Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 17.jūnijs 2024, 00:00 | Komentēt | 329 skatījumi

Cepts sams ar sparģeļiem un ķiploku sviesta mērci

Vasara ir samu laiks. Sams – tā vispirms ir rūpīga gatavošanās copei, tad cīņa ar spēcīgu pretinieku, bieži pat pāris stundu garumā, bet noslēgumā – gardas pusdienas vai vakariņas. No sama var pagatavot ļoti daudz garšīgu ēdienu. To var, piemēram, kūpināt – kūpināts sams ir izcila delikatese. No galvas, astes un spurām var pagatavot fantastisku zupu un galertu. Šoreiz pagatavošu sviesta-citrona mērcē ceptu sama fileju ar sparģeļiem. Sams un sparģeļi tiks cepti kopā ar bagātīgu sviesta mērci. Spilgtā citrona garša lieliski sader ar sviestu, bet ķiploki šim lieliskajam ēdienam piešķirs asu pieskārienu.

Sastāvdaļas:

  • 1–2 porcijas sama filejas
  • 300–400 g sparģeļu
  • 2 ēd.k. dārzeņu vai vistas buljona vai ūdens
  • Citrons
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 4 ēd.k. sviesta
  • Rozmarīna zariņi
  • 2 ēd.k. svaigu sasmalcinātu pētersīļu vai diļļu
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Gatavošana:

  • Sparģeļiem ar kartupeļu nazi no kātiņiem notīra mizu un nogriež resnos galus.
  • Zivi no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem.
  • Traukā izklāj cepampapīru, saliek virsū sparģeļus un blakus sama fileju.
  • Pagatavo ķiploku-sviesta mērci: trauciņā izkausē sviestu, pieliek klāt saspiestus ķiplokus, pielej buljonu vai ūdeni un visu samaisa.
  • Pārlej ar šo mērci sparģeļus un sama fileju.
  • Apslaka visu ar puscitrona sulu. Piemet rozmarīna zariņus. Var uzlikt arī pāris kubiņus sviesta.
  • Trauku pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 200 grādos 12–15 minūtes.
  • Tad noņem foliju un cep vēl 5 minūtes.
  • Apkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager