. Karstums, vējš, lietus - apstākļi atbilstoši turnīra nosaukumam “Dzelzs Seniors”.

Tabulā šobrīd vadībā Armands Smiļģis ar 47.53 kg (atgādinām, ka ieskaitē iet 5 lielākās zivis), otrais Vilnis Ķiepis ar 41.13 kg. Abiem līderiem jau ir 5 zivis un tagad ir jācenšas palieliāt to svars. Trešais pagaidām Valdis Mudelis ar 21.38 kg tabulā.

Informāciju par šo skaisto un zivīm bagāto dīķi lasīsim nākamajā žurnāla Copes Lietas numurā

11.00 Armands ar savu nepilnus 15kg smagu karpu izvirzās līderos. Vai viņš spēs noturēties vadībā? Uz šo jautājumu atbildi sniegs tikai atlikušais sacensību laiks.

9.30 Spriedze un dinamika sāk pieaugt. Gatim otrā zivtiņa - 8.400. Līdz sacensību beigām vairāk kā 24h un līderi var mainīties nevienu vien reizi.

8.20 Armandam kārtējais amūriņš - 4.725 kg. Salīdzinot ar vakardienu, aktīvāks kļūst dīķa pretējais gals.

6.30 Sestdienas rītā plkst. 6:30 ar baranku ir palicis tikai Normunds (4. sektors). Gatis no 7. septītā sektora atklāj rezultātu ar 6kg smagu karpiņu.

6.25 Nepaguvu atnākt uz nometni, kad saņemu zvanu no Valda. Valdis atzīmējas ar 12.250 karpiņu. Zivs sāk aprast ar nepierasto auklu daudzumu ūdenī, spriedze pieaug!

5.20 Kungu ilggadējā pieredze nepieviļ. Copes sākās pēc lietus, ne visiem, bet ir. Ja Armands turpinās tādā pašā tempā, tad Vilnim ar steigu kaut kas ir jādara, lai noturētu savu līdera pozīciju! Armandam plkst. 02:30 - 7.725 amūrs un 05:30 - 10.475 zvīņu karpa. Diviem kungiem diemžēl vēl nav izdevies nokāpt no nullēm, joprojām laika ir pulka.

00.15 Vilnis ne tikai ir noslēdzis piecu zivju apli, bet sāk mainīt zivju svaru tabulā. Otrās dienas izskaņā pieciniece tiek nomainīta ar astotnieci. Šī nakts varētu būt jautrāka. Pārējie pacietīgi gaida, laika vēl ir pulka!

20.10 Savukārt Uldis (6. sektors) no nulles nolec ar 13,375 spoguli.

20.00 Kungu sestā maņa nepievīla, Vilnis noslēdz piecu zivju apli ar 10.200 smagu zvīņu karpu.

17.00 Sāk veidoties sirreāls skats. Kungi rosās kā skudras, veic pārmetienus un uzbaro ar kobru. Cerībā, ka tuvojošais pērkona negaiss “sasitīs” ūdenī skābekli un liks zivīm pamest savas komforta zonas. Uz doto brīdi svēršanas protokolā bez izmaiņām.

15.50 Armands no pirmā sektora nosprūk no nulles ar ievērojamu amūru - 9,625. Turpinājums sekos.

Armandam skaists amūrs

13.40 Joprojām bezvējš, dīķis “stāv”. Vēlamos rezultātus nesniedz arī zigrigs. Kungi ar nepacietību gaida vakara un nakts stundas.

12.30. Šobrīd vadībā Vilnis Ķiepis ar 27.55 kg, otrais Jānis Baltabalovs ar 16.3 kg, trešais Valdis Mudelis ar 9.1 kg.

11.00 Apritējušas pirmās sacensību 24 h no 72 h. Ūdens mierīgs un lēnām sāk ziedēt. Zivis piespiedušās tuvāk krasta līnijai un zālēm. Ir pamatotas bažas, ka būsim liecinieki dabiskam procesam - nārstam. Kungi tur marku, makšķerē bez biežiem pārmetieniem un pārmērīgas barošanas.

8.50. Pēc konsīlija Armandam (1.sektors) ap plkst. 8:00 cope, bet rūgta pēcgarša, zivs uztveramajā netiek ievadīta.

Armands no pirmā sektora darbībā ar nerealizēto zivi.

Burtiski pēc nepilnām 30 minūtēm, Valdim no blakus sektora, piesakās skaista, svarīga zivtiņa - 9,100 kg. Valda acīs vērojams prieks, ticība savai ēsmai attaisnojas, jāturpina šancēt.

Piektdiena 7.00 Nakts bez zivīm. Tai pat laikā zivs dažādās vietās apliecina savu klātbūtni. Kungi, kuriem sektori kaimiņos, izveidojuši konsīliju. Rādot ar pirkstu uz ūdeni, min necopes cēloņus un kaldina jaunus plānus.

23.00. Ir apritējušas sacensību pirmās 12 stundas. Uz doto brīdi Vilni (8. sektors) no piecu zivju apļa noslēgšanas šķir tikai viena zivs, Jānim (3. sektors) joprojām viena zivs, šā brīža turnīra lielākā. Pārējos kungos satraukums nav vērojams, jo viņi ir pārliecināti par to, ko dara un zina, ka korekcijas svēršanas protokolā var notikt jebkurā brīdī. Jo šis ir turnīra formāts, kurš dalībnieku pārbauda uz pacietību.

Jānim sešpadsmitniece, kas joprojām ir šo sacensību lielākā zivs

15.30. Pasākums uzņem jaudu! Jānis no trešā sektora, pārtrumpo Vilni ar vienu, bet iespaidīgu zivtiņu - 16,300. Atgādinu, šis ir piecu lielāko zivju turnīrs, izšaut var jebkurš sektors!

12.15. Nedaudz virs stundas un Vilnis piepluso vēl vienu amūru 5,400 kilogramu vērtē. Vilnis straujiem soļiem tuvojas piecu zivju apļa noslēgšanai. Pārējie kungi turpina meditāciju un buršanos ap mata ēsmām.

11.30. Zivs aktivitāti apliecināja arī Vilnis Ķiepis (8. sektors) ar uztvertu 6,650 svarīgu amūru. Maisam gals vaļā!!!

11.00 Līdz starta signālam, dalībniekiem bija ļauts izmarķēt sektorus un atrast perspektīvās copes vietas. Tagad beidzot starts un ūdenī tiek raidītas montāžas. Pēc nolikuma seniori zivs piebarošanu drīkst veikt tikai ar kobru vai kaķeni (24h diennaktī). Kāds izmantoja šo iespēju un startā uzkobroja pa pāris saujām boilu. Zivs dīķī aktīva, ik pa laikam parādot savu klātbūtni vienā vai otrā ūdenstilpes pusē.

Viļņa drop off heli rig montāža

Ceturtdiena 10.00 Sākušās unikālas, Latvijā vēl līdz šim nebijuša formāta sacensības karpu makšķerēšanā. Īpašas tās ir tādēļ, ka uz starta līnijas redzami tikai un vienīgi kungi, kuriem ir pāri 50 gadiem. Kā zināms, karpu makšķerēšana ir fiziski prasīgs sporta veids, šeit ir smagi jāstrādā, lai aktīvi barotu un tikpat aktīvi vilktu daudz lielu zivju. Tādēļ makšķernieki gados nereti no sportošanas karpu disciplinā atturas. Bet - tikai ne tie, kas AG dīķī cīnīsies par pirmo vēsturē Dzelzs Seniora titulu. Turklāt uzvarai būs jāvelk lielas zivis, ieskaitē tiks skaitītas piecas katra dalībnieka noķertās karpas vai amūri.

Vēl vairāk, šīs sacensības atšķiras arī ar to, ka dalībnieki startē individuāli, atšķirībā no ierastajiem mačiem, kur komandā ir 2-3 cilvēki. Individuālais formāts prasa spēju maksimāli koncentrēties, un, protams, papildus izturību. Skatīsimies, kā kungiem veiksies.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager