Krišjānim lomā desmit dažādu sugu zivis 5.600 kg kopsvarā. Tas šodien ir otrais labākais rezultāts pasaulē.
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 6.jūlijs 2023, 22:48 | Komentēt | 3775 skatījumi

Pasaules čempionāts makšķerēšanā ar fīderi (teksta tiešraide)

16.55. Sarēķināti komandu rezultāti. Vadībā pēc pirmās dienas Anglija, Nīderlande otrie, Ungārija trešie. Latvija 9. vietā no 26 komandām, pagaidām atstājot aiz sevis gan spēcīgos čehus, gan majiniekus serbus. Igaunija 10. vietā, Lietuva 23. vietā.

Individuālajā vērtējumā Krišjānim 1 punkts un otrais lielākais svars, kas pagaidām dod otro vietu starp visiem dalībniekiem.

Pilna rezultātu tabula šeit:

16.10 Vjačeslavam diemžēl ar 2.400 kg pietiek tikai 11. vietai. Tagad gaidām apkopojumu izlašu vērtējumā.

16.00 Krišjānim stabila uzvara puszonā!!! Gaidām Vjačeslava ciparu.

15.40 Nikam par mailīšu skaldīšanu sarēķināta 4. vieta. Krišjānim 5.6 kilogrami!!! Zivis viņam visas piecas stundas turējušās vienā punktā, kas jau pats par sevi ir fantastisks brīnums. Daudz laineri, vairākas aizķertas, pēc sajūtām lielas, bet norautas. Copju ļoti daudz, daudz arī nerealizētas. Turklāt vienu brīdi ķērušās patiešām lielas raudas, kas līdz šim šeit vispār netika manītas.

Raitim 3 kg zivju un 4. vieta puszonā

C zonā Raitim 3 kg zivju un 4. vieta puszonā. Garām tikuši tie, kam gadījies pa lielākai zivij. Rinaldam sarēķināta 10. vieta puszonā (atgādinām, ka puszonā 13 dalībnieki).

15.20 Rinaldam 1,860 ar diviem zandartiņiem.

Rinalda šodienas veikums

15.05 Nikam loms nosvērts pirmajam - 2.63 kg

Nikam Feldmanim pulka mailīšu

14.58 Niks, tautā saukts par ložmetēju, turpina lasīt mailes no piekrastes. Vēl pāris minūtes un redzēsim, cik daudz piecu stundu sacensību laikā tā viņam izdevies pieskaldīt. Mulsina gan konkurentu bonusi, diemžēl.

14.50 Ieskaitē iet visas zivis, izņemot platpieri. Un tieši tāds ir mūsu šodienas lielākais "bonuss" Nika izpildījumā.

14.15 Raitim ceturtajā stundā 11 zivis, bet blakus viņa puszonā tikko itālim karpa virs kilo, holandietim pieklājīga izmēra breksīši. Kopumā kaut kur pa vidu. Tikmēr Rinaldam pēdējā stundā trīs zivis, no kurām 200 gramu karūsa un 300 gramu zandarts. Nikam nākušas klāt 39 mailes. Patīkami, ka komandā šobrīd nav acīmredzamu iekritienu, kas varētu pavilkt kopējo izlases rezultātu uz leju.

14.02. Līdz finišam stunda. Krišjānim ceturtajā stundā 18 zivis, Vjačeslavam 11.

13.40 E zonā Krišjānim trīs stundās 44 zivis, pēdējo 40 minūšu laikā vēl 13. Priecē vidējais izmērs, kas ir mazliet labāks kā kaimiņiem. Tomēr tiem zivju ir vairāk. Vispār šis zonas gals izskatās zivīm bagātāks. Krišjānim strādā sabarota tuvā distance, brīžiem pienāk rupjāka zivs, brīžiem pavisam sīkas knibinās un neizdodas piecirst.

13.15. D zonā Raitim pie diviem desmitniekiem pirmajās divās stundās nācis klāt piecpadsmitnieks. Zivtiņas dažādas, samiņi, baltās.

13.00 Vjačeslavam C zonā pēdējās minūtēs samiņi aktivizējušies, kas ļāvis stundu noslēgt ar 14 zivīm. Blakus francūzim tajā pašā laikā 25 un jau 76 kopā. Kopā puszonā Slaviks kaut kur pieciniekā turas.

12.50 B zonā Rinaldam vēl 11 zivtiņas nākušas klāt, bet kopumā zonā cope sāk pamazām pieklust.

GPS Pro sarūpētie binokļi aktīvi tiek likti lietā, cenšoties izprast konkurentu taktikas, nolasīt viņu ēsmas un pat barotavas sastāvus.

12.25 Rinaldam pirmajās divās stundās 18 zivis, ir starp tiem plicīši un karūsiņas. Uz puszonas fona tas ir vidējs rezultāts. Zivis punktā Rinaldam turas, atliek vien strādāt.

12.15. No spēcīgākajām komandām Nika konkurenti ir serbs un holandietis, abiem pie 40 zivīm, potenciāli samiņiem. Nikam mailes pie kājām turpina ķerties, bet gadās arī pa karūsiņai. Vienīgais potenciālais risks, kas varētu apturēt šo procesu, ir kāda rijīgi zandartu bariņa pienākšana.

12.05 Vjačeslavam C zonā pa divām stundām 30 zivtiņas

12.00 Atgriežoties A zonā, redzam Niku, kas sev pie kājām ķer mailītes. Tās, protams, ir mazas, bet skaits tuvojas 80 gab.

11.45 Krišjāņa puszonā aktīvs arī vācietis otrajā sektorā no malas. Viņam zivju skaits jau ceturtajā desmitā. Arī no tuvās distances.

11.30 E zonas 17. sektorā mums Krišjānis. Pirmās stundas laikā viņam 10 zivis, bet nākamās pusstundas laikā vēl 11. Turklāt ir arī lielāki plicīši un pāris karūsas, kas kopumā puszonā izskatās labi. Noskaņojums aktīvs, meistars zivi jūt. Tā turas tuvajā distancē, kas ļauj strādāt labā tempā. Krišjānim puszonā ir jācīnās ar serbu sportistu, mājiniekam šobrīd jau 23, bet standartizmēra samiņi.

11.20 Raitim iet tīri labā tempā, ir arī karūsiņa un "mūsējais" samiņš uz 150 gramiem. Tāds jau uzskatāms par bonusiņu.

11.00 Pirmā stunda apkārt. D zonas 9. sektorā Raitim 10 zivis. Tas nav slikti, bet īram šajā pašā puszonā jau 25 samiņi.

10.50 C zonas 25. sektorā Vjačeslavam ir jau 13 samiņi, tas nav slikti. B zonā Rinaldam jau 10 zivis, kas ir aptuveni top 5 zonā.

10.30 B zonas 13. sektorā no mūsējiem ir Rinalds, viņam jau četras zivis. Arī baltā un mazs breksēns tai skaitā. Kaimiņi arī velk, bet bez ritma. Distances dažādas.

Sestdiena 10.00 Kaut kur Serbijas tālākajā kaktā, Karpatu kalnu pakājē starp nebeidzamiem saulespuķu laukiem plūst kanāls, kas savieno Tiesi ar vareno Donavu. Šeit, vistuvāk pašai Donavai, A zonas pašā malējā sektorā no mūsējiem ir Niks Feldmanis. Malējie sektori parasti nozīmē veiksmi izlozē, bet kā tas būs šoreiz, redzēsim pēc piecām stundām.

Piektdiena 16.00 Sena tautas gudrība vēsta, ka divreiz vienā un tajā pašā upē neiekāpsi. DTD kanāls arī pieder pie šīs gudrības. Šodien tas izrādījās pavisam atšķirīgs no vakardienas. Bija nomainījies vēja virziens un tas kļuvis spēcīgāks, bet kanālā parādījās straume un acīmredzami kritās ūdens līmenis. Loģiski, tas nevarēja neatstāt iespaidu uz zivju uzvedību. Nelāgākais pat ir tas, ka šādas krasas pārmaiņas nedeva līdz galam izstrādāt treniņu plānus. Tiesa, visa šī jezga attiecas identiski uz visām komandām, ja neskaita mājniekus, kas savu ūdeni gan jau ir izkoduši perfekti.

Nikam šodien tikai mazliet pietrūka līdz 4 kilogramu atzīmei

Ap treniņdienas vidu mūsējiem šodien noskaņojums bija pavisam skābs, jo ķērās krietni švakāk nekā vakar. Vēlāk gan vienam no komandas treneriem Sergejam izdevās ieviest zināmu cerību noti, atnesot informāciju par to, kā vietējais samiņš būtu ķerams aktīvāk. Izmēģinot jauno taktiku, pulciņš samiņu tika savilkts. Krišjānim pat beigās izdevās pārsniegt vakardienas kopējo zivju skaitu. Lielāko kopējo svaru gan šodien spēja uzrādīt Niks, viņam virs 3 kg zivju, tomēr īstas skaidrības par veiksmīgāka starta patieso iemeslu tāpat neradās. Zivis ņēma, ja pienāca, un pārstāja ņemt, kad aizgāja. Pienākšanas un atiešanas iemeslus tā arī saprast neizdevās. Iespējams, tām ir pašām savi maršruti, bet iespējams, zināmu lomu spēlē kanālā mītošās plēsīgās zivis - sami un zandarti, kā arī lielās karpas. Raitim samiņu vietā noķērās vairākas karūsas, arī bez nekādas loģikas. Līdzīgi Vjačeslavam uz samiņu taktiku pieteicās paris breksēni. Savukārt Edvīnam šodien breksis virs kilo, bet samiņu pavisam maz. Līdz ar to ir zināms apjoms informācijas, ko analizēt.

Serbijas samiņš standartizmērā

Kā indikāciju varam minēt, ka vadošie vietējie sportisti sešu stundu laikā izvelk līdz 100 samiņiem, katru vidēji 50-60 gramu vērtē. Visticamāk, tā tad arī būs dominējošā rītdienas taktika.

Edvīnam šodien breksis virs kilo

Ceturtdiena, 6. jūlijs. 35 grādu karstumā, ar 26 valstu izlašu parādi pa Serbijas kūrortpilsētiņas Bela Crkva ielām šodien atklāts Pasaules čempionāts makšķerēšanā ar fīderi. Bela Crkva pilsētiņa atroda Nera upes ielejā, Karpatu kalnu pakājē, Vojvodinas provincē, bet tepat blakus plūst arī varenā Donava. Donavu ar Tiesi savienojošais kanāls arī ir tepat, kā arī virkne ezeru ar kristāldzidru ūdeni tajos, kas viss kopā padara pilsētiņu par Vojvodinas mazo Venēciju.

Izlases startu šogad krietni atbalstījuši sponsori, viņiem paldies!
Čempionāta atklāšanā neliels ieskats serbu kultūras dzīvē
Parāde pirms svinīgā gājiena

Bela Crkva pilsētiņā, kuras nosaukums aizgūts no seno laiku baznīciņas, kuru cēluši tās dibinātāji, šķiet, ka laiks ir apstājies. Tūkstošiem dažādu ziedu, senlaicīgas baroka stila māju fasādes, ainaviskie parki un vietējo iedzīvotāju nesteidzīgais dzīves ritms atgriež katru šejienes viesi vismaz gadsimtu senā pagātnē.

Fīdercopes meistariem gan nav sevišķi daudz laika ļauties lēnīgam dzīves ritmam. Tieši otrādi, šis copes veids ir viens no dinamiskākajiem, kas prasa ātras rokas un vēl ātrākas domas.

Latvijas izlase gājienā pa Bela Crkva ielām

Šis ir jau 12. pēc kārtas čempionāts šajā disciplīnā un dalībvalstu skaits turpina pieaugt. Aug arī Latvijas izlases ambīcijas. Pirms gada Īrijā izcīnījuši 11. vietu, mūsējie šogad iestartē ar veselu xx cilvēku delegāciju. Sestdien uz starta izies pieci pēc Latvijas reitinga spēcīgākie sportisti Krišjānis Lisovskis, Rinalds Vācers, Niks Feldmanis, Vjačeslavs Strogonovs, Raitis Kozlovskis ar Edvīnu Šļubovski rezervē, bet raneru un treneru statusā viņiem pastāvīgi palīdzēs Igors Zemītis, Ainārs Gurtiņš, Sergejs Zaķis, Juris Zaķis, Edgars Miķelsons, Edgars Karabačs un Māris Sīmanis. Tā kā fīdercopes sports Latvijā ir klubu sports, tad sastāvā ir attiecīgi divu spēcīgāko Latvijas klubu OK Cope Sport un CMS Fishmatrix klubu pārstāvji. Komandas galvenā (un spēlējošā) trenera lomā startē Krišjānis Lisovskis.

Fīdercopē ļoti būtiski ir sekot līdzi konkurentu darbībām, censties tajās saskatīt veiksmīgākās taktikas un zibenīgi nodot iegūto informāciju sportistiem analīzei. Tāds tad arī ir treneru uzdevums treniņu un maču laikā, kamēr pašu sportistu ziņā ir izstrādāt pašiem savas copes taktikas un noteikto sešu stundu laikā tās maksimāli realizēt, savelkot pēc iespējas lielu zivju kilogramu skaitu.

Kanāls, kurā notiek sacensības, lielai daļai dalībnieku ir svešs. Arī mūsējie visi šeit ir pirmo reizi. Straumes tajā praktiski nav, toties ir pieklājīga dziļumu variācija. Krasta tuvumā ir 1-1,5 metru dziļums, 10 metru distancē jau 2-3 metri, bet 25 metru distancē līdz pat 4 metriem. Trīs treniņa dienu laikā mūsu izlasei ir izdevies atkost to, ko varētu saukt par bāzes informāciju. Seklumā pie krasta ķeras nelielas karūsas, bet to nav daudz. Dziļumā visejošākā zivs ir vietējie samiņi. Tos var savilkt samērā daudz, bet ir viena problēma - tie ļoti nelabprāt sēžas uz āķa. Kā tieši vajadzētu prezentēt samiņam ēsmu un kurā mirklī piecirst, lai samazinātu tukšo copju procentu, tas pagaidām mūsu izlasē ir noslēpums.

Noslēpums ir arī bonusi.Tādi šeit ir dažādu veidu, un katram savi stiķi un niķi. Teiksim, palielāks breksis var noķerties no pāris stundas mierā atstāta iebarotā galda, bet tikai viens. Kaut kādā brīdī var pienākt karpiņas, turklāt ir runas, ka kanālā dzīvo arī lielas. Tāpat par bonusiem būtu uzskatāmi zandarti un "mūsējie" sami, kas līdz pusotra kilograma izmērā arī ir visnotaļ fīdercopējamas zivis. Tomēr, ne uz vienu no šiem bonusiem mums nav skaidras taktikas. Līdz ar to vismaz pagaidām plāns ir ķert samiņus, cerēt uz nejaušiem bonusiem un mēģināt turēties ar šādu taktiku vadošo komandu desmitniekā. Vai tas izdosies - rādīs laiks.

Toties ir pilnīga skaidrība ar sauli. Tā ir, un ļoti stipra. Čaļi apdeg saulē ar visām nepiesegtajām vietām un vakaros cīnās ar šādas neuzmanības rezultātu. Tāds nu mums ziemeļniekiem tas liktenis. Sacensību laikā sauli sola vēl karstāku, temperatūru sola virs 40 grādiem, tā kā būs pavisam karsti ne tikai netiešā, bet arī tiešā nozīmē.

Rīt vēl oficiālo treniņu diena, sestdien 10.00 sacensību starts.

Igora Zemīša un Aivara Rudzinska foto

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager