Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sports | 9.novembris 2023, 00:59 | 5 komentāri | 5120 skatījumi

Ir zelts PČ strītfišingā! (Teksta tiešraide)

16.10. Apstiprināts. Gatis Mālmeisters / Jānis Briedis - PASAULES ČEMPIONI! Izlasei kopvērtējumā 4. vieta un koka medaļas. Noskaņojums komandā saprotami divejāds. No vienas puses, sen mums nevienā copes sporta veidā nav bijušas zelta medaļas, ne individuāli, ne komandās. No otras, mūsu izlases rezultāts varēja būt augstāks ar vienu pašu asarīti Mārtiņa vai Dmitrija kontā. Divi asarīši viņu izpildījumā jau nozīmētu augstāko pakāpienu arī komandu kopvērtējumā. Tādu pašu rezultātu mēs būtu sasnieguši, ja šiem pašiem čaļiem būtu vakar izdevies pieparkot vismaz vienu no trim nodilušajām zivīm. Tāpēc arī Gatim Kokorēvičam, komandas vadītājam, šovakar brīžiem vaigs bēdīgs.

Mazliet vainīgs par vājajiem visu dalībnieku rezultātiem apbalvošanas ceremonijā jutās arī FIPSed prezidents Klaudio Metteoli. Taisnojās, ka siltākos apstākļos zivju esot daudz vairāk, bet straujā gaisa temperatūras krišanās pēdējo dienu laikā esot aizvērusi zivīm mutes ciet pavisam. Arī itāļu sportisti zināja stāstīt, ka siltajā gada laikā šie Mantujas ezeri ir zivīm patiešām bagāti, līdakas, asari, basi, meža vimbas te mītot lielos daudzumos. Un, kā apstiprinājums viņu vārdiem, seko pieklājīgais svētdienas makšķernieku daudzums, kas mačiem beidzoties jau steidza ieņemt sportistu atbrīvotās vietas un izmēģināt laimi katrs savā tehnikā. Patiešām, nav brīnums, ka Itālijā makšķerēšana ir sports numur divi,

Nākamais PČ spiningošanā pilsētas vidē jau pēc gada Parīzē, Sēnas ūdeņos. Nav zināms, kā tur ar zivīm, bet ar pilsētvides šarmu gan tur noteikti viss ir kārtībā. Tiekamies tur!

15.00 Finišs. Bez izmaiņām. Gaidām oficiālos rezultātus.

14.55. Piecas minūtes līdz finišam. Asarīti joprojām vajag ļoti. Derētu arī angļiem asarītis, tas mūs ieceltu saulītē

14.40 Šobrīd vadībā Rumānija 19.5 punkti, Moldovai 22, Nīderlandei 22.5, Latvijai 23, Ukrainai 24.

14.35 Mārtiņš ar Dmitriju nomainījuši tiltu, pagaidām viņiem bez izmaiņām.

14.30 Pēc mūsu aprēķiniem esam kopvērtējumā joprojām ceturtie. Individuāli Jānis ar Gati joprojām ir pirmie šobrīd pa divām dienām.

13.50 Mārtiņš ar Dmitriju tikuši punktā, kur Jānis ar Gati vakar vilka asarus. Jāstrādā maksimāli tālā distancē, kur ir neliela kantīte un asarīts tusē.

13.30 Gatis ar Mārtiņu pāris stundas veltījuši potenciāliem līdaku un basu punktiem, atgriežas uz asaru tiltiņa. Vismaz viens asaris viņu izpildījumā mums ir medaļas cenā šobrīd.

13.20 Pa kādai zivij izvelk arī konkurenti. Rumāņi un ukraiņi šobrīd varētu būt mums garām kopvērtējumā. Amerikāņiem sliktajā zonā arī līdaka, kas Gati un Jāni gan vēl pagaidām neapdraud.

13.00 Šobrīd Gatis ar Jāni ir vadībā individuāli pēc divām dienām, izlase kopvērtējumā otrie.

12.45 Tikmēr itāļi zem tilta skalda karūsas. Tās te ir ļoti agresīvas, labprāt uzkož asariem domātos mānekļus. Bet ieskaitē neiet.

12.35 Ir!!! Gatim mežene 65 cm. Tas nu ir ļoti nopietns pieteikums uz kaut ko spīdīgu!

12.20 Šobrīd šāds ir tops. Mūsējiem pagaidām klusums.

11.55 No šīs vietas šie amerikāņi šorīt pacēla savu 82 cm līdaku. Tas gan viņiem pagaidām arī viss.

11.50 Slovākiem skaista līdaka no asaru tiltiņa tieši blakus mūsu Mārtiņam ar Dmitriju. Vēl pirms brīža te par slovākiem vīpsnāja, ka esot atbraukuši kā ekskursijā.

11.30 Dmitrijs ar Mārtiņu strādā no asaru tiltiņa. Šeit tādi ir divi, abi pilnībā okupēti. Pagaidām neviens savas teritorijas neatdod, lai arī copju ir ļoti maz. Asari šeit piesaista smilšaina grunts un daži akmeņu krāvumi zem paša tilta.

11.15 Ir mums viens 23 cm asarītis Mārtiņam ar Dmitriju, bet Gatim 77 cm līdaka!!!

10.30 Pa kādai zivij nāk no abām zonām, amerikāņiem 82 cm līdaka, itāļiem sliktajā zonā mežene. Mums pagaidām klusums.

11.00 Jānis ar Gati darbojas punktā, kur vakar Mārtiņam ar Dmitriju bija copes.

Svētdiena 10.05. Ir dots starts otrajai un izšķirošajai sacensību dienai. Mūsu izlasē sastāvā maiņas nav notikušas. Pāri mainās ar zinām, šodien Jānis ar Gati grūtajā posmā.

15.05. Tāds nu šodienas finiša rezultāts arī paliek. Jānim ar Gati maziņš rūgtumiņš par to, ka atbrīvojuši asaru punktu ukraiņiem, kuri to arī veiksmīgi materializējuši. Mārtiņam vēl lielāks rūgtums par divām meženēm, kas bijušas tik dusmīgas, ka atlocījušas āķus pirmajās izvadīšanas sekundēs. Vai nu āķi par vājiem, vai kāts par cietu, bet nu atkārtot šo vairs nevajadzētu.

Rīt zonu maiņa, ir arī laiks izanalizēt detaļas, salabot kļūdas un nospraust plānu. Otrā zona šodien tā arī palika ar vienu zivi austriešu izpildījumā. Pārējiem visiem šajā zonā piešķirti 7 punkti. Līdz ar to kopvērtējumā pēc pirmās dienas esam ceturtie.

14.50 Desmit minūtes līdz finišam, Jānim ar Gati klusums, bet viņiem garām aizgājuši ukraiņi ar četriem asariem un līdaku. Arī rumāņiem līdaka un arī viņi ir mums garām. Līdz ar to esam atspiesti uz 4. vietu.

13.50 Dmitrijs ar Mārtiņu turpina pacietīgi gaidīt savu zivi. Pie dotās turnīra tabulas ar vienu pilnīgi pietiktu labam rezultātam.

13.45 Kamēr lielie vīri sacenšas, jaunajai itāļu copmaņu paaudzei tepat krastā ir iespēja apgūt iemaņas kastingā un izmēģināt darbošanos ar štekermakšķeri. Nav pārsteigums, ka makšķerēšana šajā valstī ir sports numur divi.

13.30 Pagaidām stipri liels klusums uz ūdeņiem. Puikas skraida, mēģina jaunus punktus. Citi atkal cenšas izsēdēt kādu nopietnāku zivi. Divos vajadzētu parādīties mežavimbām. Vismaz treniņos tām tāds dienas režīms ir novērots.

12.30 Otrajā zonā Mārtiņam ar Dmitriju tomēr nav zivju, tikai 2 copes. Šeit vispār nevienam nav zivju, izņemot austriešus. Līdz ar to esam pacēlušies kopvērtējumā uz 2. vietu. Tas pagaidām.

12.23. Gatim vēl asarītis, lieta pamazām virzās.

12.20 Gatim vēl asarītis, 26 cm. Otrā zonā arī mums esot zivtiņa virs 30 cm.

12.15. Gatim ar Jāni vēl asarīts mēra.

12.00 Itālijas izlasē sastopam senu paziņu no foreļsporta Valentīno Vidrasc. Viņam asarītis.

11.25. Kopumā Mantujā, kas ir latviešu valodā pareizais pilsētas nosaukums, laiciņš ir jauks, spīd saule un termometrs pamazām tuvojas 15 grādu atzīmei.

11.15. Minētā līdaka ierindo Latviju 5. vietā kopvērtējumā šobrīd.

Sestdiena 11.00 Ir starts. Kā rāda treniņi, pirmās rīta stundas ir tukšas. Tomēr mums Jānim ar Gati jau 59cm līdaka kontā. Tas ir labs bonuss pie tiem asariem, kas šodien vēl plānā. Mārtiņam ar Dmitriju pagaidām viena nodilusi cope.

Piektdiena 20.00. Pēc divu dienu treniņiem uzzinām mūsu izlases sastāvu rītdienas startam. Laukumā dosies Jānis ar Gati un Mārtiņš ar Dmitriju. Katrā izslasē startē divi pāri. Visa pilsētas ūdeņu teritorija sadalīta divās zonās, katrs no pāriem attiecīgi startē savā zonā. Zonu izloze rīt no rīta. Viena no zonām mūsējiem ir zināmāka, otrā vairāk mīklu. Treniņos pavadītas nu jau sešas dienas, ķertas dažādas zivis, brīžiem vairāk, brīžiem retāk. Gaidām startu.

Trešdiena 20.00 Ar svinīgu atklāšanas parādi un ceremoniju Itālijas vēsturiskās vecpilsētas Mantovas ielās atklāts nu jau otrais pēc kārtas Pasaules Čempionāts spiningošanā pilsētas vidē. Šis copes sporta novirziens mūsu valstī nebūt nav svešs, pirms gada Nīderlandes pilsētā Cvollē Jāņa Brieža un Gata Mālmeistera izcīnītās sudraba medaļas individuālajā ieskaitē tam ir labs apliecinājums.

Šogad čempionātā pārstāvētas 11 valstis, konkrētais makšķerēšanas sporta novirziens uzņem apgriezienus arī šājā, FIPSed formātā. Jāatzīmē, ka komercturnīru formā spiningošanā pilsētas vidē, jeb tautā sauktajā strītfišingā vairākās Eiropas pilsētās jau gadiem notiek grandiozi pasākumi, pulcējot simtiem un pat tūkstošiem dalībnieku no visas pasaules.

Latviju šogad pārstāv izlase šādā sastāvā:

Mārtiņš Kampāns – sportists;
Dmitrijs Kručinskis – sportists;
Jānis Briedis – sportists;
Gatis Mālmeisters – sportists;
Aigars Zumbergs – sportists;
Krišs Borītis – sportists;
Roberts Valters – komandas kapteinis;
Gatis Kokorevičs – delegācijas vadītājs

Mūsu izlase Mantovā jau pavadījusi treniņos vairākas dienas, meklējot zivīgākās vietas, ejošākos mānekļus un animācijas tehnikas. Rīt un parīt oficiālās treniņu dienas, kuru rezultātā zināsim izases galīgo sastāvu sestdienas startam. Oficiālajos treniņos atvērsies arī pieeja tādiem ūdeņiem, kas pirms tam copei bija slēgti. Tas noteikti pamainīs redzējumu uz zivīgākajām un perspektīvākajām copes vietām.

Līdzjutējiem tikmēr būs iespēja uzmest aci pilsētai, novērtēt tās kultūru un intelektuālās izklaides iespējas, kā arī paspiegot konkurentu taktikas. Tūrisma sezona jau ir garām tādēļ makšķerniekiem Mantovā būs iespēja brīvi paskraidīt. Laiku uz sacensību dienām sola saulainu, ko nevarētu teikt par rītdienas treniņu, kad tiek prognozēts pamatīgs lietus.

Laiks turēt īkšķus!

 
 
[5] Komentāri | dilst | aug
 
FishMV

Malači

12.nov Atbildēt | Ziņot 1
svens76

labi nomauca

12.nov Atbildēt | Ziņot 1
Bebrs

Tik daudz, dažādu paveidu sporta makšķerēšanā saviesies, bet ir kur tiekties. Nākošgad organizēšu A līgas mačus ar lēni grimstošo pludu linumārkos :)

15.nov Atbildēt | Ziņot -1
Mzx
Mzx :

Sākšu ar to, ka pats esmu kaislīgs makšķernieks. Bet. Sports un sacensības ir divias dažādas lietas. Makšķerēšana nekad nevar būt sports. Kāpēc? Ļoti vienkārši. Šajā visā ir viens mainīgais lielums, kurš nav atkarīgs no dalībnieka. Viss. SACENSĪBAS. No sporta tur ne smakas nav.

17.nov Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager