Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Inventārs | 6.maijs 2024, 17:07 | Komentēt | 649 skatījumi

Enkurs mazām laivām

Lielo laivu īpašniekiem jau sen ir zināmas seklūdens enkurošanās sistēmas, kas burtiski iedzen gruntī cietas spices un tādā veidā notur laivu nekustīgi. Pazīstamākā no tām ir Minn Kota Talon. Tomēr šīs sistēmas ir samērā lielas un smagas, tāpēc uz mazas piepūšamās laivas un kajaka nav uzstādāmas. Cita lieta ir jaunais Power-Pole Micro Anchor. Šis mazais enkurošanas mehānisms ir pavisam viegls, uzstādāms praktiski uz jebkura peldlīdzekļa svarā līdz 700 kilogramiem un noturēs to droši un nekustīgi gan vējā, gan straumē.

Micro Anchor ir izcili ērts lietošanā. Mehānisms ir vadāms ar divām pogām. Pavisam vienkārši – ar vienu pogas spiedienu spice iebrauc dziļumā un ieduras gruntī. Nospiežot otru, spice uzbrauc augšā – un vari doties tālāk. Pogas var tikt izvietotas uz atsevišķas pults vai, piemēram, uz pedāļa, kas ļauj vadīt to ar kāju.

Enkura mehānisms ir ļoti kluss un darbināms elektriski no 12 voltu akumulatora. Šim mērķim var izmantot to pašu akumulatoru, kas darbina elektromotoru. Gadījumam, ja šādu motoru nelieto, jāiegādājas neliels tieši enkuram piemērots 12V akumulators.

Tāpat mazais enkurs ir arī vienkārši demontējams pārcelšanai uz citurieni vai laivas transportēšanai.

Papildus Micro Anchor mehānismam ir jāiegādājas spice. Šeit ir divas opcijas – tā var būt Power-Pole Heavy-Duty Spike vai Ultra-Lite Spike. Vieglākām laivām un kajakiem piemērotāka būs Ultra-Lite Spike, kuras garums ir 6 vai 8 pēdas. Lielākām un smagākām laivām, piemēram, alumīnija basu laivām, labāk izvēlēties izturīgāko un smagāko Heavy-Duty Spike versiju, kas pieejama 8 pēdu garumā.

Jāatceras, ka viena spice noturēs laivu vietā, tomēr neatturēs no grozīšanās vēja ietekmē. Ja gribas turēties pilnīgi nekustīgi, piemēram, ar purnu pret makšķerēšanas punktu, nāksies instalēt divus šādus enkurus.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager