A zonā vienīgais pie zivs tika Krišjānis Lisovskis (OK Cope Sport/Groundbaits)
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 20.janvāris 2024, 19:49 | Komentēt | 4268 skatījumi

Pirmā diena LČ Zemledus makšķerēšanā diezgan skarba

Pirmais LČ makšķerēšanas sporta pasākums ir sācies ar ļoti sarežģītu sacensību. Lielais Stropu ezers Daugavpilī jau treniņos sportistus dzina stresā. Zivju bija ļoti maz.

Treniņiem sportisti šogad pievērsās pavisam nopietni, jo katra nianse sarežģītā copes vietā var izrādīties izšķiroša. No sportiskā viedokļa ir ļoti svarīgi pirmajā posmā ieķerties labā pozīcijā. Pats galvenais nenorakties, ja ir ambīcija uz rezultātu tabulas galvgalī.

Tikai divos sektoros no astoņiem varēja prognozēt vismaz kaut kādus lomus. Pārējos bija paredzama cīņa par izdzīvošanu ar lielu varbūtību palikt vispār bez loma. Tomēr bija arī cerība, ka pēc intensīviem treniņiem zivis pievilksies pie sektoriem un sacensībās ķersies nedaudz labāk.

Daugavpilieši ļoti viesmīlīgi uzņēma lielo sportistu saimi. Viss bija noorganizēts labi, varēja redzēt, ka puiši ļoti centās. Bija pat sacensībām norīkots pavārs, kurš ar uzkodām un tēju cienāja sportistus jau pirms starta. Pēc sacensības bija lieliska medījuma gaļas zupa un sautēti kāposti ar medījuma gaļu, viss turpat acu priekšā uz ugunskura gatavots. Mans lielākais paldies pavāram.

Laika apstākļi bija smērā labvēlīgi, neliels mīnusiņš un neliels vējš, sportistiem komfortabli apstākļi. Visi cerēja, ka zivis būs atsaucīgākas kā treniņos. Cerības ir laba lieta, bet realitāte mačos bija skarba. Es ielozējos B sektorā, kurš tāpat kā A sektors bija ar ļoti neglaimojošu prognozi lomu ziņā. Detaļās neieslīgšu, bija nedaudz labāk kā prognozēts - sektorā tikai trīs sportisti palika bez rezultāta. Man ar 5 asarīšiem 60 gramu kopsvarā izdevās izcīnīt pat 3. vietu. Toties A sektors bija pavisam drūms, tur tikai viens sportists ar lomu, pārējie pat copi neredzēja.

Šodienas sektoru uzvarētāji:

A sektorā Krišjānis Lisovskis (OK cope sport/ Groundbaits) - 0,230 kg;

B sektorā Nikolajs Voroņins (MEŽOŅI) - 0,300 kg;

C sektorā Jānis Bitenieks (Carnikavas makšķerēšanas skola) - 0,295 kg;

D sektorā Jurijs Deiko (CopeVkaif/Daugavpils) - 0,225kg.

Komandu vērtējuma TOP 6 pēc pirmās dienas:

CopeVkaif/ Daugavpils

15 Punkti

Makšķerlietas.lv/Ziemeļnieki

21 Punkti

Mēs Zivīm

21,5 Punkti

Tava Cope /Preiļu novads

23 punkti

Carnikavas makšķerēšanas skola

28 punkti

LIARPS

29,5 punkti

Arī tāda cope dažreiz gadās. Šodien 56 sportisti kopā noķēra 4, 07 kg zivju, vidējais svars uz sportistu – 0,073 kg.

Jācer, ka rīt būs lomiem bagātāka diena.

LČ zemledus makšķerēšanā atbalsta Salmo, NGT Latvia, Miloveikals.lv, Shark, Stokker, Milwaukee, Sudrablasis, Latgales asie āķi, C.albula, Daugavpils, Gulbenes un Jēkabpils pašvaldības, LMSF un Copes Lietas.

Agris Rudzāns

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager