Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Inventārs | 29.maijs 2024, 01:40 | Komentēt | 471 skatījums

Gatavas mušas

Viens no mītiem, kas daudziem asociējas ar mušošanu, ir tāds, ka katrs šī copes veida entuziasts pats sien savas mušas. Nereti nāk prātā īpaši šim mērķim ierīkoti kabineti ar desmitiem skapīšu un simtiem atvilktņu, pielādētām ar dažādām spalvām, diegiem, sintētiskiem materiāliem un retu dzīvnieku ādām. Savukārt paši sējēji vairāk atgādina mazus meža dīvainīšus, kas visu ziemu pavada šajos tumšajos kabinetos ar vienu galda lampiņu, mēģinot maksimāli precīzi atdarināt kāda kukaiņa formas uz mikroskopiska izmēra āķīša.

Mušu komplekti dažādiem copes formātiem.

Lai arī šādu cilvēku tiešām netrūkst, lielais vairākums paši sev mušas tomēr nesien. Un nebūt nejūtas slikti vai daudz zaudējuši. Reāli runājot, mušu siešana ir stipri komplicēta nodarbe, kas prasa gan zināšanas, gan iemaņas. Un atmaksājas tā pavisam retos gadījumos. Inventāra un materiālu iegādē iztērētie līdzekļi ir ievērojami, un visus materiālus tāpat nekad neiznāks izmantot. Tieši otrādi – arvien būs vēlme izmēģināt kādus jaunus diegus un spalvas, bet iepriekš sapirktie krāsies atvilktnēs.

Tad kādas ir alternatīvas? Latvijas makšķerēšanas veikalos patiešām neredz stendus ar plašu mušu izvēli dažādām situācijām. Tomēr tas nenozīmē, ka tādi neeksistē. Katrs, kas ir pabijis kaut vai tajā pašā somu vai zviedru Lapzemē, zinās, ka turienes copes veikalos iegādāties mušas var. Protams, izvēle nav bezgalīga, bet ir.

Daudz plašāka tā kļūst, parokoties internetā. Tur var atrast ļoti plašu piedāvājumu – no Ķīnas izstrādājumiem par ļoti zemām cenām līdz augstas klases meistaru pasūtījuma darinājumiem.

Mušas Baltijas jūras taimiņam

Jautājums, protams, šajā gadījumā vienmēr paliek par materiālu kvalitāti. Vienu un to pašu mušu var uzsiet no dažādiem materiāliem, un katram no tiem ir savas īpašības un sava ietekme uz mušas iznešanos, turklāt pēc fotogrāfijas atšķirību noteikt ir nereāli. Tāpēc apdomīgākie makšķernieki uzticas pārbaudītām vērtībām – vai nu labi pazīstamiem meistariem, ar kuriem par pasūtījumu vienojas personiski, vai ražotājiem ar daudzu gadu pieredzi un reputāciju. Tādu nebūt nav maz, un šeit kā piemērs viens no tiem.

Grando ir turpinājums 30 gadu vēsturei, kas rakstīta ar zīmola Dragon Tackle vārdu. Sākuši savu darbību 80. gadu sākumā, šie britu mušiņsiešanas meistari ir paplašinājuši biznesu līdz globālam mērogam. Šobrīd zīmolam ir dīleri jau vairākās Eiropas valstīs, kā arī iespēja pasūtīt jebkuras Grando mušas internetā.

Mušas ir sakomplektētas pārdomātos un gadu gaitā sevi pierādījušos komplektos, kas atvieglo izvēli mazāk pieredzējušam makšķerniekam. Savukārt tiem, kas zina, kas nepieciešams, mušas var pasūtīt pa vienai, turklāt dažādos izmēros. Vēl vairāk – pašiem profesionālākajiem ir izvēle no tūkstošiem custom tipa modeļu, kas tiek sieti un piedāvāti limitētā skaitā. Piemēram, viendienītes modeļu vien ir vairāk par 40.

Līdakmušas dažādās krāsu variācijās

Jaunums Grando sortimentā ir nodeva pasaulē strauji augošajai copmaņu vēlmei ķert līdakas ar mušiņkātu. Daudzviet šī metode pārspēj pat citas tradicionālās. Visticamāk, tāpēc, ka līdakām ar mušām līdz šim ir bijis mazāk darīšanas un tās uz krāsainiem spalvu kušķiem raugās mazāk skeptiski.

Lai nu kā, Grando sortimentā tagad ir Comet līdakmušas, kas aprīkotas ar izturīgiem Sakuma Manta 5/0 izmēra āķiem, akrila galvu un 3D epoksīda acīm. Ķermenim izmantotās Whiting Grizzly spalvas atgrūž ūdeni, un slaidā muša ir salīdzinoši viegli iemetama. Dažādās krāsu kombinācijas būs piemērotas dažādiem copes apstākļiem.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager