Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 18.augusts 2023, 10:52 | 5 komentāri | 1343 skatījumi

88 laivas metas cīņā par Garmin kausu

Šodien Rīgā sākas lielākās un nozīmīgākās sporta makšķerēšanas sacensības spiningošanā no laivas Baltijā – Garmin Predator Cup 2023.

Vairāk nekā 170 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas sacentīsies, makšķerējot 3 garākās līdakas, zandartus un asarus Daugavā, Ķīšezerā, Lielajā un Mazajā Baltezerā, Juglas ezerā, Lielupē un citos Pierīgas ūdeņos. Garmin Predator Cup 2023 gan dalībnieku skaita ziņā (88) gan pēc balvu fonda (40 000 EUR) ir visu laiku lielākais sporta makšķerēšanas notikums Baltijā.

Sacīkstes tiks atklātas šodien 18:30 ar vērienīgu laivu parādi Rīgas pilsētas kanālā, kas notiks sadarbībā ar Latvijas alumīnija laivu ražotāju Vizion. Paredzēts, ka parādē piedalīsies vairāk nekā 80 pilnībā aprīkotas un jaudīgas sporta laivas. Parādes starts Pilsētas Jahtklubā, no kurienes laivas dosies uz Andrejostu, Rīgas pilsētas kanālu, Latvijas Nacionālo operu un atpakaļ.

Kā pastāstīja Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācijas valdes loceklis Kristaps Kotāns, šogad mērķis bija sarīkot vēl nebijušus makšķerēšanas sporta svētkus gan dalībniekiem, gan arī skatītājiem klātienē un attālināti. Ikvienam Rīgas pilsētas viesim būs iespēja būt daļai no šī pasākuma, piedzīvojot lielāko laivu parādi, kāda bijusi Rīgas ūdeņos. Tikmēr visiem makšķerēšanas līdzjutējiem Latvijā un pasaulē būs iespēja divas dienas tiešsaistē sekot līdzi sportistu cīņai uz ūdens, kas solās būt sīvāka nekā jebkad iepriekš.”

Dmitrijs Ļisicins, Garmin pārdošanas un mārketinga vadītājs Baltijas valstīs: “Garmin Predator Cupir nozīmīgākās makšķerēšanas sacensības Baltijas reģionā. To pierāda ne tikai rekordaugstais dalībnieku skaits, bet arī iespaidīgais balvu fonds. Makšķerēšanas sports Latvijā un Baltijā šobrīd attīstās ļoti strauji, turklāt līdz ar tehnoloģiju inovācijām pieaug arī makšķernieku meistarība un zināšanas par zivju uzvedību. Mums ir prieks būt daļai no šī stāsta.”

Turnīra uzvarētājiem šogad balvā tiks ekskluzīva VIZION 440 RS alumīnija laiva, aprīkota ar YAMAHA 50hp iekšdedzes dzinēju, GARMIN ECHOMAP™ Ultra 102sv eholoti un GARMIN elektromotoru Force® Trolling Motor (57”), kā arī laivas piekabi TIKI. Galvenās balvas vērtība – 30 000 EUR.

Lielākā daļa ekipāžu, kā jau tas šāda mēroga mačos ierasts, pavadījušas neskaitāmas stundas treniņos, meklējot potenciāli ejošākos punktus, veiksmīgākos mānekļus un copes metodes. Karstums un izteikti nepastāvīgais laiks ievieš korekcijas un situācija uz ūdens mainās ik pa stundai. Tas nozīmē, ka svarīgi būs ne tikai izmantot treniņos iekrāto informāciju, bet arī spēt adaptēties apstākļu maiņai un pielāgot copes stratēģijas gan saules un lietus karuseļiem, gan zivju gastronimiskajām prioritātēm, gan bildei turnīra tabulā.

Sacensības organizē Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija. Ģenerālsponsors – GARMIN. Galvenie atbalstītāji – VIZION, YAMAHA, Eholotes.eu, BTA, Salmo un Rīgas Brīvosta.

 
 
[5] Komentāri | dilst | aug
 
svens76

būs interesanti

18.aug Atbildēt | Ziņot 0
SerBar

nabagiem kad rikos sacensibas?

18.aug Atbildēt | Ziņot 0
svens76

nevajag domāt kā nabagam, tad viss tiks

18.aug Atbildēt | Ziņot 0
Martins....B

Nevar visi piedzimt/uzaugt ar "appisēja" domāšanu...

19.aug Atbildēt | Ziņot 0
Jonius

Kur var rezultātus tedzēt?

19.aug Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager