Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Reiz, makšķerējot Daugavas krastā, es iepazinos ar vecu copmani, kurš mani pacienāja ar pašgatavotu sama konservu stikla burkā, un tas bija fantastisks!
Tā samu vecais vīrs taisa jau daudzus gadus, un zivs sanāk ļoti maiga un sulīga, jo gatavojas savā sulā. Plus sams burkā atrodas želejā, jo tā āda satur ļoti daudz recējošās vielas. Šādu konservu šis vīrs gatavo autoklāvā, taču, lai ātrāk tiktu pie ēšanas, var izmantot arī parasto cepeškrāsni.



Sastāvdaļas:
Sama fileja
Melnie un smaržīgie pipari
Koriandra sēklas
Lauru lapas
Ķiploks
Augu eļļa (var izmantot saulespuķu)
Sāls
Pagatavošana:
Sama fileju sagriež nelielos gabalos – tā, lai tos varētu dabūt iekšā burkā. Apcep uz pannas, līdz āda kļūst nedaudz zeltaina, – tas aizņem 3–4 minūtes no katras puses. Cepot apkaisa ar sāli.
Tad sama gabalus ieliek burkā. Katrā burkā ieber šķēlītēs sagrieztu ķiploku, 3–4 lauru lapas, dažus smaržīgos piparus un nedaudz koriandra sēklu.
Ielej pāris ēdamkarotes ūdens un 2–3 ēdamkarotes augu eļļas. Filejas gabalus ar dakšiņu sablietē cieši vienu pie otra.
Uzliek vāku, taču neaizgriež. Liek aukstā cepeškrāsnī kādā traukā, kur izklāts cepampapīrs. Cep 100 grādos 2 stundas.
Tad vāku aizgriež un ļauj burkām atdzist. Pēc tam saliek tās ledusskapī.
Otrā dienā, kad sams sarecējis, var likt galdā.
P.S. Ledusskapī to var uzglabāt apmēram divas nedēļas.
Labu apetīti!