Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Copes vieta | 26.maijs 2024, 17:58 | Komentēt | 1136 skatījumi

AG karpu dīķis

Modernās karpu copes dīķis Vaiņodes pusē. Ūdens platība – 5,2 ha ar Dienvidkurzemei raksturīgo šarmu.

Pēc dīķa apsaimniekotāja Alda teiktā, te mīt 4,5–5 tonnas zivju. No tām četrām piecām karpām vajadzētu būt virs divdesmit kilogramiem. Vidējais zivs svars ir 8–10 kg. Mazākās laistās karpiņas bijušas ap 4 kg, bet makšķernieki stāstījuši arī par mazākām. Tas nozīmē, ka veiksmīgas faktoru sakritības gadījumā zivis dīķī labprāt arī nārsto.

Bez karpām lomā var gadīties amūri ar vidējo svaru 7–12 kg, galvu ziņā – 100 gabali (ielaistais daudzums). Platpieres – 30 gabalas; ielaišanas brīdī mazākā zivs svēra 17 kg.

Piezvejā, protams, neiztikt bez ierastajām baltajām zivīm, kā arī esot viens patīkams bonuss – sams. Svars gan šim nav zināms.

Maksa par makšķerēšanu ir gana adekvāta:

3 kāti uz cilvēku – 20 eiro diennaktī; ja četri kāti – tad 25 eiro.

Vienā sektorā ir būdiņa ar elementārām komforta lietām – elektrība un krāsniņa siltumam drēgnā laikā. Par to gan būs jāpiemaksā 10 eiro.

Sveramsoma/uzglabājamais maiss un karpu gulta tiek nodrošināti – līdzpaņemtos savējos izmantot nedrīkst, lai neievazātu kādu slimību.

Visas noķertās zivis 100% ir jāatlaiž. Atšķirībā no karpām ar amūriem visas ar bildēšanos un atlaišanu saistītās manipulācijas jāveic uzreiz pēc izvadīšanas. Ievietot uzglabājamā maisā un gaidīt diennakts gaišo laiku nav ļauts.

Pēdējam makšķerēšanas metram drīkst lietot tikai un vienīgi modernās karpu montāžas, no kurām noraušanas gadījumā zivs var atbrīvoties. Drīkst izmantot arī fletu.

Diemžēl vai par laimi, cope dīķī ir tikai un vienīgi ar rekomendācijām. Lai kādam neiezagtos prātā ķecerīga doma – pa dīķa perimetru tiek veikta video novērošana.

Ar amūriem šajā dīķī lūgums apieties īpaši akurāti

Nedaudz par manas ekspedīcijas kolēģiem, kuri šoreiz uz copi bija koncentrējušies vairāk. Abi tika pie skaistām zivīm, kaut arī vairāki faktori liecināja, ka zivs uz barošanos ir kūtra. Viens par barības bāzi bija izvēlējies saldo līniju, otrs pretēji – zivīgo. Kā redzams bildēs, strādāja gan – gan.

Montāžās un pavadās nekāda kosmosa nebija – standarta helikoptera montāžas ar blow back tipa pavadu kombinācijā ar 6. izmēra kurv shank āķiem. Kā ēsma vislabāk sevi parādīja Latvijas veikalos brīvi nopērkamā ražotāja vafteri.

Pagājušajā gadā šeit notika arī sacnsības dzelzs senioriem, uzvarēja Vilnis Ķiepis.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager