Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 10.marts 2024, 14:49 | 4 komentāri | 7237 skatījumi

Noslēdzies XX PČ zemledus makšķerēšanā Mongolijā

Darbiņš padarīts, lomi nosvērti, punkti saskaitīti. Zināmi čempioni un sportisti pošas uz noslēguma ceremoniju.

Šodiena mūsējiem izvērtās mazāk rezultatīva nekā vakar. Vai arī konkurentiem tā bija vairāk rezultatīva. A zonā, kurā zivju jau prognozēs bija ļoti maz, šodien Harijs Raciborskis jau pirmajās minūtēs tika pie copes, bet pakustināt zivi vispār nespēja! Vai nu tā bija līdaka, vai kas vēl briesmīgāks, tas arī paliks noslēpums. Turpmākajā laikā viss sektors tika nourbts sietā, bet Haris tā arī pie copes vairs netika, un rezultātā nulle gramu tabulā. Tiesa, ne viņam vienīgajam, tādēļ 8.5 punkti.

B zonā Andris Jerums savilka pāri par 7 kg zivju, ar ko pietika 4. vietai. Viņš sākumā netika pirmajā līnijā un ātruma trūkuma dēļ mazliet izrādījās par īsu.

C zonā pēc vakardienas neveiksmes daļēji reabilitējās Krišjānis Lisovskis, savilka bez 8 gramiem 15 kilogramus !!!, bet ar to pietika tikai trešajai vietai. ASV pārstāvim šajā zonā zemledus makšķerēšanas sacensībām kosmisks cipars – 17 kg 126g zivju!!!

D zonā Sandim Gribuškam un arī viņa ranerim mazliet pietrūka pieredzes, pazaudēja 20 minūtes uz liekām kustībām un rezultātā ar 10.862 kg palika 10. vietā.

Kārlim Goldmanam E zonā itkā viss gāja labi, vien varbūt pārāk smaga mormiškas izvēle mazliet kopējo vilkšanas tempu tomēr pabremzēja. Rezultātā ar 14kg 454g 7. vieta zonā. Toties pilnīgā šokā visus atstāja leišu veterāns Arūnas Koska, kas savā pēdējā pasaules čempionāta pēdējā dienā savilka veselus 18.8 kg, uzstādot jaunu pasaules rekordu zemledus makšķerēšanas sacensībās. Vai to var nosaukt par ļoti skaļu durvju aizciršanu vai kā zavādāk, lai spriež cilvēki ar dzejiskāku ievirzi.

Dienas kopvērtējumā šodien Latvija ierindojās 8. vietā, bet gala tabulā summējot abas dienas kopā, esam sestie. Bet izšāva šodien ASV izlase, kas vēl pirms dažām nedēļām aizvadīja treniņus Latvijā un piedalījās mūsu valsts čempionāta otrajā posmā. Šādu pārsteigumu, domājams, negaidīja neviens. Šodien otrie leiši, viņiem par stabilitāti un izcilu sniegumu divu dienu summā jauno čempionu tituls. Sudraba medaļas šovakar kaklā kārs amerikāni, bet bronza – Ukrainas izlasei.

Individuālajā vērtējumā šogad viss pjedestāls lietuviešiem. No mūsējiem visaugstāk, tāpat kā pagājušajā gadā, Andris Jerums. Viņam 12. vieta. Krišjānim 22., Harijam 23., Sandim 30, bet Kārlim 35. vieta pasaulē.

Kā vienu no mūsu izlases mazāk sekmīga starta cēloņiem var atklāt to, ka visā treniņu un sacensību laikā tā arī neizdevās tikt pie sānpeldēm. Vairāku rezultatīvāko komandu barības un ēsmu sastāvā tās bija, un resnākam asarītim, kā arī palielākai raudai reizēm gribējās tieši to. Sevišķi tas bija jūtams sliktākajos sektoros, kur zivju bija izteikti mazāk. Zīmīgi, ka vienā tādā sektorā (A) šodien 1. vieta mājniekam. Kaut kāda viltība jau tur laikam nostrādāja, mājas ledus vai slepenā ēsma – to mēs laikam neuzzināsim.

Amerikāņi aktīvi strādāja treniņos ar dzīvajām tehnoloģijām, tas, izskatās, būs palīdzējis labāk un operatīvāk izprast vietējo zivi. Tāpat viņiem viss kārtībā bija ar ēsmām, barībām un inventāru.

Ja turpinām par mūsējiem, tad acīmredzams ir maliet pietrūkušais laiks treniņiem. To, ka būs jāvelk daudz zivju, puiši saprata. Toties vai tie būs 14, 15, 16 vai 18 kg, kas būs nepieciešami uzvarai zonā, līdz tik precīzai analīzei nesanāca nonākt. Divas trīs dienas vairāk treniņos, kā tas bija leišiem un ukraiņiem (ok, viņi atbrauca jau pāris nedēļas ātrāk), noteikti būtu palīdzējušas izstrādāt metodes, kā sacensību dienā vilkt vēl ātrāk vai vēl lielākas zivis.

Pilna sacensību tabula šeit:

Viss šis sarežģītais ceļojums būtu grūti iedomājams bez mūsu izlases lieliskajiem atbalstītājiem: Salmo Fishing Latvija ar ērtajiem Norfinkostīmiem, veikala Zebra Master dotie urbji lieliski tiek galā ar Ugi ezera vareno ledu, kā arīzābaciņi ir ļoti silti un ērti. Liels paldies par atbalstu veikalam SHARK makšķernieku veikals - Daugavpils, veikalam OK Cope, veikalam Ratter Baits, Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija, Milwaukee Tool urbjmašīnas ir liels atspaids treniņu procesā.

30 kg divās dienās

Šobrīd apbalvošanas ceremonija, tad jau vēlāk vēl kāda interesanta info.

No Mongolijas pa tiešo Copes Lietām ziņoja Agris Rudzāns

 
 
[4] Komentāri | dilst | aug
 
janeks.d

Uz PČ brauc tikai stiprākie

Tā ka sestā vieta ar ir labi

10.mar Atbildēt | Ziņot 1
SerBar

brauc bagatakie, pat Grabovskis nevar atlauties tadu izklaidi

13.mar Atbildēt | Ziņot 0
divrocis

Latvija…..;( . Ar nožēlu jāatzīst,ka mana valsts nespēj iedot mūsu “karavīriem” ne apģērbu,ne zābakus,ne ledus urbjus,ne lieku treniņu dienu,ne vēl būtiskas detaļas,lai būtu reāls pienesums cīņai par medaļām.

11.mar Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

Paldies mūsu izlasei! Paldies vīriem par darbu!!

11.mar Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager