Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Ja tev garšo cepts lasis, tad tu noteikti novērtēsi šo vienkāršo gatavošanas veidu. Es iesaku uztaisīt laša steiku bez asakām – tikai maigu fileju ar aromātisku citrusu un medus aromātu.
Sastāvdaļas:




Pagatavošana:
Laša steikam izgriež vēdera un muguras asakas.
Vienā pusē no filejas atgriež ādu, kā ir parādīts fotogrāfijā. Šo pusi filejas ierullē iekšā, apliek ar otru filejas pusi un aptin ar ādu. Izveidojas apaļš laša gabals. Pāris reizes aptin to ar pārtikas auklu un sasien.
Sagatavo mērci. Ņem tējkaroti sojas mērces, ēdamkaroti olīveļļas, tējkaroti medus, pusi no citrona sulas, nedaudz sāls un melno piparu. Visu samaisa un apsmērē steiku.
Cepamtraukā ieklāj cepampapīru, centrā novieto apelsīna šķēli un uz tās uzliek ar mērci apsmērēto lasi. Apkārt saliek citrona un apelsīna šķēles, rozmarīna un timiāna zariņus. Uz steika uzliek pusi no apelsīna šķēlēm.
Ievieto līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes. Laiku nosaka vizuāli – līdz zivs un apelsīns ir apcepies zeltaini brūns.
Izvāra rīsus, saliek tos pannā, pievieno saldo krējumu un spinātus. Cep, līdz spināti ir sacepušies. Var pievienot nedaudz ūdens vai baltā vīna, tad pacep vēl kādas 5 minūtes.
Gatavo laša steiku pasniedz ar rīsiem vai arī ar risoto ar spinātiem. Var arī izmantot citas piedevas. Uz šķīvja vispirms kārto rīsus, bet tiem virsū uzliek zivi.
Labu apetīti!
Foto: A. Jansons
