Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Pasākumi | 3.aprīlis 2024, 15:19 | 1 komentārs | 537 skatījumi

Makšķerniekiem bagātīga programma Outdoor Riga 2024

Kā tikt pie trofejas līdakas, zandarta, karpas, brekša, sama? 5., 6. un 7. aprīlī Ķīpsalā notiks izstāde “Outdoor Riga 2024”, kuras ietvaros izstrādāta aizraujoša sarunu programma makšķerniekiem. Viesu vidū būs ne tikai labākie Latvijas copes gidi, sportisti, dažādu sacensību čempioni un arī Pasaules vicečempions, bet pirmo reizi arī viesi no Somijas. Kā īpašais viesis sestdien ar unikālu stāstu par Pasaules apceļošanu būs satiekams riteņa un laivas hibrīda – BeTRITON amfībijas - izgudrotājs Aigars Lauzis. Ar makšķernieku meistarklasēm uz skatuves viesosies Kaspars Holms, Uģis Circenis, Normunds Ikomass, Krišjānis Lisovskis, Mārtiņš Balodis, Aigars Zumbergs, Ričards Milašs un somu mānekļu meistars Marko Palkeinens. Sarunas vadīs Gunārs Klēģers.

Programma šogad pielāgota aktualitātēm copes pasaulē. Joprojām savā popularitātes zenītā turas plēsīgo zivju trofeju makšķerēšana – milzu līdakas, zandarti, asari, laši, taimiņi, sami. Palielinās to makšķernieku skaits, kas ne tikai vēlas, bet arī māk tās noķert. Nozīmīgu lomu šajā makšķernieku un zivju sacensībā spēlē arī tehnoloģiju attīstība. Sarunās ar pieredzējušākajiem šī žanra copmaņiem tiks noskaidrots, kādas tendences šobrīd valda viņu laivās, kāds ir skats uz trofeju zivju copi.

Vienlaikus pieaug interese arī par fīdermakšķerēšanu un miermīlīgajām zivīm. Savos noslēpumos, kas noderēs gan iesācējiem, gan profiem, dalīsies 2023. gada Pasaules vicečempions fīdermakšķerēšanā Krišjānis Lisovskis. Savu popularitāti nezaudē arī karpu makšķerēšana, kam par pierādījumu ir šogad Latvijā notiekošie Pasaules čempionāti karpu makšķerēšanā sievietēm un jauniešiem. Par sportistu trikiem, kā piemānīt pat pašu uzmanīgāko šīs sugas zivi un kā tikt pie trofejas izmēra karpas, stāstīs Aigars Zumbergs un Latvijas izlases dalībnieks Ričards Milašs. Savukārt ieskatu Somijas plēsīgo zivju copes tendencēs sniegs trīs mānekļu meistari un sacensību dalībnieki no Somijas ar Marko Palkeinenu un “Fin Custom Lures” priekšgalā. Tās ietvaros notiks arī spinerbaitu pielietošanas meistarklase.

Atvērtās skatuves programma

6.04.2024.

11:00-11:45 Trofejas zivju resursi un makšķernieku paradumi: statuss un tendences. Copes gidi Normunds Ikomass, Kaspars Holms un Uģis Circenis. Vada Gunārs Klēģers.

Saruna ar vīriem, kas uz un pie ūdens pavada pārsimts dienas gadā. Kā mainās trofejas zivju cope – kas interesē makšķerniekus un ko par to domā zemūdens plēsēji – paliek vairāk, mazāk, piesardzīgāki?

12:00-12:45 Medību suņu parāde

13:00-13:45 Ceļošana, izgudrošana un pasaules iekarošana - BeTRITON amfībijas. Stāsta Aigars Lauzis, BeTriton līdzdibinātājs, uzņēmuma vadītājs, izgudrotājs. Vada Gunārs Klēģers.

Četrus gadus Aigars arī pavadījis ceļā pavisam tiešā nozīmē - ar velosipēdu nobraucis 30 000+ km no Londonas līdz Tokijai, ik pa brīdim piestājot un strādājot par dizaineru tādās pilsētās kā Stambula, Dubaija, Singapūra un Šanhaja (2013-2017). Šis ceļojums, kas transformējis arī pašu, iedvesmoja attīstīt ideju par amfībiju radīšanu, lai piedāvātu atšķirīgu, ilgtspējīgu un aizraujošu ceļojumu pieredzi. 2020. gadā Aigars īstenoja savu vīziju, nodibinot uzņēmumu un radot produktu BeTriton, kas ir izpelnījies lielu interesi visā pasaulē.

14:00-14:45 Spinerbaitu meistarklase un Somijas plēsēju copes tendences (ar LAT tulkojumu). Marko Palkeinen & FinCustomLures. Vada Gunārs Klēģers.

Pirmo reizi uz Outdoor Riga skatuves – somu plēsīgo zivju makšķernieku komūnas pārstāvji! Trīs mānekļu meistari, starptautisku sacensību dalībnieki, kas klātienē dalīsies ne tikai ar šā brīža Somijas plēsīgo zivju copes tendencēm, bet arī ar viena no saviem meistardarbiem – spinerbaitu – lietošanas meistarklasi.

7.04.2024.

11:00-11:45 Meistarklase: Samu cope - no kvoka līdz LIVE. Mārtiņš Balodis, makšķerēšanas entuziasts un atbalstītājs, veikala Eholotes.eu radītājs un vadītājs. Vada Gunārs Klēģers.

Sams ir lielākā saldūdens zivs Latvijas ūdeņos. Šo milzeņu makšķerēšana Latvijā kļūst arvien populārāka. Saruna būs vērtīga gan iesācējiem, gan pieredzējušiem samu copes piekritējiem, kur stāstīsim ne tikai par inventāra izvēli un precīzu pielietojumu, bet arī par pašu samu uzvedības niansēm un makšķerēšanas taktikām.

12:00-12:45 Fīdera meistarklase: ekipējums, barība, taktika. Krišjānis Lisovskis, Pasaules vicečempions fīdermakšķerēšanā. Vada Gunārs Klēģers.

Arī fīderis debitē uz Outdoor Riga skatuves! Sarunā ar vienu no zinošākajiem un pieredzējušākajiem šī copes žanra pārstāvjiem apskatīsim gan tehniskās nianses, gan arī fīdera copes taktiku.

13:00-13:45 Dzīvnieku pievilināšanas priekšnesums

14:00-14:45 Kā noķert milzu karpu jeb Ko sportisti Tev nestāsta. Aigars Zumbergs, NGT sponsorēts profesionāls makšķernieks, un Ričards Milašs, Latvijas karpu makšķerēšanas pieaugušo izlases dalībnieks, jauniešu izlases kapteinis. Vada Gunārs Klēģers.

Karpu cope Latvijā kļūst arvien populārāka ne tikai sportistu vidū, bet arī makšķernieku sabiedrībā kopumā. Pie lielajām gan izdodas tikt retajam. Šajā meistarklasē dalīsimies ar sportistu noslēpumiem, kas noderēs arī atpūtas copē!

Uz tikšanos Ķīpsalā!

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
FishMV

Istādēs tikai palikuši tie, kam vēl apakšā lielā sponsoru nauda stāv.

5.apr Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager