Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 13.maijs 2024, 22:49 | Komentēt | 448 skatījumi

Kraukšķīga mīklā cepta vilkzivs

Vilkzivs ir neparasta, varētu pat teikt, mežonīga zivs, kas dzīvo Ziemeļjūras un Baltās jūras reģionā. Daudzās valstīs tā skaitās delikatese.

Vilkzivij ir masīvs ķermenis, kas atgādina vēdzeli vai samu, un liela galva ar briesmīgiem zobiem. Tautā runā, ka vikingi vilkzivi esot izmantojuši suņu vietā. Taču tai ir maiga, sulīga, nedaudz salda gaļa, un, neskatoties uz briesmīgo paskatu, tā ir ļoti garšīga.

Pēc šīs receptes var pagatavot jebkuru jūras zivs fileju, ne tikai vilkzivi.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg vilkzivs
  • 2 olas
  • Milti,
  • Rīvmaize
  • Augu eļļa
  • Zivju garšvielas
  • Ķiploka daiviņa
  • Timiāna vai rozmarīna zariņš
  • Sāls
  • Melnie pipari

Pagatavošana:

Vilkzivs steikam noņem ādu un atdala gaļu no muguras asakas.

Fileju sagriež trīs daļās, apsāla, pieber zivju garšvielas un maltus melnos piparus.

Olām pievieno 2 ēdamkarotes auksta ūdens, nedaudz sāls un visu saputo.

Filejas gabalus iemērc olā, miltos, tad atkal olā un beigās rīvmaizē.

Cep sakarsētā eļļā zeltaini brūnus no visām pusēm. Cepot pievieno saspiestu ķiploku daiviņu un timiāna vai rozmarīna zariņu – tas iedos savu garšu.

Apceptos zivs gabalus liek lēzenā traukā un cepeškrāsnī 10 minūtes cep līdz galam 180 grādos.

Pasniedz ar kādu mērci un citronu. Kā piedevas var izmantot kartupeļu biezeni, frī kartupeļus un svaigus dārzeņus.

Labu apetīti!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager