Liema Women Fishing Team šobrīd lielākā sacensību zivs 18.45 kg
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 20.jūlijs 2023, 19:44 | 2 komentāri | 5433 skatījumi

NGT Kausa karpu makšķerēšanā fināls. Teksta tiešraide

12.30 Nosvērts ir viss, ko varēja nosvērt un gala rezultāti ir zināmi. Intriga tomēr izpalika un vadošais trijnieks palika savās vietās. Uzvara un NGT Kauss tiek komandai Liema Women Fishing Team, meitenēm 460.4 kg tabulā. Otrie Carp O Holics ar 170.2 kg un trešie Berga dīķi ar 139.86 kg. Lielākā zivs arī komandai Liema Women Fishing Team - 18.45 kg. Kopā sacensībās noķertas 159 zivis ar vidējo svaru 8 kg.

10.00 Rezultātu tabula divas stundas pirmas finiša.

Energy Carp 10.04 kg karpiņa

9.30 Berga dīķi pa nakti tikuši pie 12.1kg un 8.7kg karpām. NGT Sticky Baits nakts ražīga, 4 karpas kopā 32kg.

Mat carp ar savu bigfish 8.32 kg svarā
Liema meitenes pēc 3 diennakšu cīņas joprojām formā

Svētdiena 5.00 Liema Woman turpina savu dominanci ar 17.93 kg karpu. Nepagurstoši strādā arī NGT Dudi Baits, tiekot pie 14.9kg lielas skaistules. Tas nedaudz atjauno cīņu Top3 karpu ieskaitē, tikai Dudi Baits jātiek pie 18kg karpas..

NGT Dudi Baits

23.00 Vakars atnesis 2 karpas NGT Dudi baits, 1 karpu DAIS un beidzot no nulles nokāpusi arī pēdējā komanda - Family Carp
Intrigas starp dalībniekiem gan nebeidzās un pēc sektora pārkāpumu atzīšanas visām top3 komandām tagad ir pa brīdinājumam dzeltenās kartiņas veidolā.
Kopvērtējumā stabila 1. vieta Liema Women Fishing Team -356kg , viņām arī Big Fish - 18.4kg un arī potenciālā balva par lielākajām 3 zivīm - 43.5kg kopsvsrā. Otrie turās Carp O Holics, viņiem 151 kg. Trešie Berga dīķi ar 113 kg. No 3. vietas tikai vienas karpas tiesu atpaliek NGT Dudi Baits, tāpēc priekšā ļoti interesantas pēdējās 12 stundas.

Kopvērtējuma tabula šeit: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SnWVkIG0dRxlf7syVPQdrpnd-5475wED/edit?rtpof=true&sd=true#gid=1382560139

16.00 Trešās sacensību dienas vidū jau noķertas teju tikpat karpas cik visā otrajā dienā, vairāk vai mazāk aktīvi nu jau velkot gandrīz visām komandām. Vienīgi vēl komanda Family Carp cīnās par pirmo karpu virs 3kg, jo līdz šim nākuši tikai mazāki eksemplāri, kas diemžēl šoreiz ieskaitē netiek skaitīti.
Komandām, kam pirmās divas dienas nebija tās veiksmīgākās, šī diena jau spīd ar vairākām copēm. Tas viss, neskatoties uz lietaino laiku.
Komandai MAT Carp pēc pirmās karpas izvilkšanas nepagāja pat stunda līdz pieķēries duplets. Tas liecina, ka vietu sadalījums vēl aktīvi mainīsies līdz pat sacensību beigām.
Pašreiz lielākās karpas velk divas komandas - Liema Woman fishing team un Berga Dīķi. Tas varētu liecināt par veiksmi sektoru izlozē, jo abas komandas ieguvušas sektorus viena otrai pretī, šķiet, vietā, kur mīt lielākās Rudiņu karpas.

RR Raganas Rangers

Vēl joprojām saspringta cīņa par pirmo trijnieku, precīzāk otro un trešo vietu, katrai komandai ik pa brīdim izvelkot pa kādai karpai.
Šādi tuvi rezultāti saasina arī emocijas un komandas sāk uzmanīt ļoti cieši, lai konkurenti nepārkāpj noteikumus. Tas nedaudz arī palīdz tiesnešiem, kuriem nav iespējams visiem izsekot katru minūti. Ir piešķirta arī pirmā dzeltenā kartiņa komandai Carp O Holics par distances krietnu pārkāpumu. Tas gan vēl pirms lēmuma par identiska pārkāpuma turpmāku sodīšanu ar sarkano. Arī citas komandas tika pārbaudītas un tika brīdinātas visas komandas, lai pārbauda savas distances. Par turpmāku distances neievērošanu komandas var tikt sodītas pat ar sarkano kartiņu. Lai rit godīga cīņa par medaļām, bez pārmetumiem komandām vai tiesnešiem.

12.00 Liema Women Fishing Team pārsitusi arī sacensību lielākās zivs rādītāju, noķerot izcilu skaistuli 18.45kg svarā. Tikmēr no nulles nogājušas komandas RR Raganas Ranger un Energy Carp. Jaunieši no komandas Tuziku Mednieki Baļote junior pievienojuši vēl vienu zivtiņu un turas stabilā 5. vietā ar iespējām iekļūt trijniekā. Trīs karpas komandas Dais kontā, viņi šobrīd sestie.

11.50. Ezerā rit karsta cīņa ne tikai par gramiem tabulā, bet arī par centimetriem ūdenī. Nolikumā noteikto 100 metru maksimāli atļauto makšķerēšanas distanci ievēro ne visi. Vismaz kolēģu sūdzības par šādiem pārkāpumiem netrūkst, tādēļ ir ieviests īpaši stingrs mērs - par pārkāpumu distancē kaut vai par 1 cm - sarkanā kartiņa. Šāds pavērsiens var ieviest korekcijas tabulā.

11.00 Pēc rīta svēršanas pirmais trijnieks sāk izkristalizēties nedaudz skaidrāk. Vadībā joprojām Liema Women Fishing Team nu jau ar 36 izvilktām karpām 296kg kopsvarā. Otrie Carp O Holics ar 13 karpām un 98 kg, trešie Berga dīķi ar 9 karpām un 83 kg. Priekšā diennakts laika, lai saglābtu pirmajā dienā pazaudēto. Tas tiem, kas jau sāk pārdomāt sākotnējās taktikas. Citiem, savukārt, ir īstais laiks sākt pļaut to, kas vakar un aizvakar iesēts. Turam īkšķus par savējiem.

NGT Dudi Baits

23.00 Šobrīd neapstrīdamā vadībā Liema Women Fishing team ar 225 kg zivju, otrie Carp O Holics ar 56 kg un trešie Berga dīķi ar 52 kg. Tiesa, par visām vietām, izņemot varbūt pirmo, priekšā vēl sīva cīņa un viena zivs var izšķirt ļoti daudz ko.

Berga dīķi

22.00 CARP O HOLICS no stūra izmānījuši vēl 3 karpas un no ne tik potenciāla sektora jau tikuši līdz 2. vietai. Kopā nu jau 9 komandas nokāpušas no nulles.
Beidzot komandas ir sapratušas, ka ir kārtīgi jābaro. Dažas šodien sametušas ūdenī pat 40kg barības. Tas, protams, uz doto brīdi nosit copi, bet līdzko karpas izies no slēpņa baroties, jāsāk ķerties labāk!

20.00 Pēc 33 stundām kopā izvilkti 525kg ar vidējo svaru 8.33. Gandrīz pusi izvilkušas meitenes no Liema Woman fishing team!

18.00 Samērā kūtra cope, spīd saule, bet ir arī paliels vējš. Vienīgi ezera vidū kaut kas ķeras.

Carp O Holics arī nogājuši no nulles

15.00 Cope aizgājusi arī komandai Carp O Holics, kas šogad nevienās sacensībās nav bijuši zemāk par 1.vietu. Neilgā laikā viņiem šodien 4 karpas. Tikmēr meiteņu kontā jau 174 kg.

11.13 kg izvirza Tuzikus 3. Vietā

11.00. Rīts dalībniekus iepriecināja ar spēcīgu vēju un lietu, kas pat esot aizkavējis rīta svēršanu. Tikmēr Tuziku medniekiem nosvērta karpiņa un 11.3 kg, kas viņus izvirza trešajā vietā ar 41 kg kopsvaru. Otrajā Berga dīķi ar kopējo svaru 43 kg, vadībā meitenes ar 125 kg. Pie 9kg zivs tikusi arī komanda DAIS, bet lielākā puse dalībnieku pagaidām uz nulles.

Ričardam Milašam no NGT Dudi Baits 15.74kg karpa

10.30. Rudiņi ir lieliska vieta, kur pārsist savu personisko rekordu. Tas, piemēram, izdevies Ričardam Milašam no NGT Dudi Baits ar 15.74kg karpu

Tas ne tuvu nav viss Liema Women Fishing Team šī rīta loms

Piektdiena 10.00 Rīts izciliaktīvs komandai Liema Woman Fishing Team, viņiem 12 karpas kontā!!!

Pirmā zivs komandai Liema Women Fishing Team

22.00 Pēc vakara svēršanas vadībā ar 3 karpām izvirzījusies komanda Berga dīķi.

Komandai Berga dīķi trešā karpa

21.00 Komandām šis ūdens ir pilnīgi jauns, sektori nezināmi un karpu uzvedība šķiet neprognozējama. Balstoties uz to, daudzi izvēlējušies barošanu ļoti ierobežotā apjomā. Tas izklausās diezgan mulsinoši, ja ņem vērā šejienes karpu izmēru un skaitu. Tādas 10 un vairāk kilo karpas var vienā dienā apēst vairākus kilogramus barības katra. Bez tam, tā kā līdz šim makšķernieku presings te ir bijis minimāls, zivis noteikti nebaidās no lielākas barības koncentrācijas, kā tas ir novērojams citos daudz vairāk presingotos ūdeņos. Līdz ar to var teikt, ka šī komandām ir samērā unikāla iespēja ķert lielas zivis un daudz, atliek vien izvēlēties pareizo taktiku.

Tikmēr dīķī ir iestājies totāls bezvējš, kas gan dažām komandām ir atnesis vēl pa zivtiņai.

19.00. Tabulā ir pirmie ieraksti un iezīmējas pirmie līderi. Ar trim zivīm vadībā Golden Carp, viņiem jau 26.38kg. Seko Tuziku mednieki Baļote junior un Berga dīķi.

Golden Carp pirmo pāris stundu laikā nosvēruši jau 3 karpas un izrāvušies vadībā

Tuziku medniekiem pirmā zivs jau pirmajā stundā

Komandai Berga dīķi no 15. sektora pirmā karpiņa 18.01 kg vērtē

Komandai Tuziku mednieki trāpījies tuziks uz 10.85 kg

Ceturtdiena 12.00 Šogad NGT Kauss karpu makšķerēšanā notiek veselos piecos posmos. Pēdējais, fināla posms startē šodien karpu makšķerēšanas kompleksā Rudiņi. Lai iekļūtu finālā, komandām nācās sevi apliecināt iepriekšējos posmos, izejot atlasi un kvalificējoties izšķirošajam posmam. Posms ir īpaši interesants gan ar to, ka tajā startē kausa labākās komandas, gan ar to, ka tiek izmēģināts pilnīgi jauns ūdens. Līdz šim ne reizi karpu makšķerēšanas sacensības Rudiņos nav notikušas.

[album-1]

Īpašu intrigu mačam, protams, piešķir pašas Rudiņu iemītnieces. To šeit ir samērā daudz, bet galvenais, tās ir lielas. Bet cik lielas ķersies šajā trīs diennaktis garajā maratonā, varēsim pasekot tiešraidē.

Izlozes rezultāti

Tabula ar aktulajiem rezultātiem šeit:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SnWVkIG0dRxlf7syVPQdrpnd-5475wED/edit?rtpof=true&sd=true#gid=1382560139

Balvu fonds šogad NGT kausā iespaidīgs
 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
Verigais_7

Paraugstunda par to, kā nedrīkst rīkot sacensības! Negodīgs rīkotājs, pretīgas izdarības, lai neteiktu vairāk!

30.jūl Atbildēt | Ziņot -2
NGTLatvia

Hey, nemaz tik vērīgs neesi. Visiem mači ļoti patika, un ir daudzi kas vēlētos lai atkārtojam šo formātu, bet pateicoties tam 1% konkurentu komentāru, vairs nerīkosim. Tev vieglāk būtu dzīvot ja tu atsekotu NGT aktivitātēm, un nepiedalītos mūsu mačos.. Laikam balvu fonds bija pārāk iespaidīgs ja šitik sāpīgi komentāri pēc mačiem

4.aug Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager