Makšķerēšana jūrā

Kāds tagad ir bijis Kolkā? Butes kožās? Un kā ir ar zālēm?
2.septembris 2015, 14:11 | links
 
Arī man interesē kas notiek Jūrkalnē,vai patiešām neviens nav bijis?
2.septembris 2015, 13:33 | links
 
vai kads bija jurkalne? un ka ar copi tur?
30.augusts 2015, 09:48 | links
 
jāēd cepumus,kad čigānu saule spīd:D,kāds lūžņā nav bijis?,paldies!
30.augusts 2015, 06:42 | links
 
Akmeņraga bāka 28.08-29.08 (nakts cope)
uz 4triem neviena piesitiena, cik gudri aizbraucam tik gudri atbraucām.
Jūra nāca uz krastu, vēš traks, mēnes spīd- gaiš kā dienā.

Peteris27, 29.augusts 2015, 10:12


Gadās, ka pilnmēnesī ir izdevusies nakts cope, bet biežāk laikam tomēr, ka dēļ mēness copes naktī nav.
29.augusts 2015, 23:35 | links
 
Arī prātīgi teikts...:)
29.augusts 2015, 22:27 | links
 
praktiskajā copē būtiski ir saiet kopā , nevis soļot sāņus:)
29.augusts 2015, 21:56 | links
 
Urmaas ,kā parasti, prātīgi runā..:).
Dažreiz nosoļojot ~100m sāņus, var būtiski uzlabot copi...
29.augusts 2015, 20:54 | links
 
Filejas ļoti labi turās uz āķa. Un neaizmirstiet, ka lietojot mazāk āķus iemetiens būs tālāks. Kas reizēm ir noteicošais. Katrs āķis ar ēsmu rada nelielu papildus pretestību. Ar to ari pietiek, lai attālums mainītos pat būtiski. Metieniem jābūt precīziem tāpatiņās kā fīdercopē. Ja cope apstājas, tad der "pasoļot" un bieži vien cope atsākās citā distancē un/vai citā vietā.
29.augusts 2015, 14:27 | links
 
Akmeņraga bāka 28.08-29.08 (nakts cope)
uz 4triem neviena piesitiena, cik gudri aizbraucam tik gudri atbraucām.
Jūra nāca uz krastu, vēš traks, mēnes spīd- gaiš kā dienā.
29.augusts 2015, 10:12 | links
 
es nečakatējos ar'tīrīšanu,kur vel filēšau.Ar šķērēm sagriežu ar visā ķeskām un uz āķi virsū

gatins38, 28.augusts 2015, 20:34


Agrāk slinkoju un arī griezu gabaliņos. Tagad cenšos neslinkot un taisīt filejas - ķeras labāk. Citādi - kā kādreiz anekdotē - trešās šķiras suņa gaļu cērt kopā ar būdu
29.augusts 2015, 09:09 | links
 
Uz šodienu bute nav ne tīklos,ne murdos,4 vakarus pēc kārtas,ne piesitiena.Esmu mēģinājis sālītu,ķiplokotu ēsmu,0.Blakus makšķerei ēsma bez piedevām strādā.Fakts ir tāds,ka sālīta ēsma ir stingrāka,labi turas uz āķa.
29.augusts 2015, 08:58 | links
 
Esmu mēģinājis arī ar ķiplokiem,bet būtisku atšķirību nejutu.Katrā gadījumā ir jāpiekrīt ,ka tā plekste ir liela gardēde un apetīte tai ir mainīga...
29.augusts 2015, 08:33 | links
 
citreiz vajag fileju bez asakām, citreiz pietiek, ja nogriež tāpat gabalu ar visu asaku. Par ķiplokiem nezinu, neesmu mēģinājis, bet pašus ķiplokus reiz kāds bija atstājis vai aizmirsis krastā. Nu vietējais teica, ka tā esot laba lieta šim procesam. Sagriež fileju, sajauc kopā ar ķiplokiem vakarā un no rīta uz copi. Vai arī ķiploku mērci varot izmantot.
28.augusts 2015, 22:04 | links
 
es nečakatējos ar'tīrīšanu,kur vel filēšau.Ar šķērēm sagriežu ar visā ķeskām un uz āķi virsū
28.augusts 2015, 20:34 | links
 
Es domāju, ka gabalos var griezt tikai gatavu fileju nevis iztīrītu reņģi. Pie jūras vajag asu nazi, atrast kādu dēlīti, uz kuras tirgū pirktai reņģei gar asaku nogriež fileju. Bet to ne vienmēr jāliek visu uz āķa. Ja reņģes lielākas, var dalīt uz pusi, vai pat gareniski uz pusi un tos vēl uz pusi. Butei mute plešas, bet milzīgu kumosu ne vienmēr paņem

diametrs, 28.augusts 2015, 14:45


Griežu tieši iztīrītu-perfekta zacene,plus lieliski turās uz āķa.Fileja cits stāsts.Smuki no sāniņa ar asu nazīti,var izgriezt ko vien vajag.Par lieliem kumosiem runājot ir eksperimentēts-ņem bet nelabprat, bet ir iespēja tikt pie kāda cita jūras ēdāja un laba izmēra.
28.augusts 2015, 15:08 | links
 
Es domāju, ka gabalos var griezt tikai gatavu fileju nevis iztīrītu reņģi. Pie jūras vajag asu nazi, atrast kādu dēlīti, uz kuras tirgū pirktai reņģei gar asaku nogriež fileju. Bet to ne vienmēr jāliek visu uz āķa. Ja reņģes lielākas, var dalīt uz pusi, vai pat gareniski uz pusi un tos vēl uz pusi. Butei mute plešas, bet milzīgu kumosu ne vienmēr paņem
28.augusts 2015, 14:45 | links
 
Man kā iesācējam, lūdzu pastāstiet.
1. Visi runā par filejām - renģes, rauda, breksis - tātad, vai tā ir patiešām fileja, bez asakām, jeb kā? Saprotu ka ādu nost ņemt nevajag, jo tā palīdz tam zivs gabalam pie āķa turēties.
2. Kā ar to "ķiplokēsmu" apšlaksta ar ķiplokiem irpriekš un tad notur? Vai pirms met sistēmu iekšā?
AIZEJ UZ JEBKURU RIMI PAŅEM TĪRĪTĀS REŅĢES UN UZ PRIEKŠU NEKĀDUS ĶIPLOKUS NEVAJAG-GRIEZ NELIELOS GABALOS UN SPRAUD UZ ĀĶA,VISA MATEMĀTIKA
SvetaisJur, 28.augusts 2015, 12:15

MADHAUSE, 28.augusts 2015, 12:52
Tātad arī par zivs "filejām" tas ir tikai nosaukums, griez tik gabalos un spraud uz āķa, pareizi?

SvetaisJur, 28.augusts 2015, 13:57


Pareizi
28.augusts 2015, 14:13 | links
 
Man kā iesācējam, lūdzu pastāstiet.
1. Visi runā par filejām - renģes, rauda, breksis - tātad, vai tā ir patiešām fileja, bez asakām, jeb kā? Saprotu ka ādu nost ņemt nevajag, jo tā palīdz tam zivs gabalam pie āķa turēties.
2. Kā ar to "ķiplokēsmu" apšlaksta ar ķiplokiem irpriekš un tad notur? Vai pirms met sistēmu iekšā?
AIZEJ UZ JEBKURU RIMI PAŅEM TĪRĪTĀS REŅĢES UN UZ PRIEKŠU NEKĀDUS ĶIPLOKUS NEVAJAG-GRIEZ NELIELOS GABALOS UN SPRAUD UZ ĀĶA,VISA MATEMĀTIKA
SvetaisJur, 28.augusts 2015, 12:15

MADHAUSE, 28.augusts 2015, 12:52

Tātad arī par zivs "filejām" tas ir tikai nosaukums, griez tik gabalos un spraud uz āķa, pareizi?
28.augusts 2015, 13:57 | links
 
Man kā iesācējam, lūdzu pastāstiet.
1. Visi runā par filejām - renģes, rauda, breksis - tātad, vai tā ir patiešām fileja, bez asakām, jeb kā? Saprotu ka ādu nost ņemt nevajag, jo tā palīdz tam zivs gabalam pie āķa turēties.
2. Kā ar to "ķiplokēsmu" apšlaksta ar ķiplokiem irpriekš un tad notur? Vai pirms met sistēmu iekšā?
AIZEJ UZ JEBKURU RIMI PAŅEM TĪRĪTĀS REŅĢES UN UZ PRIEKŠU NEKĀDUS ĶIPLOKUS NEVAJAG-GRIEZ NELIELOS GABALOS UN SPRAUD UZ ĀĶA,VISA MATEMĀTIKA
SvetaisJur, 28.augusts 2015, 12:15
28.augusts 2015, 12:52 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Akcijas