Oto Marinaki un Aleksis Švarnovičs (Team Asakainie)
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 21.augusts 2023, 10:46 | Komentēt | 1515 skatījumi

Garmin kausu ved mājās Asakainie

Šodiena pēc laika prognozes noteikti nebija tā labākā diena priekš veiksmīgas copes. Bija paredzēts mainīga virziena vājš vējš, sutoņa un saule. Dienas gaitā prognoze īsti nepiepildījās, pa dienu vējš tomēr nedaudz atvēsināja un mākoņi arī bija vairāk kā solīts. Zivju aktivitāti diez vai tas īpaši uzlaboja, jo dalībnieku armija bija krietni patramdījusi zivis treniņos un pirmajā sacensību dienā. Visu izšķirs ieguldītais laiks treniņos, meistarība un veiksme, bez kuras neiztikt nekādi. Atbalstītāju sarūpētā rīta kafija un brokastu tiesa ļāva nedaudz novērsties no gaidāmās sarežģītās copes.

Ar savu gados jauno pārinieku nolēmām doties uz Vecdaugavu un mēģināt tikt pie 3 līdakām. Komandas biedri bija tur vakar ieskrējuši uz īsu brīdi, nebija redzējuši konkurentus, tātad varētu būt ne pārāk nopresēta vieta. Vecdaugava nav tā vienkāršākā vieta copei, bet vienkārši nebūs nekur.

Vecdaugavā priekšā jau vismaz trīs konkurentu ekipāžas, pirmais cerīgais placītis aizņemts. Nekas, ir vietas labākas, kuras ne visi zina. Sākam ravēt zāles arī mēs, pēc brīža pārinieks stiepj caur zālēm labu zivi, nopriecājos, ka beidzot tiksim pie līdakas, bet šoreiz strīpainais rupucis 37 cm vērtē. Esam uzaudzējuši rezultātu par veseliem 3 cm. Iekrīt vēl pāris mēra asari, bet tie šoreiz nepriecē, ir tikai viena varbūt līdakas cope. Nekas, dodamies uz nākamo slepeno līdaku vietu, tur rūpīgi viss tiek izstrādāts, rezultātā tikai viena līdaka ar zobiem novelk gar mānekli. Slepenvietas beigušās, atliek strādāt pa kopīgo laukumu, kur konkurentu kompānija ir kļuvusi kuplāka. Cītīgais darbs deva tikai pāris asarus un pāris ļoti uzmanīgas līdaku copes, Pamēģinājām bedrē džigot, tur pāriniekam viena laba pusceļā nosprūk. Pēdējo pusstundu nolemjam makšķerēt Buļļupē. Sāku gatavoties pārbraucienam uz finišu, jau gribēju teikt, ka pēdējais metiens, pārinieks saka, ka IR. Līdaciņa tiek ieparkota uztveramajā tīkliņā, pēc skata, stipri uz robežas, bet tomēr ir mērs. Pirmā mēra līdaka mana jaunā pārinieka karjerā. Visas ieskaitītās zivis šajā turnīrā saķēra tieši pārinieks, labojot savus iepriekšējos rekordus. Apbrīnoju, ka jaunietis izrādījās ļoti pacietīgs un uzcītīgs makšķernieks. Domāju, ka šo to arī apguva jaunu. Galvenais, ka juniors bija gandarīts par grūto piedzīvojumu. Ar neapbruņotu aci varēja redzēt, ka čalis ir laimīgs, man tas bija daudz vairāk par izcīnītu augstu vietu rezultātu tabulā.

Rezultātu tabula liecināja, ka cope nebija tā raženākā, tomēr vairākām ekipāžām izdevās krietni uzlabot savu rezultātu. Izskatījās, ka visgrūtāk ir gājis ar asariem un līdakām, zandarti bija nedaudz aktīvāki. Līdaka daudziem spēcīgiem sportistiem palika neatminēta mīkla. Sportisti savu darbu bija padarījuši, atlika vien gaidīt, kā rezultāti izkārtosies tabulā. Gaidīšana bija daudz patīkamākā ar atbalstītāju sarūpēto auksto zupu vai alus kausu. Grilētāju brālības meistara pagatavotais sivēns uz kurbuļa un citi gardumi kausa noslēgumā ir kļuvusi par labu tradīciju.

Kā pirmie par izturību tika apbalvoti trīs šī turnīra juniori, dāmas arī netika aizmirstas. Balvu par lielāko asari 44 cm vērtē saņēma Jānis Zariņš un Toms Klabis (Ar makšķeri/makšskerlietas.lv). Oto Marinaki un Aleksis Švarnovičs (Team Asakainie) pamanījās noķert vēl vienu lielo līdaku 110 cm, lielākās zivs balva viņiem. Starp dalībniekiem tika izlozētas vairākas atbalstītāju balvas.

Sacensību galvenā balva - laiva pilnā komplektācijā

Komandu vērtējumā savas līderpozīcijas noturēja TEAM ASAKAINIE viņu kopējais rezultāts iespaidīgs - 1193 cm.

2.vieta S&D FISHING TEAM - 1026 cm;

3.vieta ULMUS MEDUS FISHING TEAM - 909 cm;

Latvijas kausam ir jauni uzvarētāji - Oto Marinaki un Aleksis Švarnovičs (Team Asakainie), tuvākie sāncencenši apsteigti vairāk kā par metru – 689 cm, viņiem galvenā balva Vizion boats laiva aprīkota ar Yamaha dzinēju un Garmin elektromotoru un eholoti, kā arī ar Tiki treileri.

Laimīgie uzvarētāji un viņu balvas

2.vietu izcīnīja un vērtīgu balvu no Garmin saņēma Guntars Ločmans un Ruslans Semjonovs (FISH HUNTERS) – 565 cm.

3.vieta un vērtīga balva no Garmin Jānim Zariņam un Tomam Klabim (Ar makšķeri/makšķerlietas.lv) – 546 cm, jāpiemin kā puiši uz goda pjedestāla kāpa otro gadu pēc kārtas, pērn 2.pakāpiens, viņiem kolekcijā pietrūkst tikai zelts.

Top 6.ekipāzas visas tika apbalvotas ar vērtīgām atbalstītāju balvām.

4.vieta Toms Zauriņš un Rihards Hūns (ULMUS MEDUS FISHING TEAM) – 538 cm.

5.vieta Gustavs Plūme un Gatis Silinieks (SALMO) - 528 cm.

6.vieta mūsu viesiem no Ukrainas Yevhen Neznaiko un Artem Martianov – 526 cm.

Šī gada Garmin Latijas kauss bija vēl iespaidīgāks kā pērn, ne tikai ar lielo dalībnieku skaitu un lielo balvu fondu, sacensību tiešraidēm. Šoreiz organizatori bija spēruši vēl soli tālāk, lai pasākums būtu kā lieliska izrāde dalībniekiem, līdzjutējiem un pilsētas svētku viesiem. Kristaps Kotāns ar savu komandu bija ieguldījuši milzīgu darbu, lai šis pasākums būtu labi pamanāms, būtu krāšņāks kā jebkad. Grūti pat iedomāties, kas sagaidāms nākamgad! Domāju, ka pasākums dalībnieku atmiņās paliks ilgi un nākamgad tiksimies atkal.

Agris Rudzāns

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager