Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 30.maijs 2024, 01:26 | Komentēt | 686 skatījumi

Līnis želejā bez asakām

Agrāk katru Vecgada vakaru visi skatījās vienu filmu, kur galvenais varonis teica šādus vārdus: “Kāds gan draņķis ir šī jūsu zivs želejā,” un izņēma kārtējo asaku no mutes. Tik tiešām – ir zivis, kurām ir ļoti daudz asaku, un līnis šai ziņā ir rekordists. Taču mana recepte piedāvā zivi želejā, kam par asakām nebūs jādomā, un to droši varēs dot arī maziem bērniem. Process var likties darbietilpīgs, taču šis gardums rotās jebkuru svētku galdu!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg līņa
  • 2 ēd.k. malta cūkas cauraudzīša
  • 5–8 paipalu olas
  • 1 ola
  • 1–2 burkāni
  • Pussauja zaļo zirnīšu (var būt saldēti)
  • Selerijas sakne
  • Dilles vai diļļu kāti
  • Citrons
  • Laurlapas
  • Melnie pipari
  • Smaržīgie pipari
  • Koriandra sēklas
  • Sāls





Pagatavošana:

  • Līni izķidā. Gar mugurkaulu griežot, noņem abas filejas un nogriež spuras. Fileju atdala no ādas. Vēdera asakas var palikt – divreiz izmaltas gaļasmašīnā, tās nebūs jūtamas. No galvas izņem žaunas. Tādējādi ir iegūtas divas frakcijas: fileja un galva, āda, spuras un muguras asaka.
  • Galvu, ādu un asakas ieliek aukstā ūdenī un vāra buljonu.
  • Kad virums ir uzvārījies, to noputo un pieliek klāt burkānus, selerijas sakni, dilles un garšvielas. Vāra 20–30 minūtes. 7 minūtes pirms vārīšanās beigām pieber zaļos zirnīšus.
  • Zivs fileju divas reizes samaļ gaļasmašīnā, pievieno cūkas gaļu, olu, sāli un maltus melnos piparus. Visu rūpīgi samaisa un atstāj 10 minūtes nostāvēties.
  • Ar slapjām rokām izveido mazas bumbiņas un saliek tās uz virtuves dēlīša. Svarīgi ir bumbiņas vārošā buljonā likt iekšā vienlaicīgi, tāpēc tās ir jāsagatavo iepriekš.
  • Buljonu izkāš caur marli vai smalku sietiņu un salej atpakaļ katlā vārīties.
  • Pievieno zivs bumbiņas un vāra 5–6 minūtes. Želatīns klāt nav jāliek, jo līnis pats ir bagāts ar želējošām vielām.
  • Kad virums ir atdzisis, pārlej traukos, kur tas saželēs. Pievieno uz pusēm pārgrieztas vārītas paipalu olas un mazus citrona gabaliņus. Noliek vēsā vietā vai ledusskapī.

Labu apetīti!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager