Alūksnes ezers no putna lidojuma
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 31.janvāris 2024, 21:47 | Komentēt | 1044 skatījumi

Alūksnes ezerā jauni noteikumi

Spēkā stājušies Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi par licencēto makšķerēšanu Alūksnes novadā.

Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties tiesību aktu portālā https://likumi.lv/.../349387-par-licenceto-makskeresanu...

Lūk, ieskats būtiskākajos punktos:

Licencētā makšķerēšana Alūksnes ezerā notiek saskaņā ar Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem, ievērojot vairākas papildu prasības. Proti, vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt:

  • trīs līdakas, no tām ne vairāk kā vienu garumā virs 70 cm;
  • trīs zandartus, no tiem ne vairāk kā vienu garumā virs 70 cm;
  • ne vairāk par pieciem kilogramiem asaru, no kuriem ne vairāk kā trīs asari drīkst būt garāki par 35 cm, izņemot ledus sezonu, kad asaru garuma ierobežojums nav noteikts;
  • ne vairāk par 10 brekšiem garumā virs 45 cm;
  • citu sugu zivis, atbilstoši Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem;

Papildus mainās arī tas, ka drukātā veidā iespējams saņemt vienas dienas licenci, izņemot līdaku makšķerēšanai maijā. Licenci drukātā veidā var iegādāties Alūksnē, PI "ALJA" Pilssalas ielā 10, degvielas uzpildes stacijā “Virši”, Rīgas ielā 11 un veikalā “RC AINAVA” Pils ielā 15.

Tāpat drukātā veidā iespējams saņemt mēneša licenci par samazinātu maksu, izņemot līdaku makšķerēšanai maijā. To var saņemt PI “ALJA”.

Elektroniskā veidā visas licences iespējams iegādāties tīmekļvietnē www.manacope.lv un mobilā lietotnē "Mana Cope".

Arī bezmaksas licences jāizņem elektroniski.

Izmaiņas skar arī noteikumus makšķerēšanai no laivas Alūksnes ezerā. Jaunā kārtība nosaka, ka makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 10. maija līdz 28. februārim.

Aizliegts atrasties ar ūdens transportlīdzekļiem ūdenstilpē diennakts tumšajā laikā no 1. novembra līdz 28. februārim. Par diennakts tumšo laiku tiek uzskatīts laika periods no stundas pēc saulrieta līdz stundai pirms saullēkta.

Diennakts tumšajā laikā no 10. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Tāpat aizliegta makšķerēšana ar velcēšanas paņēmienu no 10. maija līdz 30. jūnijam, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas. Par makšķerēšanu ar velcēšanas paņēmienu uzskatāma mākslīgas vai dabīgas ēsmas vilkšana aiz ūdens transportlīdzekļa, kurš pārvietojas, izmantojot iekšdedzes dzinēju, elektromotoru vai muskuļu spēku.

Alūksnes ezera aptuvena dziļumu karte

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager