Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 18.novembris 2023, 14:30 | 2 komentāri | 2158 skatījumi

PČ medaļas Latvijai atveduši jau 79 makšķernieki

Tāpat kā jebkurš cits sporta veids, arī makšķerēšanas sports ir ceļš, pa kuru mūsu Latvijas vārds tiek nests pasaulē. Jo augstāki ir sportistu sasniegumi, jo skaļāk izskan šis vārds. Caur šo procesu valsts vairo savu atpazīstamību, uzticību, cieņu. Ir ļoti svarīgi, lai šis process turpinātos, attīstītos, nestu arvien atzīstamākus rezultātus. Ieguvēji no tā ir visi.

Arī pašu mājās starptautiskie panākumi kalpo kā pozitīvs dzinējspēks makšķerēšanas sporta popularizēšanā. Ar katru gadu arvien vairāk makšķernieku sper savus pirmos soļus dažāda ranga sacensībās. To dara gan jauni puikas, gan jau sirmi kungi, arī meitenes neatpaliek. Tas ir pareizais ceļš.

Ražīgais 2023.gads

Aizvadīta vēl viena aizraujoša makšķerēšanas sporta sezona un jau tradicionāli Patriotu nedēļas ietvaros apkopojam tās rezultātus. Šogad mūsu sporta entuziastiem sezona izvērtusies īpaši ražīga. Pasaules čempionātos dažādās disciplīnās visu triju kalumu medaļas izcīnītas gan komandu, gan individuālajās ieskaitēs.

Gads sākās ar mūsējo izcilu startu Igaunijā PČ zemledus makšķerēšanā. Tur izlasei bronzas medaļas komandu vērtējumā, bet alūksnietim Andrim Jerumam sudrabs individuālajā. Sekoja Krišjāņa Lisovska fantastiskais sudrabs PČ makšķerēšanā ar fīderi Serbijā individuālajā ieskaitē. Vēl vienu bronzas medaļu komplektu uz Latviju no Lietuvas atveda mūsu izlase foreļu spiningošanā dīķos. Turklāt Rūdolfs Oto Egle šajā Pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu arī individuālajā ieskaitē, kas 14 gadu vecumā ir fenomenāls sasniegums! Jau pēc nedēļas sen gaidītās augstākās raudzes medaļas un pasaules čempionu statusu Itālijā izcīnīja mūsu vadošais duets spiningošanā pilsētas vidē Gatis Mālmeisters un Jānis Briedis.

Līdz ar to kopējais pasaules čempionātu medaļnieku skaits kopš neatkarības atgūšanas līdz šodienai jau sasniedzis 79 - tik daudz copes sportistu ir bijuši apbalvoti oficiālajās pasaules meistarsacīkstēs.

Pateicamies visiem, kas cīnījās un, kas palīdzēja. Apzinoties, ka katra no šīm medaļām nākusi smagā darbā, varam būt pārliecināti, ka panākumi mūsu makšķerēšanas sporta entuziastiem ir gaidāmi arī nākotnē.

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
THE
THE :

Tekstā nepamatoti aizmirsta individuālā bronza, ko Lietuvā izcīnīja Rūdolfs Oto Egle. Lūgums to pievienot tekstam.Paldies!

19.nov Atbildēt | Ziņot 0
divrocis

Tas , ka Latvijai ir lepnums no tāda pienesuma skaidrs ! Jautājums ir par to vai Latvija sildas šajos panākumos ,vai arī reāli sedz 100% izmaksas copmaņiem, kas saistās ar šiem pasākumiem. Latvijas vārds tiek nests pasaulē , bet pati Latvija izbrauc uz copmaņu pleciem. Spilgts piemērs tam ir filmā "Sapņu komanda 1935".

27.nov Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager