Maču uzvarētājs ar lomu, kas tam atnesa 6,2 miljonus dolāru
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 16.augusts 2023, 12:24 | Komentēt | 969 skatījumi

Pārsists vēl viens pasaules rekords lielo zivju kategorijā

Augusta sākumā norisinājās White Marlin Open, kas ir vienas no prestižākajām jūras copes sacensībām ASV. Sacensībās piedalās pieredzējušākās ekipāžas ar saviem kuģiem, noteikumi ir visnotaļ komplicēti, bet balvu fonds patiešām iespaidīgs. Šī gada mači, kas turklāt ir 50 gadu jubilejas pasākums, norisinājās zivīm īpaši draudzīgā noskaņā - no 605 noķertajām zivīm 602 tika atlaistas atpakaļ jūrā.

Pirmajās četrās sacensību dienās dominēja tuncis. Lielākais no tiem svēra 215 mārciņas jeb 97 kg un arī tika turpat krastā sadalīts un degustēts. Tieši tā - svaiga tunča gaļa ir izcila delikatese, kas pieejama tikai šo zivju makšķerniekiem un viņu tuvākajiem.

Sacensību lielākais tuncis turpat krastā tika sadalīts.

Tomēr viss mainījās, kad pasākuma pēdējā dienā krastā ar zilo mārlinu lomā atgriezās kuģis Floor Reel. Uzkārts uz svariem, šis iespaidīgais pasaulē prestižākās jūras zivs eksemplārs un visu šīs sugas copmaņu sapņu loms pavilka uz 640.5 mārciņām jeb 290.5 kilogramiem. Uzreiz jāsaka, ka tas nav pasaules rekords un ne tuvu. Pasaulē lielākais zilais mārlins tika noķerts tālajā 1954.gadā un svēra divreiz vairāk - 1376 mārciņas jeb 624 kg. Diez vai kādam makšķerniekam jebkad izdotos pārsist šo fantastisko skaitli.

Zilā marlina pieparkošanas mirklis

Tomēr pasaules rekords ir reģistrēts pavisam citā kategorijā. 6,235, 436.00 - tieši tik daudz dolāru saņēma balvā šo sacensību uzvarētāji kuģa Floor Reel komanda. Jā, 6.23 miljoni dolāru par vienu zivi - tik milzīgu summu vēl nekad un nevienās sacensībās neviens makšķernieks vēl nebija saņēmis. Summas veidošanās princips ir sarežģīts, bet īsumā jāsaka, ka tik liela tā izveidojās tādēļ, ka maču ietvaros netika noķerts neviens baltais mārlins un šai zivij paredzētā balva pieplusojās zilā marlina kategorijai. Lai nu kā, apsveicam jaunos miljonārus.

Sacensību uzvarētājs dolfinu kategorijā ar 32 mārciņu zivi
Maču lielākais wahoo svēra 46 mārciņas
 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager