Makšķerēšana jūrā

Nē, nu jau visu laiku tā ir bijis, ka šprotes taisa tikai un vienīgi no brētliņām, tā pat kā ķilavas ..., bet kūpinātas reņges eļļā arī ir gardas :)
28.oktobris 2010, 10:40 | links
 
Protams, renģe nav brētliņa. Pareizāk būtu bijis rakstīt, ka man sanāca - šprotveidīgais, jeb šprotu izstrādājums, tāpat kā tagad ir svieta, vai krējuma izstrādājumi. :)
28.oktobris 2010, 10:37 | links
 
verino- no reņgēm šprotes Tev nevar sanākt :)
28.oktobris 2010, 10:32 | links
 
Intereses dēļ iegāju speciāli googlē, lai pārliecinātos vai mēs vienīgie ar Zacepu mencu (var arī vēdzeļu) aknas nevāram , bet sautējam...izmanto gan sviestu gan taukus , jāsaka ka tie nav jaliek daudz , bet nedaudz , lai sākumā nepiedeg, vēlāk tur būs sava eļļa no aknām ....Neesmu redzējis ka kāds viņas varētu uzreiz daudz apēst, vismaz šeit lielāko daļu zina , kas pēc tam var būt :) Ja trāpīsies grāpītī kaut viens žults pūslītis, tad gan būs sū.i.....
28.oktobris 2010, 10:31 | links
 
kilka;neesmu meklējis par aknām,bet problēmu nvarētu būt.laikam jāmaina taustiņi!!!
28.oktobris 2010, 10:30 | links
 
Nu jaa, es biju domajis, vaak` virsuu.. padzeseet un tad skapii iekshaa :)
Par to otro piekritu, jo mes ar delenu visu, kas no ziviim naacis, apeedam aatri :D
Par tarpiem, ok, tos neediisim :D
28.oktobris 2010, 10:25 | links
 
Kādam nav zināšanas par zivju konservu un tajā skaitā mencu aknu gatavošanas režīmiem autoklāvā? Pats lielāko gaļu medījumu gaļas mājās pārstrādāju 0,5 litru tušonkās. No jūtas zivīm, tikai no žāvētajām reņģēm esmu taisījis konservus, sanāk pat ļoti labas lielizmēra šprotes.
28.oktobris 2010, 10:25 | links
 
Guntarskl - ieej skapī.
28.oktobris 2010, 10:22 | links
 
gunča
tas treškārt bij kāreiz apetītes uzlabošanai :DDDD
28.oktobris 2010, 10:22 | links
 
mww, pirmkārt, Tev neviens neļaus karstu burku likt ledusskapī:)) Tas tā humoram:))
Otrkārt, parasti nekas pāri nepaliek, lai būtu ko likt ledusskapī:)
Treškārt, rūpīgi nolasiet nost tārpus, aknā viņu nav, tik pa ārpusi:DDD
28.oktobris 2010, 10:21 | links
 
Āķi, ieliec labāk kādu video par mencu aknu vārīšanu ;)
28.oktobris 2010, 10:19 | links
 
Pirmkārt ---tieciet galā ar pagatavošanas veidiem,...cept,sautēt,šmor't,sutināt,vārīt un tt., tad izvēlaties sev garšīgāko-labu apetīti.
28.oktobris 2010, 10:18 | links
 
Zacep - tur jau ir tā fiška, ka vārot ūdens peldē nekas nevar apgruzdēt un nekāda eļļa nav jāpielej.
28.oktobris 2010, 10:18 | links
 
Ja aknas grib saglabat ilgakam laikam, vai var uzreiz karstai burkai vaaku virsuu un ledusskapii iekshaa?
Kad c-tirguu vares sakt gaidit mencu aknu paradisanos?
Sakardinaajaat te.. :))
28.oktobris 2010, 10:16 | links
 
ui...sarakstījāt tik daudz un garšīgi, ka sagribējās pamēģināt... :))
28.oktobris 2010, 10:15 | links
 
Nu par to,ka no aknām vārot izdalās eļļa,nestrīdos tur jums taisnība,es to augu ēļļu pieleju tikai nedaudz,lai sāk vārītie,bet neapgruzd.To eļļu taču tākā tā izlej ārā.
28.oktobris 2010, 10:08 | links
 
Zaceps, piedo, bet nevērīgs lasītājs esi. Kurš raksta, ka jāvāra ūdenī????:))))
Un par eļļu pirmo reiz dzirdu, īpatnēja Tev tā recepte.
Mencu aknas termiski apstrādājot izdala savu eļļu, tāpēc nekādai citai eļļai tur pat vietas nepietiek.
Gundars, es vāru tik ilgi, ka vairs neceļās eļļas līmenis, un vēl kādas minūtes 10...uz aci:))
Beidzamo reizi to dariju uz jāņiem, apēdām kilogramiem. Ēda pat tie, kuri vispār neko neēd, un atzina, ka neko garšīgāku nav ēduši:)))

P.s. Katram ir iespēja darīt kā viņš grib, un nevajag ar mani strīdēties:D
28.oktobris 2010, 09:58 | links
 
tu laikam nesaprati!ūdeni es leju katliņā neviss burciņā ar mencu aknām!kad ūdens sāk vārīties, nogriez nedaudz mazāku uguni un tad lai lēnā garā vārās. Eļļa pati sāk parādīties no aknām aptuveni pēc 30min un pēc 2st eļļa gandrīz pārklāj aknas!
28.oktobris 2010, 09:53 | links
 
Šo to no kulinārijas saprotu,varu paskaidrot kur atšķirība:ūdenī vai eļļā.Vārīšanas procesā ūdens no aknām izvilks aknu dabīgo garšu un arī garšvielu iedarbība nebūs efektīva,bet eļļa taisni otrādi pastiprinās gan garšvielu iedarbību,gan noturēs dabīgo aknu garšu.Tāpēc vārot eļļā,jāuzmanās ar sāls daudzumu,pieberot itkā normu,tomēr var pārsālīt.
28.oktobris 2010, 09:44 | links
 
Guntar nopērc kādu bundžiņu ar mencu aknām un apskaties,vai tās vārītas eļļā,vai ūdeni.Brīžiem izskatās,ka te daudzi kautko tendenciozi gudri raksta,lai tik kādam par kautko nepiekristu.
28.oktobris 2010, 09:35 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager